Görüş Bildir
Haberler
Yaşam Koçu 'İçindeki Kötü Enerjiyi Alacağım' Dedi: 6 Bin Dolarını Kaptıran Kadın Sağlığından da Oldu

Yaşam Koçu 'İçindeki Kötü Enerjiyi Alacağım' Dedi: 6 Bin Dolarını Kaptıran Kadın Sağlığından da Oldu

İstanbul’da yaşayan ve iki çocuk annesi olan 49 yaşındaki A.S. katıldığı bir kampta tanıştığı yaşam koçuna ‘Üzerindeki negatif enerjileri temizleme’ vaadiyle 6 bin dolar ödedi. Daha sonra ruh sağlığı gittikçe bozulan A.S. hastanede psikiyatrik tedavi görmek zorunda kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son dönemlerde meditasyon kampları ve yaşam koçları bir hayli revaçta. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan eğitimli kişiler bu kamplar ve yaşam koçları aracılığı ile kişisel sorunlarını çözme eğilimi gösteriyor. Herhangi bir psikoloji ya da psikiyatri eğitimi olmayan bu kişiler insanları sorunlarından kurtarma vaadinde bulunuyor. Bu tarz yerlere ciddi paralar ödenirken ruh sağlığı bozulanlar da oluyor.

Bunlardan biri de İstanbul'da yaşayan ve iki çocuk annesi olan 49 yaşındaki A.S.

A.S. katıldığı bir kampta tanıştığı yaşam koçuna 'Üzerindeki negatif enerjileri temizleme' vaadiyle 6 bin dolar ödedi. Daha sonra ruh sağlığı gittikçe bozulan A.S. hastanede psikiyatrik tedavi görmek zorunda kaldı.

"Enerji çalışmalarıyla seni bu durumdan kurtarırım" 🎥

DHA'ya konuşan A.S. geçtiğimiz yaz katıldığı bir meditasyon kampında seanslar sırasında tanık olduğu olayları, yaşadıklarını; kampta tanıştığı yaşam koçuna ödediği 6 bin dolar ve sonrasında başına gelenleri söyle anlattı: 

'6-7 kişilik bir kadın grubuydu. Hepsi de yalnız, depresyonda olan normalde sağlıklı düşünemeyen, kendi içinde iç savaşları olup farklı yollarla çözmeye çalışan insanlardı. Kampı yapan kişi işletme mezunu hiçbir psikoloji eğitimi almamış, doktor bile olmayan insanlar' dedi.

'Sana hayatını geri vereceğim'

Orada tanıştığı yaşam koçundan bahseden A.S., 'Onların yönlendirmesiyle yaşam koçu ile tanıştım. Benim psikolojik sıkıntılarımın, yaşadıklarımın farklı olduğunu söyledi ve 'Enerji çalışmalarıyla seni bu durumdan kurtarırım' dedi ve benden 6 bin dolar para aldı. Ben de verdim o parayı. Sanki beni hipnoz ettiler ama sonra çok pişman oldum. Oraya gittiğime de, o parayı verdiğime de, saçmalıklarına da pişman oldum. 'Üzerinde kötü enerjiler var onları temizleyeceğim, sana hayatını geri vereceğim' dedi. 'Kaybettiklerini, geçmişte yaşadıklarını düzelteceğim, ilişkilerini düzelteceğim' diye vaatlerde bulundu. Hepsi de yalan dolan. Her şeyin yalan olduğunu anladığımda zaten hastanedeydim. 4 gün hastanede tedavi oldum çünkü travma oldu bende' dedi.

"Meditasyon sırasında ağlayarak uğradığı tecavüzü anlatanlar vardı"

"Meditasyon sırasında ağlayarak uğradığı tecavüzü anlatanlar vardı"

A.S. ayrıca kampta bir kadının meditasyon sırasında ağlamaya başlayarak, öz ağabeyi tarafından uğradığı tecavüzü anlattığını da belirtti.

A.S. o anları ve şöyle anlattı:

'Herkes yere matlarını serdi ve uzandı. Kampı yapan kadın konuşurken gözlerimiz kapalı. Bir ağlama sesine kulak verdim. İçi parçalanarak ağlıyordu. Ne olduğunu anlayamadım. Kadın ona müdahale ediyor, elini ayağını tutuyordu. Sizin bana, benim de size yapabileceğim bir şey. Meğerse kadın çocukluğunda ağabeyi tarafından defalarca tecavüze uğramış. Onun travmasını orada 'Yapma, yapma' diye bağırarak dışa vuruyordu.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Sibel Çakır: "Sihirli değnek beklentisi var"

Prof. Dr. Sibel Çakır: "Sihirli değnek beklentisi var"

Türkiye Psikiyatri Derneği Duygu Durum Bozuklukları Çalışma Birimi Koordinatörü Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Sibel Çakır insanların psikiyatriste gitmek konusunda hala çekinceleri olduğunu ve 'Neden deli doktoruna gideyim' gibi düşünce kalıpları içerisinde yer aldığını ifade etti. 

Prof. Dr. Çakır, sahte bir bilim oluşturulduğunu ve bunun da insanlarda kaygılara neden olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: 

'İlaçlarla ilgili bazılarının gerçek, bazılarının ise gerçek dışı olduğu kaygılar var. Bir de uzun zaman beklemeyi kimse istemiyor. Hafta sonunda değişik bir ortam, bir kamp teklif edildiğinde çekici geliyor olabilir. Hızlıca, sabır göstermeden, 'Sihirli bir değnek ile bütün sorunlarımız ortadan kalksın' gibi bir beklenti var.'

'Ameliyata başlayıp, hastayı kanlı bir şekilde ortada bırakmak gibi'

Tıbbi bir eğitimi olmayan birinin yaptığı bu işlemin ameliyata başlayıp, hastayı kanlı bir şekilde ortada bırakması ile eşdeğer olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çakır, 'Tıbbi bir eğitimden geçmemiş kişilerin geçmiş çocukluk travmaları gibi ciddi psikiyatrik problemlere dokunup onları ortada bırakması, bir ameliyata başlayıp kanlı bir biçimde bırakması gibi. Acılar ortaya dökülüp kişilerin bunlarla ne yapacağını bilemez biçimde bırakılıyor. Bu olaylardan sonra belirtileri ve sıkıntıları şiddetle artan kişilerle karşılaşıyoruz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
15
14
5
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

insanların kötü enerjisini falan çıkartmaya değil, insanlara yeniden güvenmeye, dost olmaya ihtiyacı var. gel gör ki güvenilecek insan oldukça az artık.

Nurettin Bayar

6.000 doları maddi imkansızlıklar içinde okumaya çalışan öğrencilere, dağıtsan tüm kötü enerjilerden kurtulur, pamuk gibi olurdun be ablacığım.

Bozkurt

Çekmedikleri sıkıtılar hakkında ahkâm kesip bunu ticarete dökerek çaresiz insanları sömüren kişilere yaşam koçu ve ruhsal danışman deniyor. Bunu yapmalarına ... Devamını Gör