Görüş Bildir
Haberler
Voleybolda Avrupa'nın Zirvesine İki Türk Aday

Voleybolda Avrupa'nın Zirvesine İki Türk Aday

Enver K.
07.04.2016 - 14:13

Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'inde mücadele verecek VakıfBank ve Fenerbahçe, Avrupa'nın bir numaralı kupasını Türkiye'ye getirebilmek için sahaya çıkacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'inde mücadele verecek VakıfBank ve Fenerbahçe, Avrupa'nın bir numaralı kupasını Türkiye'ye getirebilmek için sahaya çıkacak.

İtalya'nın Montichiari kentinde 9-10 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyon, ev sahibi Pomi Casalmaggiore ve Rusya'nın Dinamo Kazan takımlarıyla birlikte, Türkiye'den VakıfBank ile Fenerbahçe Grundig'in katılımıyla yapılacak.

CEV Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 5 sezonun 4'üne Türk ekipleri damgasını vururken, 2011 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen Dörtlü Final'i VakıfBank Güneş Sigorta şampiyon olarak tamamlayarak, Türkiye'ye bu başarıyı ilk yaşatan ekip oldu.

Fenerbahçe Universal, 2011 yılında ev sahibi olduğu Dörtlü Final'i 3. sırada tamamlamasından bir yıl sonra, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Dörtlü Final'de adını zirveye yazdırdı ve kupayı bir kez daha Türkiye'ye getirdi.

Galatasaray Daikin'in ev sahipliğinde 2013 yılında bir kez daha İstanbul'da yapılan Dörtlü Final müsabakalarını zirvede tamamlayan takım ise VakıfBank oldu. Bu sonuçla Avrupa voleybolunun kadınlarda bir numaralı kupası, üst üste 3 sezonda Türk ekiplerinin müzelerine gitti.

Organizasyonun 2014 yılında Bakü'de düzenlenen Dörtlü Final etabında şampiyonluğu, finalde VakıfBank'ı geçen Dinamo Kazan elde etti ve Rus ekibi Türk takımlarının 3 sezonluk hegemonyasını sonlandırdı.

Geride kalan sezon Polonya'nın Szczecin kentinde düzenlenen Dörtlü Final'de ise şampiyonluk kupasını Eczacıbaşı VitrA kaldırarak, Türk ekiplerinin son 5 sezonda 4. kez bu başarıyı elde etmesini sağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk kupa Eczacıbaşı'ndan

Voleybolda Türkiye'ye ilk Avrupa kupasını getiren ekip, Eczacıbaşı kadın takımı oldu.

Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nın 1999 yılında Bursa'da yapılan Dörtlü Final organizasyonunda, İtalya'nın Cermagica Reggio Emilia takımını finalde devirmeyi başaran Eczacıbaşı, Türkiye'ye voleybolda ilk Avrupa kupasını getirmeyi başardı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın