Görüş Bildir
Haberler
Yemek Tercihlerine Göre Kaç Kilo Alacağını Söylüyoruz

Yemek Tercihlerine Göre Kaç Kilo Alacağını Söylüyoruz

Daha çok ne tür yemekler tercih ediyorsun? Sağlıklı yiyecekler mi? Yoksa atıştırmalıklar mı? Bazı günlerde kendimizi tutamayıp, önümüze gelen her şeyi yiyebilme kapasitesine sahipken, bazı günler de canımız hiçbir şey yemek istemez. Bu durum açlıkla değil, psikolojimizle de orantılıdır. Üzüntü ve mutluluk gibi durumlarda kimimizin iştahı açılır, kimimizin iştahı kapanır. Gün içinde tercih ettiğimiz, ister istemez elimizin gittiği yiyecekler bize kilo olarak geri dönebilir. O zaman bu testte tercih ettiğin yemeklere göre kaç kilo alacağını söylüyoruz.

Eğer hazırsan;

Hadi testee! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Bize bir atıştırmalık seç bakalım.

4. Peki şimdi bize bir yemek seç.

5. Bir tatlı seç bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şimdi de bir içecek seç.

7. Peki bu salatalardan birini seç.

8. Bize bir kahvaltı masası seç.

9. Peki bu fastfood yemeklerden de seç.

10. Son olarak bu çikolatalardan hangisini tercih edersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen en fazla 1-2 kilo alırsın.

Bu testten korkması gereken kişi sen değilsin! En fazla 1-2 kilo alırsın. Her ne kadar yediklerine dikkat etmediğini ve canın ne isterse onu yediğini söylesen de içten içe, yediklerini fazla kaçırmamaya özen gösteriyorsun. Her zaman ölçülü ve iradeli birisin. Sana neyin kilo yapacağını çok iyi biliyor ve duracağın zamanı anlıyorsun. Hayatında da her zaman iradeli biri olmuşsun. Karşına çok istediğin bir şey çıksa da ona karşı tepkin ölçülü olmuş. Hiçbir şey için ölüp, bitmiyor ve kendini kontrol altında tutabiliyorsun. Bu kontrolcülüğün senin çevrende de çok bilinen bir şey. Hatta onları da kontrol altında tutmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Bir işe kalkışmadan önce sana sormaları gerektiğini veya bir problemle karşı karşıya kaldıklarında da sana koşmaları gerektiğini bilirler. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar inceleyip daha sonra onlara akıl verirsin. Her zaman senin en mantıklı sonuca varacağını bilirler. Bazen fazla disiplinli olacağım derken, yanlış yollara sapman normal bir durum ama o yoldan dönmen de çabuk oluyor. Sen bu dikkatle her zaman kazanan tarafta olursun. Dilediğini yiyebilir ve ne zaman duracağını bilirsin.

Sen 5 kilo alacaksın!

Tercihlerin doğrultusunda sen 5 kilo alacaksın. Film/dizi izlerken keyif yapayım diye sürekli bir şeyler atıştırmak, mutsuz olunca çikolataya sarılmak, mutlu olunca yine tatlılardan medet umarak bu iş olmaz. Aslında çoğu zaman sağlıklı tercihler de yapsan, elin ister istemez o güzel atıştırmalıklara gidebiliyor. Sen çok olmasa da yediklerine dikkat eden birisin. Arada küçük kaçamaklar yapmayı seviyorsun. Bunları fazla kaçırmadıktan sonra senin için problem yok. Aslında senin için 5 kilo almanın da bir sakıncası yok. Çünkü istediğin zaman hızlıca o kiloyu verebileceğini biliyorsun. Sorumluluk sahibi ve hırslı birisin. Sana verilen bir işi bitirmeden bırakmazsın. Kendine de böyle davranıyorsun. Kafaya koyduğun ve kendini daha iyi hissedeceğin bir durum varsa bunu başarmadan bırakmazsın. Senin zayıf noktan tatlılar. Onlara karşı koyamasan da yemeyeceğim deyince yemediğin oluyor. Senin her şeyi yapabilmen için istemen yeterli. Yani anladığımız kadarıyla bu 5 kilo seni pek mutsuz etmez.

Böyle devam edersen 8 kilo alırsın.

Hemen elindeki çikolatayı bırak. Bu gidişle sen 8 kiloyu bile görürsün. Tercihlerine göre sağlıklı yaşamla pek işin olmadığını anladık. Kahvaltını bile dolu dolu yapmak önce gözünü doyurmak istiyorsun. Tam bir keyif insanısın. Kuru kuru çay içmek yerine yanında tatlısız yapamıyorsun. İtiraf edelim biz de çayı/kahveyi tek başına içemiyoruz. Sen hayatında da tek başına pek mutlu olan biri değilsin zaten. Etrafın hep çok kalabalık olsun istiyorsun. Herkesle çok çabuk samimiyet kurup, hemen çevrene sokuyorsun. Bu cana yakın tavrın, başına çoğu kez bela getirse de, huylu huyundan vazgeçmez diyoruz. Uzun yıllardır birlikte olduğun dostların, sürekli yeni kişileri hayatınıza sokmandan şikayetçi olsalar da sana en çok yol gösteren kişiler de yine onlar. Kararsızlığın, yemek tercihlerinde bize de yansıdı. Hayatta kolay karar veren biri değilsin, böyle zamanlarda yakın çevren imdadına yetişiyor. Gerekirse senin yerine karar alıyor ve neyin yanlış neyin doğru olduğunu gösteriyorlar. Çoğu zaman farklı gözlerin bizim göremediklerimizi görüp, bizi yönlendirmesi iyi bir şeydir. Arkadaşların seni yemek konusunda da uyarmalılar.

Tercihlerine göre sen bi' 10 kiloyu gözden çıkar.

Anlaşıldı sen 10 kilo alacaksın. Nerede sağlıksız, nerede fastfood yiyecekler var sen oradasın. Yemek yemeyi senin kadar seven yoktur sanıyoruz. Tabii ki herkes sevdiği şeyleri yapmalı. Yani sen de yemek yemelisin. Bu konuda abartmasan iyi olur ama tercihlerin bize abartacağını söylüyor. Sen çok da kiloyu takan biri değilsin. Yani kilo alınır, verilir diye düşünüyorsun. Azimli de birisin. O kiloları aldığın gibi vermeyi de bilirsin. Sağlığını etkilemedikçe seni böylesine mutlu eden bir şeyden neden vazgeçmen gerektiğini anlamıyorsun. Bütün planlarını yemek üzerine yapıyor ve yemek olmayan bir mekana zor gidiyorsun. Çünkü her an acıkabilirsin. Umursamaz tavırların ile hayatını daha güzel ve anlamlı yaşıyorsun. Küçük problemleri, dertleri yani geçen yıl girdiğin pantolona bu yıl girememek gibi sorunlar seni asla üzemez. Halledilebilir olan ve çözümü olan her şey senin için çok kolaydır. Sen 10 kiloda alsan her zaman mutlu olan ve muhtemelen fazla tatlı yemekten gelen enerjisi, hiç bitmeyen birisin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
78
55
26
22
20
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın