Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Beslenme Rehberi: Göz Tansiyonuna İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Sağlıklı Beslenme Rehberi: Göz Tansiyonuna İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Özlem Taner
06.02.2023 - 09:55

Göz tansiyonu rahatsızlığı, ne yazık ki halk arasında yaygın olarak görülen sağlık sorunlarından biridir. Oluşabilecek hasarları önlemek ve göz sağlığını korumak adına düzenli olarak göz kontrolü yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun yanında beslenmenize de dikkat ederek göz sağlığınıza olumlu katkılarda bulunabilirsiniz. Göz tansiyonuna iyi gelen besinler nelerdir? işte detaylar...

Domates

Domates

Domates, tansiyonu dengeleyen besinlerden biridir. Domatesi pişirmeden taze taze tüketilmesi önerilmektedir.

Bakla

Bakla

Göz tansiyonu şikayeti olanların haftada en az 1 defa bakla tüketmesi önerilir. Baklayı çeşitli şekillerde hazırlayıp öğünlerinize renk katabilir, göz tansiyonunu düşürebilirsiniz.

Çörek otu

Çörek otu

Çörek otunu peynir ve yoğurt üzerinde tüketebilirsiniz. Dilerseniz düzenli olarak her sabah 1 çay kaşığı kadar çiğneyerek göz tansiyonunu dengede tutabilirsiniz.

Havuç

Havuç

Göz sağlığı için önerilen havuç, göz tansiyonu yüksek çıkan kişilerin bitkisel ilacıdır. Gün içinde havuç tüketerek ya da salatalara çiğ halde ekleyerek görme sağlığını kontrol altına alabilirsiniz.

Soğan

Soğan

Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olan besinlerden soğan, göz tansiyonunun da düşmesine yardımcı olabiliyor. Soğanın suyunu sıkarak tüketebilirsiniz.

Zerdeçal

Zerdeçal

Güçlü antioksidan özellikler gösteren zerdeçalı çayını demleyerek tüketebileceğiniz gibi dilerseniz 1 çay kaşığı toz zerdeçalı bir tutam karabiber ve az miktarda zeytinyağıyla karıştırıp doğrudan yutarak da tüketebilir, çorbalarınıza ilave edebilir, sütle ya da balla karıştırarak da tüketebilirsiniz.

Ispanak

Ispanak

Yeşil yapraklı sebzeler bildiğiniz gibi C vitaminleri bakımından bir hayli zengin. Bu da onların güçlü antioksidan özellikler göstermesini sağlıyor. Vücutta göz tansiyonuna da neden olabilecek sorunları vücuttan uzaklaştırabiliyorlar. Tam da bu etkileri sebebiyle yeşil yapraklı sebzeleri taze halde, pişirmeden tüketmek büyük önem taşıyor.

Rezene

Rezene

Düzenli olarak rezene çayı tüketmek, göz içinde oluşan yüksek basıncı düşürür. Görme alanını genişletir.

Acı biber

Acı biber

Vücudun bağışıklık sistemini koruyan acı biber, göz tansiyonunda da iyileştiricidir.

Goji berry

Goji berry

Kurt üzümü, içindeki vitamin ve minerallerin etkisiyle göz sağlığına olumlu etkilerde bulunuyor. Gün içinde kurutulmuş ya da taze halde goji berry tüketebilirsiniz.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın