Görüş Bildir
Haberler
Yangından Uçak Kazasına: Çekim Esnasında Yaşanan Kaza ve Ölümlerle 'Lanetli' Sayılan Filmler

Yangından Uçak Kazasına: Çekim Esnasında Yaşanan Kaza ve Ölümlerle 'Lanetli' Sayılan Filmler

Bazı filmlerin çekimler esnasında öylesine garip olaylar yaşıyor ki bu filmler 'lanetli' olarak anılmaya başlıyor. Eğer izlediğiniz filmin korkunç bir çekim hikâyesi olması hoşunuza giderse bu filmleri muhakkak izleyin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Exorcist (1973)

1. The Exorcist (1973)
  • IMDb: 8,1

Çekimleri esnasında 9 kişinin öldüğü The Exorcist, hiç şüphesiz en lanetli filmlerin başında geliyor. Ölümlerin yanı sıra sette yangın çıkmış ve başrol Linda Blair'in kolu kırılmış.

Özet: Genç bir kız gizemli bir varlık tarafından ele geçirildiğinde, annesi kızını kurtarmak için iki rahipten yardım ister.

Oyuncular: Linda Blair, Ellen Burstyn

Yönetmen: William Friedkin

2. The Twilight Zone: The Movie (1983)

2. The Twilight Zone: The Movie (1983)
  • IMDb: 6,4

The Twilight Zone: The Movie çekimleri esnasında Vic Morrow ve iki çocuk oyuncu, Vietnam'da çekilen bir sahne esnasında helikopterden düşerek öldü.

Özet: Dört ünlü yönetmen tarafından yönetilen dört korku ve bilim kurgu filmi, her biri Rod Serling'in dönüm noktası olan televizyon dizisinden klasik bir hikayenin yeni bir versiyonunu sunuyor.

Oyuncular: Dan Aykroyd, Albert Brooks

Yönetmen: Joe Dante, George Miller, John Landis

3. Superman: The Movie (1978)

3. Superman: The Movie (1978)
  • IMDb: 7,4

Superman'i canlandıran Christopher Reeve bir at kazası sonrasında felç olurken, Lois Lane'i oynayan Margot Kidder bipolar bozukluktan muzdaripti.

Özet: Uzaylı bir süper insan, ölmekte olan gezegeninden dünyaya gönderilir ve büyüyüp evlat edindiği yerin ilk ve en büyük süper kahramanı olur.

Oyuncular: Christopher Reeve, Margot Kidder

Yönetmen: Richard Donner

4. Rosemary's Baby (1968)

4. Rosemary's Baby (1968)
  • 8,0

Çekimler esnasında filmin bestecisi komaya girerken, başrol Mia Farrow eşiyle boşandı ve yönetmen Polanski'nin eşi Sharon Tate cinayete kurban gitti.

Özet: Bebek sahibi olmaya çalışan genç bir çift, Central Park West'teki eskimiş, gösterişli bir apartmana taşınır ve burada kendilerini garip komşularla çevrili bulurlar.

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes

Yönetmen: Roman Polanski

5. The Omen (1976)

5. The Omen (1976)
  • IMDb: 7,5

Filmin çekimi esnasında prodüksiyon ekibindekiler bir uçak kazası geçirdi. Bunun yanı sıra filmin başrolü Gregory Peck'in uçağına yıldırım isabet ederken, yönetmen Richard Donner'in oteli bombalandı.

Özet: Bir Amerikan büyükelçisinin etrafını bir anda esrarengiz ölümler sarar. Eşinden gizlice evlat edindiği çocuğun aslında Deccal olacağından şüphelenen büyükelçi bu konuda bir şeyler yapmalıdır.

Oyuncular: Gregory Peck, Lee Remick

Yönetmen: Richard Donner

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Poltergeist (1982)

6. Poltergeist (1982)
  • IMDb: 7,3

Poltergeist'in yayınlanmasından birkaç ay sonra filmin başrolünde yer alan 12 yaşındaki Heather O'Rourke yaşamını yitirirken, yine kadroda yer alan Dominique Dunne erkek arkadaşı tarafından boğularak öldürüldü.

Özet: Bir ailenin evine bir dizi şeytani hayalet musallat olur. Fakat eve çağırdıkları medyum bu hayaletin aslında tüm mahalleyle alakalı olduğunu keşfeder.

Oyuncular: JoBeth Williams, Craig T. Nelson

Yönetmen: Tobe Hooper

7. Büyü (2004)

7. Büyü (2004)
  • IMDb: 3,0

Olaylı bir şekilde vizyona giren Büyü'nün galasında yangın çıkarken, filmin çekimleri esnasında başrol Ece Uslu bir kayanın altında kalmaktan son anda kurtulurken, bazı çekimlerin yer aldığı negatiflerin boş olduğu anlaşıldı. 

Özet: Bir grup arkeolog, eski bir Anadolu kasabasına yaklaşık yedi yüz yıl önce meydana gelen olaylar nedeniyle lanetlendiğini göz ardı ederek eski bir kitap bulmak için girer.

Oyuncular: İpek Tuzcuoğlu, Özgü Namal

Yönetmen: Orhan Oğuz

8. The Conqueror (1956)

8. The Conqueror (1956)
  • IMDb: 3,7

John Wayne'in Cengiz Han rolünde oynadığı filmin çekimleri bir nükleer test alanına yakın bir yerde çekildiği için filmin prodüksiyonunda yer alan çoğu kişi daha sonra kanser olarak yaşamını yitirdi.

Özet: Moğol şefi Temujin (daha sonra Cengiz Han olacak), Tatarların liderinin kızı Bortai'ye aşık olur ve onu kaçırarak savaşı hızlandırır.

Oyuncular: John Wayne, Susan Hayward

Yönetmen: Dick Powell

9. Apocalypse Now (1979)

9. Apocalypse Now (1979)
  • IMDb: 8,5

Yönetmen Coppola tarafından muson zamanı çekimlerine başlanan Apocalypse Now'da Martin Sheen stresten kalp krizi geçirirken, yönetmen Coppola nöbet geçirdi.

Özet: Vietnam'da görev yapan bir ABD Ordusu subayı, kendisini tanrı olarak gören dönek bir Özel Kuvvetler Albayını öldürmekle görevlendirilir.

Oyuncular: Marlon Brando, Martin Sheen

Yönetmen: Francis Ford Coppola

10. Fitzcarraldo (1982)

10. Fitzcarraldo (1982)
  • IMDb: 8,0

1982 yapımı Fitzcarraldo'nun çekimleri esnasında dijital efekt kullanılmaması, 320 tonluk buharlı gemiyi insan gücüyle bir tepeyi gerçekten aşmasını gerektirdi. Bu işlem esnasında sayısız kavga ve yaralanma yaşanırken, çalışanlar yönetmene epey sinirlenmiş.

Özet: Film, ormanın ortasında bir opera binası inşa etmeyi planlayan son derece kararlı Brian Sweeney Fitzgerald'ın hikayesini anlatıyor.

Oyuncular: Klaus Kinski, Claudia Cardinale

Yönetmen: Werner Herzog

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Crow (1994)

11. The Crow (1994)
  • IMDb: 7,5

1994 yapımı 'The Crow' filminin yıldızı Brandon Lee, çekimler sırasında sette kullanılan silahlardan biri gerçek için silah ateşlendiğinde öldü.

Özet: Vahşice öldürülen bir adam, kendisinin ve nişanlısının öldürülmesinin ölümsüz intikamcısı olarak hayata geri döner.

Oyuncular: Brandon Lee, Michael Wincott

Yönetmen: Alex Proyas

12. Waterworld (1995)

12. Waterworld (1995)
  • IMDb: 6,3

Distopik aksiyon filmi Waterworld çekimleri esnasında yaşanan bir kasırga filmin setini yok ederken, başrol Kevin Costner'ı neredeyse öldürüyordu.

Özet: Kutuplardaki buzulların eridiği ve Dünya'nın neredeyse tamamen sular altında kaldığı bir gelecekte, mutasyona uğramış bir denizci açlıkla ve kanun kaçaklarıyla savaşırken isteksizce bir kadınla genç bir kızın kuru toprak bulmasına yardım eder.

Oyuncular: Kevin Costner, Jeanne Tripplehorn

Yönetmen: Kevin Reynolds

13. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

13. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
  • IMDb: 8,8

The Lord of the Rings: The Two Towers çekimleri esnasında çok sayıda aktör ve dublörün yaralandığı ortaya çıktı. Bunlardan biri de çekimlerde ayak parmağı ve dişini kıran Viggo Mortensen'di.

Özet: Frodo ve Sam, Gollum'un yardımıyla Mordor'a yaklaşırken, bölünmüş kardeşlik, Sauron'un yeni müttefiki Saruman ve onun Isengard ordularına karşı durur.

Oyuncular: Ian McKellen, Viggo Mortensen

Yönetmen: Peter Jackson

14. The Conjuring (2013)

14. The Conjuring (2013)
  • IMDb: 7,5

Filmin senaryo yazımlarından itibaren yönetmen James Wan'ın köpeği garip hareketlerde bulunurken, filmin başrol oyuncusu Vera Farmiga bilgisayardan senaryoyu okurken bilgisayarının ekranı çatlamış. Bunun yanı sıra sette pek çok kaza ve yangın yaşanırken, Farmiga sette görünmeyen biri tarafından ittirildiğini iddia ettikten sonra omurga sakatlığı yaşamış.

Özet: Paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren, çiftlik evlerinde karanlık bir varlık tarafından terörize edilen bir aileye yardım etmek için çalışıyor.

Oyuncular: Patrick Wilson, Vera Farmiga

Yönetmen: James Wan

15. The Amitiyville Horror (2005)

15. The Amitiyville Horror (2005)
  • IMDb: 5,9

Gerçek yaşanmış bir hikayeyi konu edinen filmin çekimlerinde başrol Ryan Reynolds dahil olmak üzere sette çalışan pek çok çalışan filmde cinayetlerin işlendiği gece 3:15'te gizemli bir şekilde uyanmış. 

Özet: Yeni evli bir çift, bir yıl önce tüyler ürpertici bir toplu katliamın işlendiği büyük bir eve taşındıktan sonra şeytani güçler tarafından terörize edilir.

Oyuncular: Ryan Reynolds, Jimmy Bennett

Yönetmen: Andrew Douglas

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Filizim

8 kişi mi ölmüş. vayy be. çoğu da ne tesadüftür ki korku veya gerilim filmi.