Görüş Bildir
Haberler
Yarıyıl Tatili Uzatılacak mı? Okullar Ne Zaman Açılacak? 15 Tatil (Sömestr) Ne Zaman Bitecek?

Yarıyıl Tatili Uzatılacak mı? Okullar Ne Zaman Açılacak? 15 Tatil (Sömestr) Ne Zaman Bitecek?

Yaklaşık 18 milyon öğrencinin 21 Ocak Cuma günü karnelerini alması ile başlayan 15 tatilin bitmesine birkaç gün kala öğrenciler araştırma yapmaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'İki haftalık yarıyıl tatilinden sonra da aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz.' açıklamasında bulunmuştu. Artan vaka artışlarıyla beraber başta öğrenciler ve velilerin gündeminde 'Okullar ne zaman açılacak?' sorusunun yanıtı var. Peki yarıyıl tatili uzatılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? 15 Tatil (Sömestr) ne zaman bitecek? İşte tüm cevaplar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milyonlarca öğrencinin yarıyıl tatili noktalanmak üzere. Okulların açılmasına çok kısa bir zaman kala, omicron vaka sayılarında yaşanan hızlı yükselişle birlikte öğrenci ve veliler, 15 tatil takviminde bir değişiklik olup olmadığını merak ediyor. Yarıyıl tatili uzatılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? 15 Tatil (Sömestr) ne zaman bitecek?

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Okullar Ne Zaman Açılacak?

2021 - 2022 Eğitim öğretim dönemi için yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre okullar 21 Ocak günü kapandı. Okullarda ikinci dönem 7 Şubat günü açılacak.

Kar yağışının etkisiyle 15 tatilin uzatılmayacağı, 15 tatilin 6 Şubat Pazar gecesi sona ereceği ve öğrencilerin 7 Şubat Pazartesi günü dersliklere geri döneceği açıklandı.

Ara Tatil Ne Zaman?

Ara Tatil Ne Zaman?

Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.

Yarıyıl Tatili Uzatılacak mı?

Yarıyıl Tatili Uzatılacak mı?

İkinci dönemin başlangıç tarihi ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şu açıklamalarda bulundu:

“İnşallah bu iki haftalık yarıyıl tatilinden sonra da aynı kararlıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan sorular, ‘Acaba tatil uzayacak mı?' Ben de o soruyu soranlara şöyle cevap vermek istiyorum.

Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanılacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM'ler değildir? Bizler eğer 21'inci yüzyılda iddialı bir ülke olmak istiyorsak, bölgesinde ve dünyada üretimiyle toplumsal barışıyla, demokrasi kültürüyle örnek teşkil eden bir ülke olmak istiyorsak beşeri sermayemize sürekli yatırım yapmak zorundayız. Eğitimde fırsat eşitliğini sürekli yükseltmek zorundayız.” dedi.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın