Görüş Bildir
Haberler
Yasin Börü İddianamesi Kabul Edildi

Yasin Börü İddianamesi Kabul Edildi

ATKN
26.03.2015 - 16:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'daki Kobani eylemleri sırasında Yasin Börü'nün de aralarında olduğu 4 kişinin ölümüyle ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. Hazırlanan iddianamede 34 sanık için 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 53 sayfalık iddianamede, 7 Ekim 2014'te Diyarbakır'ın çeşitli semtlerinde güvenlik kuvvetleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar detaylı şekilde yer aldı.

İddianamede Bağlar ilçesinde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un uğradığı saldırı sonucu öldürülmesi, Yusuf Er'in de yaralanmasına ilişkin 26'sı tutuklu 34 sanık için 4'er kez ''Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve bir kez de 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Bazı sanıklar hakkında ayrıca 'terör örgütü propagandasını yapma' 'Konut dokunulmazlığını ihlal etme' ve 'Nitelikli hırsızlık' suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede olayların başlamasında 'sokağa çıkma' çağrılarının etkili olduğu belirtildi. Saldırıya uğrayan kişilerin girdikleri apartmanda bir daireye sığındıkları anlatılan iddianamede, saldırgan grubun linç ederek, silahla yaraladığı 3 kişiyi üçüncü kattan aşağıya attıkları kaydedildi.

Gizli tanık ifadesinde saldırgan grup içerisinde bir kadın ve iki oğlunun da bulunduğu belirtildi. Gizli tanık, anne Yıldız D'nin gruptakilere sürekli 'gebertin bunları' dediği, oğlu Uğur ve Ümit'in de saldırıyı gerçekleştiren kişiler arasında yer aldığını anlattı.

Sanıklardan bazılarının da öldürülen kişilerin üzerindeki değerli eşyaları çaldıkları kaydedildi. 

Delil kısmında ise soruşturma dosyasında, örgüt çağrıları, olay tutanağı, mağdur, müşteki, bilgi sahibi beyanları, ekspertiz, olay yeri inceleme, dijital veri inceleme, doktor, bilirkişi raporu, teşhis, otopsi tutanakları, gizli tanık beyanları, adli emanet makbuzları, görüntü ve şüpheli savunmalarının yer aldığı belirtildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0