Görüş Bildir
Haberler
Düz Bir Karına Sahip Olmak İstiyorsanız Şişkinlik Yapan Bu Besinlerden Uzak Durmalısınız!

Düz Bir Karına Sahip Olmak İstiyorsanız Şişkinlik Yapan Bu Besinlerden Uzak Durmalısınız!

Özlem Taner
21.01.2023 - 07:56

Şişkinlik çoğumuzun sık sık yaşadığı, neredeyse normal kabul ettiği bir sorundur. Şişkinliğin genellikle sebebi yediklerimizin veya yanlış besin kombinasyonlarının oluşturduğu gazdan kaynaklanmaktadır. Birçok için gaz problemine sebep olabilecek bazı besinler var. İşte yerken dikkat etmeniz gereken ve şişkinliğe yol açan besinler.

Süt ürünleri

Süt ürünleri

Süt ve süt ürünleri sindirim problemlerine yol açabilir. Laktoz intoleransı olan kişiler laktozsuz süt ürünlerini tercih edebilirler.

Unlu mamuller

Unlu mamuller

İşlenmiş buğdaydan üretilen beyaz unlu ürünlerinin sindirimi zordur. Beyaz un içeren gıdaların glüten yönünden de oldukça zengin olmasından dolayı unlu mamuller şişkinlik yapar.

Soğan

Soğan

Soğanın içerisinde bulunan ve fruktan adı verilen karbonhidrat insan vücudu tarafından sindirilmez. Çiğ tüketilen soğan zor sindirilir. Çiğ soğan yerine pişmiş soğan tüketebilirsiniz.

Patlamış mısır

Patlamış mısır

Yüksek miktarda tüketilen patlamış mısır bağırsaklarda fazla gaz oluşumuna neden olarak şişkinliğe yol açar.

Tatlandırıcılar

Tatlandırıcılar

Birçok insan çay veya kahve içerken şeker yerine kalorisiz olduğu için yapay tatlandırıcı tercih ediyor. Yapay tatlandırıcılar zor sindirildiği için vücutta şişkinliğe yol açıyor.

Gazlı içecekler

Gazlı içecekler

Gazlı içecekler de şişkinliğe neden oluyor. Zaten içinde yer alan baloncuklar bunun en büyük işareti…

Elma

Elma

Elma, birçok insanda şişkinlik ve gaz yapar. Elmada gaz ve şişkinliğe sebep olacak üç farklı etmen bulunuyor: Lif, fruktoz, sorbitol.

Sakız

Sakız

Şekersiz sakızlar sorbitol içerir. Sorbitol sindirimi zor bir maddedir.

Kurutulmuş meyveler

Kurutulmuş meyveler

Früktoz içeren kurutulmuş meyveler mide hassasiyeti olanlar tarafından zor sindirilir. Bu yüzden şişkinlik yapar.

Kahve

Kahve

Kahve asidik olduğu için hassas mideler için kötü sonuçlar doğurabiliyor. Eğer laktoz hassasiyetiniz varsa ve kahvenize süt ekliyorsanız o zaman daha fazla şişkinlik yapması muhtemel.

Fasulye

Fasulye

Fasulye ve nohut  birer lif ve protein kaynağıdır. Sindirimi zor olan bazı şekerler barındırdıklarından şişkinlik yapabilirler. Bu tür gıdaları sindirime yardımcı olan kimyon gibi baharatlarla tüketebilirsiniz.

Yeşil mercimek

Yeşil mercimek

Yeşil mercimeğin içerisinde bulunan fitik asit şişkinliğe yol açar. Mercimeği, pişirmeden önce bir gece kadar limonlu veya sirkeli suda bekletirseniz içerisindeki fitik asit oranı düşer ve şişkinliğe sebep olmaz.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın