Görüş Bildir
Haberler
Yemen'e Yapılan 'Kararlılık Fırtınası' Operasyonu Sona Erdi

Yemen'e Yapılan 'Kararlılık Fırtınası' Operasyonu Sona Erdi

Onedio Medya
21.04.2015 - 21:56 Son Güncelleme: 22.04.2015 - 09:52

Fotoğraf: Reuters

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan 'Kararlılık Fırtınası' operasyonunun sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve hükümetin talebi üzerine hava harekatının sona erdiğini açıkladı. 

Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Hadi ve hükümetin talebi üzerine, hedefine ulaşan 'Kararlılık Fırtınası'nı sona erdirdiklerini söyledi.

'Operasyon hedeflerine ulaştı'

Yarından itibaren Yemen halkı için 'Umuda Dönüş' operasyonunun başlayacağını aktaran Asiri, 26 Mart'tan bu yana devam eden hava harekatı kapsamında Yemen topraklarına 2 bin 415 saldırı gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Operasyon tüm hedeflerine ulaştı'' dedi. 

Asiri ayrıca 'Umuda Dönüş operasyonu, siyasi, diplomatik ve askeri çalışmalardan oluşuyor' ifadesini kullandı.

Fotoğraf: Reuters

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü Yemen'de çatışmaların yoğunlaştı 19 Mart'tan bu yana 600'den fazla kişinin öldüğünü ve 2 binden fazla kişinin de yaralandığı bildirmişti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)  operasyonunun başladığı günden bu yana en az 74 çocuğun hayatını kaybettiğini, 44 çocuğun ağır yaralandığını açıklamıştı.

Çatışmalar ve hava bombardımanı nedeniyle 100 binden fazla Yemenli evlerini terk etmek zorunda kalmış, 12 milyondan fazla Yemenli'nin yiyecek sıkıntısı yaşadığı bildirilmişti.

Yemen'de İnsani Kriz Derinleşiyor

Umuda Dönüş'ün hedefi

Umuda Dönüş'ün hedefi

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan koalisyon güçlerinin açıklamasında ise yeni başlatılacak 'Umuda Dönüş' operasyonunun hedefleri şöyle sıralandı: 

'Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararı, Körfez İşbirliği Konseyi girişimi ve Yemen Ulusal Diyalog Konferansı sonuçları doğrultusunda ülkede hızlı şekilde siyasi bir çalışmanın başlatılmasının yanı sıra sivilleri koruma, terörle mücadele, Yemen'deki yabancıların tahliyesi ile zarar gören bölgelerde insani yardımların yapılması, Husi Ensarullah hareketinin ilerleyişi ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı gruplara silah desteğinin engellenmesi.'

AA  ve BBC Türkçe 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0