Görüş Bildir
Haberler
Herhangi Bir Madde Kullanmadan Video ile Yapay Halüsinasyon

Herhangi Bir Madde Kullanmadan Video ile Yapay Halüsinasyon

Burcu Bircan
19.07.2014 - 22:49 Son Güncelleme: 10.09.2014 - 12:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tam ekranda izleyiniz.

Videoda gözlerinize gönderilen karmaşık bir sinyalle beyninizin geçici olarak halüsinasyon görmesini sağlayabilirsiniz. Videodaki temel prensip, gözlerinizi bir noktaya odaklayarak retinanızın hep aynı kısımlarından beyne kendisini tekrar eden sinyaller göndermektir. Beyniniz kendisini tekrar eden bu sinyale alıştığında, sinyal dursa bile devam etmesi beklentisi içerisinde olduğundan, bu görüntüyü gözleriniz önünde yaratmaya çalışır. Ancak görsel girdi olmadığı için, üretebildiği şey sadece baktığınız şeylerin videodaki görsel uyarana benzer biçimde (dalgalanarak ve süzülerek) hareket etmesi olacaktır.

Aslında harflerin doğru veya yanlış okunmasının hiçbir önemi yoktur. Tek amacı, sizi sabit bir noktaya odaklamaktır. Bu sayede gözlerinizi pek fazla hareket ettiremezsiniz ve uyaranlar hep aynı reseptörleri uyarır.

Video başında da söylediğimiz gibi, ışığa duyarlı epilepsiniz varsa lütfen bu videoyu izlemeyiniz. Ayrıca halüsinasyon biraz uzun sürerse endişelenmeyiniz, en çok 15-20 saniye içerisinde duracaktır. Beyniniz yeniden normal uyaranlara alışacaktır ve böylece halüsinojen etki kaybolacaktır. Ayrıca çok sık tekrar etmek mide bulantısı ve baş ağrısına neden olabilir, bu sebeple 1 (veya birkaç) seferden fazla uygulamamanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
4
3
2
2
1