Görüş Bildir
Haberler
Volvo'dan Dünyada Bir İlk: Araç İçi Radar Sistemi

Volvo'dan Dünyada Bir İlk: Araç İçi Radar Sistemi

Kubilay
28.09.2022 - 15:07

Otomobilde güvenliğe önem veren markaların başında gelen Volvo, yeni elektrikli otomobili EX90 SUV ile yepyeni bir özelliği hayatımıza dahil edecek. Elektrikli EX90 modeli ile otomobiller artık araç içi radar sistemine sahip olacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Volvo'dan Yeni Radar Sistemi

Volvo'dan Yeni Radar Sistemi

Otomobillerde güvenlik konusunda her zaman en ön planda olan Volvo, güvenlik konusunda yine bir ilki gerçekleştirecek. 9 Kasım'da tanıtacağı elektrikli otomobil Volvo EX90 SUV ile araç içi radar sisteminin otomobillere entegre edileceği açıklandı. Yeni araç içi radar sistemi aracınızda küçük çocuklarınız veya evcil hayvanlarınızı unutmamanızı hatırlatmak üzere tasarlanmış durumda. Bagaj dahil otomobilin içindeki her alanında aktif şekilde çalışacak sistem hayatı oldukça kolaylaştırabilir.

Araç Radar Sistemi Nefes Algılayabilecek

Araç Radar Sistemi Nefes Algılayabilecek

Volvo tarafından açıklanan bilgilere göre araç içi radar sistemi, milimetre ve altı ölçekteki en küçük hareketleri algılayabilme kapasitesine sahip.  Nefes alış veriş gibi küçük hareketler de bu sayede kolaylıkla algılanabilecek ve eğer içeride hareket varsa sistem aracınızı kilitlemeye izin vermeyecek böylelikle olası kötü senaryoların önüne geçilecek.

Çocuklar ve Evcil Hayvanlar Öne Çıkıyor

Çocuklar ve Evcil Hayvanlar Öne Çıkıyor

Volvo yayınladığı video ile 1998 yılından bu yana araç içerisinde hipotermi sebebi ile hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekiyor. Günlük hayatta dalgınlık sonucu araçta kilitli unutulan çocuklar veya hayvanlar için araç radar sistemi herkes adına önemli bir adım olacak gibi görünüyor.

Volvo'nun Paylaşımı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın