Görüş Bildir
Haberler
Van'da 61 Göçmenin Ölümüne 1033 Yıl Hapis Cezası

Van'da 61 Göçmenin Ölümüne 1033 Yıl Hapis Cezası

Van Gölü'nde 61 kaçak göçmenin öldüğü tekne faciasıyla ilgili karar çıktı. Kararda 2 yıldır tutuklu yargılanan tekne kaptanlarından Medeni Akbaş'a, 61 kaçak göçmen için toplamda 1033 yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan 10 sanık için de beraat karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

61 kaçak göçmenin cesedine ulaşıldı

61 kaçak göçmenin cesedine ulaşıldı

Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nde, 27 Haziran 2020 günü kaçak göçmenler bindirildikleri tekneyle Van Gölü'ne açıldı. Teknede olan kuzenler Servet ve Medeni Akbaş için kayıp ihbarı yapıldı. 

Alabora olan tekneden yüzerek kurtulan tekne kaptanı Medeni Akbaş, olaydan bir gün sonra yakalandı. Olaydan 11 gün sonra batan teknenin yeri, Çarpanak Adası'na 1 kilometre uzaklıkta ve gölün 107 metre derinliğinde tespit edildi. Ekiplerin çalışmasıyla 61 kaçak göçmenin cesedine ulaşıldı.

Sanıklar hakkında yaşamını yitiren her bir kişi için 38'er yıl 6'şar aya kadar hapis cezası

Sanıklar hakkında yaşamını yitiren her bir kişi için 38'er yıl 6'şar aya kadar hapis cezası

12 sanık hakkında 'nitelikli göçmen kaçakçılığı yapma' ve 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme' suçlarından Van 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı. Sanıklar hakkında yaşamını yitiren her bir kişi için 38'er yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendiği iddianamede teknedeki yolcu sayısının tespit edilemediği belirtildi. İddianamede ayrıca, 100'ün üzerinde yolcu bulunduğu kaydedildi.

Servet Akbaş'ın ise dosyası ayrıldı

Servet Akbaş'ın ise dosyası ayrıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Van 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın 10'uncu duruşmasında mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan 10 sanık için beraat kararı verdi. Heyet, davanın tutuklu tek sanığı Medeni Akbaş'a 60 kaçak göçmen için 'Olası kasttan adam öldürmek’ suçundan 60 kez 16 yıl 8 ay, ölen 1 çocuk için 25 yıl, 'Göçmen kaçakçılığı' suçundan ise 8 yıl olmak üzere toplamda 1033 yıl hapis cezası ile ayrıca 150 bin lira adli para cezası verildi. Servet Akbaş'ın ise dosyası ayrıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ozan Özgüven

Abi anlamadığım Van Gölü'nün çevresinden o kadar kara yolu alternatifi varken neden direk gölden geçmeye çalıştınız ege denizini geçme antremanı mı yapıyordu... Devamını Gör

Melih Ulutaş

Çünkü o çevredeki yolların hepsi polis jandarma uygulaması altında. O yollarda bişey yapacaksan şeytanın bile aklına gelmemeli.