Görüş Bildir
Haberler
Yedikçe Daha Çok Yeme İsteği Doğuran Birbirinden Lezzetli Besinleri Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Yedikçe Daha Çok Yeme İsteği Doğuran Birbirinden Lezzetli Besinleri Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Özlem Taner
14.02.2023 - 06:52

Bazı yiyecekler var ki siz yedikçe yediğinizin farkına varamazsınız. Kısa bir süre içinde hiç yememiş gibi olursunuz. İşte insanı acıktıran besinleri sizler için derledik. Hadi hep beraber bu yemeye doyamadığımız besinlere bir göz atalım.

1. Havuç

1. Havuç

Havuç, kan şekerini birden yükseltir çabuk düşürür ve çabuk acıktırır. Havucun, kalorisi ve glisemik indeksi diğer sebzelere göre daha yüksektir. Bu yüzden de çok çabuk acıktırır.

2. Pilav

2. Pilav

Pirinç içerisinde yüksek oranda nişasta barındırmasından ötürü yedikçe iştah açtıran besinler arasında bulunmaktadır. Yoğun nişastasından dolayı beyaz pirinç pilavı bir anda kan şekerinizin yükselmesinde ve bir anda düşmesine de neden olabilir. Bu da bir şeyler yeme ihtiyacı doğurmaktadır.

3. Meyve suyu

3. Meyve suyu

Meyve sularının içerisinde posa olmadığı için kana hemen karışabilmektedir ve bu da kan şekerini yükseltmektedir. Bu nedenle meyve suyu yerine meyveleri posalarıyla birlikte tüketmek daha sağlıklı ve daha yararlı olacaktır.

4. Muz

4. Muz

Muzun sağlık açısından çok önemli besin değerleri taşıdığını biliyoruz. Muzun içerisinde fazla miktarda glisemik bulundurmaktadır. Bu nedenle diyet yapan kişilere genellikle muz önerilmez.

5. Mısır gevreği

5. Mısır gevreği

Kahvaltıda pratik olarak çok sık tükettiğimiz bu gevrekler çok çabuk acıktırır ve gün içinde fazladan kalori alımına neden olur, pratik kahvaltı için en güzel alternatif yulaftır, yüksek lif içeriği sayesinde uzun süreli tokluk sağlar.

6. Patates kızartması

6. Patates kızartması

Kızartmış patatesin içerdiği karbonhidrat ve tuz sağlığımız için tehlikeliyken yedikçe de yeme isteği sağlıyor.

7. Tarçın

7. Tarçın

Tarçın yağ yakıcı özelliği olan bir baharattır. Ayrıca tarçının iştah açıcı etkisi vardır.

8. Pasta ve hamur işleri

8. Pasta ve hamur işleri

Bolca beyaz şeker ve un içeren pasta ve hamur işleri karbonhidratların lif içermemesi ve çok az sayıda vitamine sahip olması nedeniyle bu besinleri yedikten hemen sonra sanki hiçbir şey yememiş gibi kendinizi aç hissedebilirsiniz.

9. Meyveli yoğurt

9. Meyveli yoğurt

Yoğurt bol kalsiyum içerir; sağlıklı besinler arasında yer alır. Ancak içine konulan aromalı şekerler insanın kilo alma ve açlık hissini artırıyor.

10. Sakarin

10. Sakarin

Yapılan araştırmalara göre, içerisinde kalori bulunmayan ve yapay olan tatlandırıcılar insülin üretimini tetikleyerek açlık hissinin artmasına sebep olmaktadır. Yani yapay tatlandırıcılar karnınız tok olsa bile acıkma hissi yaratmaktadır.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın