Görüş Bildir
Haberler
Valilik 18 Yaşından Küçüklere Bu Oyunları Yasakladı

etiket Valilik 18 Yaşından Küçüklere Bu Oyunları Yasakladı

Onedio Medya
20.01.2016 - 20:48 Son Güncelleme: 21.01.2016 - 10:34

Antalya Valiliği, 18 yaşından küçük çocukların psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olabileceği gerekçesiyle birçok popüler oyunun internet kafelerde ve oyun salonlarında oynanmasını yasakladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya Valiliği tarafından alınan kararla, 18 yaşından küçüklerin internet kafelerde ve elektronik oyun salonlarında, 'Bloodrayne, Bloodrayne 2', Grand Theft Auto (GTA), Epidos from Liberty City, 'San Andreas', 'Grand Theft Auto 3, 'Grand Theft Auto 2', 'Hitman', 'Global Operations', 'Sniper Elite', 'Battlefield Vietnam', 'Wolfenstein', 'The Godfather', 'The Godfather II', 'Metin2', 'Knight Online', 'Call Of Duty' ve 'Half Life' adlı oyunların oynanmasının yasaklandı.

Açıklamada, yasaklanma gerekçesi, 23 Mayıs 2007 tarih ve 26530 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5651 sayılı 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi' hakkında kanuna dayandırıldığını belirtildi. Yasak konulan oyunların uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik edebileceği kaydedildi.

55 oyun incelendi

55 oyun incelendi

Malatya Valiliği tarafından akademisyen ve uzmanlardan oluşan bir komisyon tarafından 55 bilgisayar oyununun incelenerek hazırlanan rapora atıfta bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'İncelenen 55 oyundan 12'sinin 18 yaşından küçükler tarafından oynanmasının sakıncalı olabileceği yönünde kanaat oluşmuştur. Bilgisayar (video) Oyunları Sınıflandırma - Derecelendirme Raporu'nun Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sunulduğu, bu bağlamda şiddet ve benzeri kötü alışkanlıklara teşvik eden ve 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olması sebebiyle oyunların oynanmasının yasaklanmasına karar verildi.'

Balıkesir Valiliği de yasakladı

Balıkesir Valiliği de 2 hafta önce bazı oyunların 18 yaşın üstündekilerce oynanmasını yasaklamıştı.

Valilik yasaklanan oyunlarla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

Grand Theft Auto

Grand Theft Auto

'Gangsterlerin, çete üyelerinin karıştıkları tüm illegal faaliyetleri (hırsızlık, banka soygunu, cinayet, uyuşturucu, alkol, fuhuş vb.) konu alan bir oyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hitman

Hitman

Öldüreceği şahıslara yaklaşmak için etrafındaki şahısları da öldüren bir tetikçiyi konu alan oyun.

Bloodrayne 1-2

Bloodrayne 1-2

Vampirlere karşı özellikle kesici aletlerle yapılan mücadele ve aksiyon oyunu.

Battlefield Vietnam

Battlefield Vietnam

Vietnam savaşını konu alan ve çok çeşitli harp silahlarının kullanıldığı savaş oyunu.

The Godfather 1-2

The Godfather 1-2

Mafyanın illegal faaliyetlerini konu alan çete ve gan gster oyunu.

Metin2

Metin2

Planlanmış cinayetler kan ve öfke savaş oyunu. Çeşitli cinayetleri normal bir olay gibi gösteriyor.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
259
176
107
42
28
15
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Peki şu oyunların arasında neden Wolfteam yok? O da gerizekalı bir oyun ürünü.

D

Voftüüü

Furkan Meraklı

Sanki millet evinde oynayamayacak 😂

İlker Erdoğan

Bu yasağı devlet değil aile getirmeli. Aile getirmeyince, sonra da "DEVLET HER ŞEYE KARIŞIYOR" diye ağlıyoruz. Bence de çok mantıklı bir yasak olur. Counter-... Devamını Gör