Görüş Bildir
Haberler
Yaz Aylarında Yaşanan Saç Problemleri ve Çözümleri

Yaz Aylarında Yaşanan Saç Problemleri ve Çözümleri

pijama
13.08.2014 - 00:29 Son Güncelleme: 13.08.2014 - 00:41

Yaz Aylarında Yaşanan Saç Problemleri Ve Çözümlerigri Pijama

Bol tatilli, bol eğlenceli yaz mevsimini çok seviyoruz fakat sıcak havalar bazı sıkıntıların kaynağı olabiliyor. Bu sıkıntıların bir kısmı saçlarımızla ilgili oluyor.Sıcak hava ve aşırı nem saçlarımıza zarar verebiliyor. Hepimizin saç tipleri farklı olsa da bazı problemlerimiz ve çözümlerimiz ortak.

İşte yazın karşılaştığımız saç problemleri ve çözümleri ;

Kuruluk

Güneşlenerek geçirdiğiniz uzun saatler kuru saçlar a neden olabiliyor. Bu sıcak ve yakıcı havanın saçımızdaki nemi emmesi çok normal aslında. Bunun tek çözümü, saçınızı her gün dipten uca iyice nemlendirmek ve düzenli olarak nem bakımı uygulamak.

Yeşil saçlar

Saçlarınız sarıysa, tatil sonunda klor nedeniyle saçlarınızın yeşile yakın bir renge dönebilir. Bunu engellemek için ilk olarak tatil boyunca saçlarınızı arındırıcı özelliği olan, klor giderici bir şampuanla yıkamalısınız. Ayrıca havuzdan çıkar çıkmaz saçlarınızı temiz suyla yıkamanız da saçınızdaki yeşil rengi azaltabilir.

Yağlı saçlar

En büyük saç problemlerinden yağlanma, elbette yazın da peşimizi bırakmıyor. Hiç kimse yağlı, sönük ve donuk saçlarla dışarı çıkmak istemiyor. Ama artık bunun da pratik bir çözümü var. Saç pudraları ya da şu sıralar oldukça popüler olan kuru şampuanları deneyebilirsiniz.

Solmuş saç rengi

Saçınızda boya varsa, yaz sizin için daha sık bakım yaptırmak anlamına gelebilir. Güneş, kum ve deniz bizim için mükemmel bir üçlü olsa da, saçlarımız için aynı şeyi söylemek zor. Boyalı saçlar için özel üretilmiş şampuanlardan özellikle UV korumalı olanları tercih ederek saçlarınız için doğru bir yaz bakımı uygulayabilirsiniz. Büyük bir şapkayla hem stilinize renk katmayı hem de saçlarınızın rengini korumayı da deneyebilirsiniz.

Cansız saçlar

Eğer ince telli saçlara sahipseniz, yazın en çok cansız saç görünümüyle uğraşabilirsiniz. Katlı bir saç kesimine sahip olmak, sadece yaz için değil her zaman en iyi çözüm olacak. Ayrıca hacim veren şampuanları ve kremleri tercih etmeniz de size yardımcı olabilir.

Elektriklenme

Bazılarımızın saçları soğuk ve nemli havada elektriklenirken, bazılarımızınki yaz sıcaklarından dolayı tel tel oluyor. Özellikle kıvırcık saçlıların karşılaştığı bu problemin en iyi çözümü saç serumları ve kremleri. Tabii ki bunların yağ bazlı ürünler olmasına da dikkat etmek gerekiyor. Hatta zaman zaman saçınıza uygulayacağınız saç bakım yağları da bu problemi çözmenize yardımcı olabilir

Şekil almayan saçlar

Bahsettiğimiz saç problemlerinin yanı sıra ya da onların birleşmesiyle oluşan en büyük sorunsa;

Kaynak: http://www.gripijama.com/yaz-aylarind...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın