Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca Kronik Uykusuzluktan Muzdarip Olan İnsanların Anlayacağı 15 Can Sıkıcı Durum

etiket Yalnızca Kronik Uykusuzluktan Muzdarip Olan İnsanların Anlayacağı 15 Can Sıkıcı Durum

cakyz
22.04.2016 - 00:13

Zordur dostlar, çeken bilir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendinizi gün boyunca bitkin, geceleri ise enerjik hissedersiniz.

İhtiyacınız olduğunda yakınınızdan bile geçmeyen enerji, ihtiyacınız olmadığında patlama noktasına gelir. En kötüsü de sabah saatleridir: Her sabah aşırı halsiz uyanırsınız ve ilk birkaç saat dünya hayatına uyum sağlamakta güçlük çekersiniz.

2. Alarmlardan nefret edersiniz çünkü gerilmenize sebep olurlar.

Alarmı kurduğunuz anda zamana karşı bir yarış başlar. Uyuyabileceğiniz zaman aralığı bellidir ve ertesi günü ayakta bile durmakta zorlanarak geçirmek istemezsiniz. Kaldı ki siz uyuyamadıkça zaman da sanki daha hızlı akmaya başlar.

3. Ve genellikle alarmın çalmasına kısa bir süre kala uykuya dalmayı başarırsınız.

Uyandığınızda ise kesif bir nefret hissi tüm benliğinizi kaplar.

4. En küçük bir uyaran bile, tekrar dalamamak üzere uyanmanıza sebep olur.

Kuşların ötüşü, insan sesi, güneşin doğuşu, kısacası her şey uyanmanıza sebep olabilir. Bu yüzden uykuya dalabilseniz bile bunun çok uzun süremeyeceğini bilirsiniz.

5. Tüm dahiyane fikirler nedense gece olunca aklınıza gelmeye başlar.

Başınızı yastığa koyduğunuz anda gündüzleri aklınıza gelmeyen tüm yaratıcı fikirler ve dünyayı değiştirebilecek planlar kafanızın içinde dönmeye başlar. Heyecanlanır, düşünmeyi bırakamaz, bu fikirleri sabaha da hatırlayabilmek için kafanızın içinde tekrarlarsınız. Sabah olduğunda ise bunları ya unutursunuz, ya da size neden bu fikirlerin bu kadar ilginç geldiğine akıl erdiremezsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ya da düşünmek istemediğiniz tüm saçma sapan şeyler...

Eğer dünyayı değiştirecek planların peşinde değilseniz de o gün patronunuzun size söylediği bir şey, onu söylerken aslında ne ima ettiği, geçmişe dair utanç verici anılar, söz verip aramayan arkadaşlarınız üzerine düşünmeye başlarsınız. Uyuyacağınız varsa da uyutmaz bu düşünceler haliyle...

7. Kendinizi uyumaya zorlamaktan sıkıldığınızda, milletin profilinde gezinmeye, girilmedik sayfa bırakmamaya başlarsınız.

Madem uyumuyorum, düşünüp duracağıma biraz telefona bakayım belki uykum gelir diye düşünürsünüz ve hoşlandığınız kişinin hesabında gerçekleşen son hareketlerden tutun da, ilkokuldaki sıra arkadaşınızın şu anda neler yapmakta olduğuna kadar her şeyi inceler; kafanızı bir sürü gerkesiz bilgiyle doldurursunuz.

8. Size faydadan çok zarar getirdiğini bilmenize rağmen, hayata karışabilmek için her sabah bir fincan kahveye ihtiyaç duyarsınız.

Sabahları enerjik olan insanları hem anlamazsınız hem de ister istemez onlara gıcık olursunuz. Aslında sırf onlara değil, sabahları genellikle her şeye gıcık olursunuz. Bir fincan kahve ise, hiç değilse sorumululuklarınızı gerçekleştirebilmenize imkan tanır.

9. Arkadaş evinde yatıya kalmak hiç size uygun bir durum değildir.

Yatıya kalmak sizin için adeta cehennem demektir sevgili dostlar. Herkes başını yastığa koyduğu gibi uyur fakat siz hala cin gibi gezinirsiniz. Bir yandan arkadaşlarınızı uyandırmak istemezsiniz, fakat yatağa yatıp tüm gece tavanı seyredince de canınız sıkılır. Sabah olsa da uyansalar diye düşünmekten başka hiçbir çareniz yoktur...

10. Bu durumun üstesinden gelmek için denemediğiniz yöntem kalmamıştır.

Otlar, karışımlar, uyku hapları, rahatlatıcı çaylar ve daha bilumum çözüm önerilerinin hepsini çoktan denemişsinizdir fakat bunların yalnızca kısa zamanlı faydalar sağladığını ve durumu kökten değiştirmeye yetmediğini görmüşsünüzdür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Yorgun görünüyorsun" cümlesini her gün en az bir kez duymanız işten bile değildir.

Evet kardeşim, yorgun görünüyoruz. Bunu her gün söyleyince ekstra puan filan mı kazanıyorsunuz? Nedir yani?

12. Sabah saat 8'den önce gerçekleşen hiçbir aktivite size göre değildir.

Hafta sonları erken kalkıp spor yapmak, yogaya gitmek, arkadaşlarla piknik yapmak ne kadar çekici görünüyor olsa da, bu ortamlarda da ölü gibi dolaşmak istemediğiniz için sabah saatlerini daima es geçersiniz.

13. Hafta sonları varoluş sebebiniz haline gelmiştir.

Hafta sonları, kendinize ayırabileceğiniz yegane zamanlardır fakat gündüzleri uyuma imkanı doğduğu için hiçbir şey yapasınız gelmez, iki gün boyunca tüm haftanın yorgunluğunu üzerinizden atmaya çalışırsınız.

14. Gün içinde sık sık yatağınızla ilgili hayaller kurarsınız.

İş yerindesiniz, çalışıyorsunuz ve aklınızda yalnızca yatağa gireceğiniz ânın hayali var. O anda yatabilseniz üç gün aralıksız şekilde uyuyabileceğinizi düşünüyorsunuz fakat uyku saatiniz gerçekten geldiğinde tekrar ve tekrar görüyorsunuz ki uyku sizden kilometrelerce uzakta...

15. Ve ne olursa olsun, kendinizi hala bir umut olduğuna inandırırsınız.

Nihayetinde o ender günler gelir ve iyi bir gece uykusu çeker, bu durumu tamamen atlattığınızı düşünürsünüz. Son derece mutlu geçirdiğiniz günün ardından gece olduğunda tekrar acıyla fark edersiniz ki o hala orada ve hiçbir yere gitmeye de niyeti yok. Yine de umut edin sevgili dostlar. Hiçbir şey sonsuza kadar devam edemez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
308
117
40
19
11
11
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BLACK JACK

okuldayken öff bi eve gitsemde uyusam yhaaa diyodum şuan gece uyuyamıyorum

katilice

evet neden böyleyiz? çözümü nedir? 1 gün düzenli uyursam ertesi gün sabaha kadar ayaktayım. hayır bazen uykum oluyor ama yine uyuyamıyorum. normal insanlar g... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

alkolizmle boğuştum bu durum yüzünden. alkol iyi uyutur ama uyku kaliteniz çok kötüleşir. amigdalayı çok fazla uyardığınız için bir süre sonra sürekli korku ... Devamını Gör