Görüş Bildir
Haberler
Yaşamsal Faaliyetlerde Önemli Bir Rol Oynayan İyotun Ne Kadar Gerekli Olduğunu Biliyor muydun?

Yaşamsal Faaliyetlerde Önemli Bir Rol Oynayan İyotun Ne Kadar Gerekli Olduğunu Biliyor muydun?

Yeteri kadar deniz ürünü veya iyotlu tuz tüketmiyorsanız bazı problemlerin sebebi iyot eksikliği olabilir. Bunun için mutlaka bir uzmana danışarak ve ne kadar iyot tüketmeniz gerektiğini öğrenerek beslenmenize ekleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Metabolizmayı düzenler

İyot, vücudunuzun metabolik aktivitesini etkileyen hormonların üretimine yardımcı olur. İyot, yiyeceklerin daha iyi emilmesini ve daha sonra enerjiye dönüşmesini sağlar. Kalori, enerjiye dönüşür ve böylece kilo kaybı yaşanabilir. Aksi halde, kilo alımı ve uyuşukluğa yol açan aşırı yağ olarak depolanırlar. Bu süreç sizi gün boyu aktif ve enerjik tutar ve geceleri huzurlu bir şekilde uyuyabilirsiniz.

2. Tiroid bezi için önemlidir.

2. Tiroid bezi için önemlidir.

Tiroid bezi, tiroksin ve triiyodotironin gibi hormonlar üretmek için iyot kullanır. İyot eksikliği tiroid bezinin büyümesine ve kretinizm, hipotiroidizm ve guatr gibi rahatsızlıklara neden olur. Tiroid bezinin düzgün işleyişini sürdürmek için birçok besin maddesine ihtiyacı vardır ve iyot en önemlisidir. İyot eksikliği anormal tiroid bezi fonksiyonuna yol açar hafıza bozukluğu, saç dökülmesi ve alerji gibi birçok farklı problemle sonuçlanabilir.

3. Üreme sistemini destekler

Üreme organları iyot yardımıyla doğal olarak büyür ve olgunlaşır. Ayrıca, iyot, minimal komplikasyonlarla kolay hamilelik sağlar ve doğmamış çocuğu nörolojik problemlerden korur. İyotun uygun şekilde alınması anne ve anne karnındaki çocuğu sağlıklı tutar.

4. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bakteriler ve virüsler iyot bakımından zengin bir ortamda gelişemezler. Bu nedenle, iyot vücudunuzu hastalıklardan korur.Antioksidanları aktive ederek ve vücudunuzu kalp hastalıkları ve kanser gibi hayatı tehdit eden sorunlardan koruyarak güçlü bir savunma oluşturur. İyot eksikliği, bağışıklığın bozulmasına neden olabilir, bu nedenle güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli iyot gereklidir.

5. Hipotiroidizmi önler

Yeterli iyodin alımı vücudunuzu hipotiroidizm denilen bir durumdan korur. Bu genişleme, vücudun birçok işlevinin yavaşlamasına ve büyük ağırlık artışına yol açmasına neden olur. Cildin kurumasına, daha düşük konsantrasyona, kramplara, şişmeye, kabızlığa ve aşırı durumlarda koma ve kalp yetmezliğine yol açar. Vücutta yeterli miktarda iyot bulunması, vücutta bu tür ekstremitelerin gerçekleşme olasılığını ortadan kaldırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fibrokistik hastalığı tedavi edebilir

6. Fibrokistik hastalığı tedavi edebilir

Fibrokistik hastalıktan muzdarip kadınlar uzmana tanışarak tükettikleri iyot ile teselli bulabilirler. İyot, fibrozis belirtilerini azaltır ve beraberindeki ağrı ve rahatsızlıktan korur. Bu nedenle iyot, fibrozis tedavisi için modern ve alternatif tedavilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. İyot, meme sağlığını koruyan ve memelerdeki kistlerin oluşumunu ortadan kaldırabilen stabil ve fonksiyonel östrojen üretimine olanak sağlar.

7. Bilişsel yeteneğin devamını sağlayabilir.

Doğru düşünebiliyor ve algılayabiliyorsanız yaşınız ilerledikçe bunun devam etmesine yardımcı olması için vücudunuza yeterli miktarda iyot almalısınız. Çalışmalar, iyot alımından sonra zihinsel becerilerde hızlı bir iyileşme olduğunu kanıtlamıştır. Yetişkinlerde de verimliliği artırır ve büyüyen çocuklarda bilişsel yetenekleri geliştirir.

8. Hormonları düzenler

8. Hormonları düzenler

Tiroid bezi vücudunuzdaki hormonların çoğunu üretir ve düzenler. İyot, tiroid bezinin işleyişinde hayati bir rol oynar, böylece hormonlarınızı kontrol altında tutar ve dalgalanmalarını önler. Hormonlar vücudunuzdaki birçok süreci düzenler ve iyot da hormonlarınızın iyi çalışmasını sağlar.

9. Radyasyona karşı koruma gücü

İyot, vücudunuzdaki tiroid bezini radyoaktif elementleri emerek sizi radyasyon hasarından koruyabilir. Doktorlar radyasyon tedavisi gören hastaları için iyot önerebiliyorlar. Fakat böyle bir kullanıma başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekiyor.

10. Patojenlerle savaşır

Hastalığa neden olan patojenleri tedavi etmek için iyot tercih edilebiliyor. Oral antibiyotikler, kötü bakterilerle birlikte iyi bakterileri de öldürür, sağlıklı bakterileri vücuttan mahrum eder ve vücudunuzda gereksiz kalıntılar bırakır. Diğer taraftan, iyot bir antibiyotik ile benzer bir etkiye sahip olmasına rağmen, vücudun ihtiyacı olan iyi bakterilere zarar vermez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kansere karşı koruma sağlayabiliyor.

11. Kansere karşı koruma sağlayabiliyor.

İyot, kansere neden olan hücreleri öldürmeye yardımcı olur. Çok hücreli organizmalarda sistematik hücre ölümü olan apoptoz olarak adlandırılan bir süreçte iyot, sürekli olarak büyüyebilen ve vücudu öldüren hücreleri yok edebilir. İyot, tiroid, meme, prostat ve mide kanserinin önlenmesinde rol oynayabilir.

12. Enerjik tutar

Vücudunuzdaki iyot varlığı sizi ayakta tutar. İyot, tiroid bezinin düzgün çalışmasına yardımcı olur ve daha çevik ve pozitif hareket etmenize yardımcı olur.

13. Güçlü tırnaklar:

13. Güçlü tırnaklar:

İyot zayıf ve kırılgan tırnakları güçlendirir. Genel sağlık durumlarını iyileştirir ve tırnakları enfeksiyondan korur. İyi dengelenmiş bir beslenme, tırnak sağlığınızı koruyacak ve dayanıklı tırnakları garanti edecek şekilde iyot alımını sağlayacaktır.

14. Ağız sağlığını korur.

İyot ağızdaki zararlı bakterileri öldürerek diş çürümelerini önleyebilir. Dişleri temizler ve bir dezenfektan gibi görev yapar diyebiliriz.

15. Parlak bir cilt

15. Parlak bir cilt

İyot, sağlıklı ve parlak bir cilt oluşumuna yardımcı olur. Yaraların ve kesiklerin iyileşmesini hızlandırır, cilt onarımını destekler ve akneye neden olan hormonları kontrol eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dalgalanan saçlar:

İyot, uzun ve parlak saçlar için uygun saç gelişimini sağlayabilir ve saç kırılmasını önler. İyotun antiseptik özellikleri kafa derisini enfeksiyonlardan korur, saçların büyümesi için temiz bir alan sağlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
7
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enzo Scifo

13-tansiyonuda firlatir bu eksik kalmiş