Görüş Bildir
Haberler
Yasa Teklifi Verildi: 'Emekliye de Cumhurbaşkanı ile Aynı Oranda Zam Yapılsın'

etiket Yasa Teklifi Verildi: 'Emekliye de Cumhurbaşkanı ile Aynı Oranda Zam Yapılsın'

Emre Ordu
07.11.2018 - 19:10 Son Güncelleme: 08.11.2018 - 15:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına yüzde yapılacak yüzde 26'lık zam tartışma yaratırken, CHP'den dikkat çeken bir öneri geldi. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, emeklilerin maaş zammının enflasyon yerine cumhurbaşkanı maaş zammına endekslenmesi için Meclis'e yasa teklifi verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Demirtaş'ın Meclis'e sunduğu 4 maddelik yasa teklifi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını ve yasaya geçici bir madde eklenmesini öngörüyor.

Teklif yaslaşırsa 12 milyon emekli yararlanacak

Teklif yaslaşırsa 12 milyon emekli yararlanacak

Mevcut düzenlemede memur emeklilerinin maaş zammı, memur toplu sözleşmelerine; işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin maaş zammı ise geçmiş 6 aylık tüketici enflasyonuna göre belirleniyor. Demirtaş'ın yasa teklifinde ise, ayrım yapılmaksızın bütün emeklilerin aylıklarına, her yıl en az Cumhurbaşkanı ödeneğindeki artış kadar zam yapılması öngörüldü. Teklife eklenen geçici maddeyle de 1 Ocak 2019'da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın maaşına yapılan yüzde 26.2'lik zammın emeklilere de verilmesi düzenlendi.

Teklifin yasalaşması halinde 12 milyonu aşkın emekliye önümüzdeki Ocak ayında yüzde 26.2 oranında zam yapılacak ve her yıl Cumhurbaşkanı maaşına yapılan zam tüm emeklilere aynı oranda yansıtılacak.

Tekifin gerekçesi: "Yüzde 80'i asgari ücretin altında, toplumsal adaleti bozuyor"

Tekifin gerekçesi: "Yüzde 80'i asgari ücretin altında, toplumsal adaleti bozuyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Teklifinin gerekçesinde, emeklilerin yüzde 80'inin asgari ücretin altında aylık aldığı, mutfak enflasyonunun yüzde 50'lere ulaştığı belirtilirken, mevcut maaş zammı sisteminin adaleti bozduğu, Anayasa'daki eşitlik ve sosyal devlet ilkesi gereği nimet ve külfetin cumhurbaşkanları dahil toplumun tüm kesimleri tarafından ortak paylaşılması gerektiği ifade edildi.

Erdoğan'ın maaşı 74.500 olacak

Erdoğan'ın maaşı 74.500 olacak

Teklifte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan yüzde 26.2'lik zammın bir nebze de olsa emeklileri rahatlatabileceği ifade edildi. Yasa teklifinde, yapılan zamla Cumhurbaşkanı brüt maaşının 59 bin liradan, 74.500 liraya yükseldiği belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
622
188
125
26
11
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Atakan Aydın

yarın şu haberi okuyacağız: chp milletvekilinin önergesi akp ve mhp oylarıyla reddedildi

Bozkurt

Bence emekliden alınıp Cumhurbaşkanına takviye edilsin. Fotosentez, musluk suyu ve Tayyip Erdoğan'a taparak da yaşamlarını sürdürebilirler. 24 Haziran'da bun... Devamını Gör

Fatih Öztürk

çok doğru önerge ama kabul etmez karaktersizler hep bana hep bana başkası yemesin

Mr Logical

CHP'nin verdiği hangi önerge kabul edildi ki...