Görüş Bildir
Haberler
Yapılan Araştırmalara Göre Dünya Genelinde En Çok Tüketilen 10 Yiyecek

Yapılan Araştırmalara Göre Dünya Genelinde En Çok Tüketilen 10 Yiyecek

Gülbeyaz
27.01.2024 - 17:01

Yiyecekler sadece hayatta kalmak için tüketmemiz gereken bir şeyden çok daha fazlasıdır. Savarin'in dediği gibi yediğimiz şeye dönüşür müyüz bilinmez ama dünya genelinde insanlar en çok hangi besinleri tüketiyormuş bakabiliriz. 

O zaman sizi listemize alalım. 👇

Kaynak: https://www.foodchamps.org/most-eaten...

10. Dondurma

10. Dondurma

Dondurma, genç-yaşlı herkesin keyifle tükettiği bir tatlıdır. Sıcak yaz günlerinde, çeşit çeşit lezzetler arasından seçim yapabilir, damak zevkinize en uygun dondurmayı bulabilirsiniz.

Dünya genelinde her yıl bu kremalı ve leziz tatlıdan 15 milyar litreden fazla tüketildiği tahmin ediliyor. Bununla birlikte, Amerika'daki buzdolaplarının %98'inin her zaman dondurması oluyormuş.

9. Çorba

9. Çorba

Çorba, soğuk algınlığına iyi gelir, ruhunuzu ısıtır ve günlük sebze-meyve tüketiminize katkıda bulunur. Farklı formları ve lezzetleri ile hızlı ve pratik bir yiyecektir. Araştırmalara göre her yıl 10 milyar kase çorba tüketirken, en sevilen çeşidi ise tavuklu erişte çorbasıymış.

8. Elma

8. Elma

Elmanın dünyanın yetiştirilen en eski meyvelerinden biri olduğunu öğrendiğinizde, onu 8. sırada bulmanız çok daha mantıklı hale geliyor. Seçebileceğiniz birçok elma çeşidi de var - tam olarak 7500 tür. - Elmalar, birçok sağlıklı ve besleyici avantajları nedeniyle yaygın bir atıştırmalık seçimi.

7. Pizza

7. Pizza

Pizza, dünya genelinde sevilen bir yiyecektir. İnanılmaz bir şekilde, Amerika'da her saniye ortalama 350 dilim pizza tüketiliyor ve Amerikalıların %13'ü her gün pizza yiyor. Pizza, yetişkinler ve çocuklar tarafından sevildiği için popüler bir yemektir. Peki sizce pizza üzerine ananas koyulmalı mı?

6. Patates

6. Patates

Patates, çok çeşitli yemeklerde kullanılabilen, dünya genelinde en çok üretilen ve tüketilen sebzedir. Tahmini 4000'den fazla çeşidi bulunmaktadır. Uzun raf ömrü ve çok sayıda hazırlama yöntemi nedeniyle dünya genelinde bir milyardan fazla insan tarafından her gün tercih edilmektedir.

5. Ekmek

5. Ekmek

İngilizlerin iyi bir sandviçi ne kadar sevdiklerini biliyor muydunuz? Aslında, her yıl yaklaşık 12 milyar tane sandviç tüketiyorlar. Bu, saniyede 389 sandviç demek.

Bu bilgiyi göz önünde bulundurduğunuzda, en çok tüketilen yiyecekler listesinde sandviçin ana bileşeni olan ekmeğin yer alması muhtemelen sizi şaşırtmaz.

4. Makarna

4. Makarna

Makarna, Oxfam'ın anketine göre dünyanın en popüler yemeği olarak belirlenmiştir. İtalyan kökenli bu yemek, çok yönlülüğü ve doyuruculuğu ile dünya genelinde sevilmekte ve M.Ö. 5000'lerden beri varlığını sürdürmektedir. Bir sonraki sefer makarna yediğinizde, dünyada en çok tüketilen 4. yiyeceği yediğinizi unutmamalısınız.

3. Tavuk

3. Tavuk

Üçüncü sırada, dünyanın en çok tüketilen eti olan tavuk bulunuyor. Bu beyaz etin bu kadar popüler olmasının nedeni, lezzetli olmasına rağmen, diğer etlere göre çok daha kolay ve ucuz bir seçenek olmasıdır. Ayrıca tavuğun, diğer birçok et çeşidine kıyasla, özellikle kırmızı ete kıyasla çok daha sağlıklı bir seçenek olması da büyük bir avantajdır. Sadece bu da değil, tavuk aynı zamanda mükemmel bir protein kaynağıdır.

2. Yumurta

2. Yumurta

Yumurtalar, çeşitli pişirme yöntemleriyle dünya genelinde en çok tüketilen ikinci yiyecektir. Üretim büyüklüğü o kadar geniş ki, tam sayısını belirlemek imkansızdır. Ancak, genel olarak yılda 2 ton yumurta üretildiği düşünülüyor. Eh, bazıları civciv oluyor tabi. Hepsini yemiyoruz. :D

1. Pirinç

1. Pirinç

Bu listenin en üst sırasında pirincin olması belki de sizi şaşırtmayacaktır. Sonuçta pirinç, tüm Asya'da tüketilen en yaygın gıda maddelerinden biridir. Ve Asya dünyanın en büyük kıtasıdır.

Bu kıtanın nüfusu, her yıl ortalama olarak yaklaşık 300 ton pirinç tüketir. Bu da bir hayli fazla pirinç demek. Pirincin özellikle yetiştirmesi kolay bir ürün olması, onu halka daha kolay ulaşılabilir kılıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
18
14
7
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Davram Bashere

Pilav dediğin tane tane dökülür mis gibi tereyağ kokar. Bu çekik gözlülerin yediği sayılmaz hocam yapış yapış lapa bişi o öğ

H.ibrehim

Lahmacun ,döner

Davram Bashere

Ooowwww 😋🤤

Arzu Dinç

Yani kıtlık zamanı patates çok yenmiş