Görüş Bildir
Haberler
Üzerinizdeki Kara Bulutları Dağıtıp Daha Mutlu Olmanıza Yardımcı Olabilecek 15 Besin

Üzerinizdeki Kara Bulutları Dağıtıp Daha Mutlu Olmanıza Yardımcı Olabilecek 15 Besin

Hepimiz gün içerisinde birçok sorunla karşılaşıyoruz. Sağlık sorunları, aile, iş, arkadaşlar, aşk... Her birini aynı anda yürütmeye çalışırken stres ve hüzün dibimizden ayrılmıyor normal olarak. Önce bir doktora görünüp sizin için en iyisinin ne olduğunu öğrenin. Bu besinleri de beslenme listenize ekleyebilirsiniz. 😋

1. Siyah fasulye

1. Siyah fasulye

Fasulye, mutluluk hormonu, serotonin arttıran magnezyum açısından zengin bir besindir. Ayrıca antioksidan bakımından zengindirler ve demir, lif, bakır, çinko ve potasyum gibi besleyici maddelerle yüklüdürler.

2. Trança balığı

2. Trança balığı

Hem lezzetli hem de kilo vermede yardımcı bu balık protein ve serotonin deposu.

3. Tahıllı gıdalar

3. Tahıllı gıdalar

Hormonlarınız tavan yapığında (PMS, iş yerinde stres, ne olursa olsun), karbonhidrat bakımından zengin yiyecekleri yemeyi daha çok istersiniz. Çünkü karbonhidrat hormonal dengesizliği rahatlatmaya yardımcı olur. Bu durumlarda tahıllı ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu tahıllı gıdalar bağırsağınızdaki iyi bakterilerin miktarını artırabilir ve bu durum sizin ruh halinizi iyi yönde etkileyebilir.

4. Pancar

4. Pancar

Pancar beynin serotonin üretimini destekleyen betain içerir ve ruh halinizi yükseltir. Pancarlarda ayrıca, duygusal ve zihinsel sağlığı stabilize eden, her ısırıkla mutluluk şansınızı artıran, güçlü bir folik asit dozu vardır.

5. Papatya çayı

Araştırmalar, papatya çayının yalnızca daha iyi uyku düzeni sağlamakla kalmadığını aynı zamanda gün içindeki bilişsel işlevlerinizi de geliştirdiğini gösteriyor. Düzenli uyku ve bilişsel faaliyetler mutluluğunuza yansıyabiliyor.

6. Yaban Mersini

6. Yaban Mersini

Frontiers in Endocrinology'de yayınlanan bir araştırmada yaban mersininin depresyondaki rahatlamayla bağlantılı olduğu ve resveratrol için büyük bir antioksidan kaynağı oluşturduğu gösteriliyor.

7. Yumurta

7. Yumurta

Yumurta, ruh halini iyiye teşvik eden omega-3 yağ asitleri, çinko, B vitaminleri ve iyodür ile yüklüdür ve protein ile dolu olması nedeniyle, yumurta sizi enerjik tutabilir.

8. Kırmızı biber

8. Kırmızı biber

Kırmızı biber diğer biberlere göre iki kat daha fazla C ve sekiz kat daha fazla A vitamini içeriyor. William Paterson Üniversitesindeki araştırmacılar, besin yoğunluğuna ilişkin yapılan yeni bir ankette, kırmızı biberi sebzelerin en güçlüsü olan yapraklı yeşillikler arasında ikinci sırada gösterdi. Yüksek konsantrasyonda vitaminler, ruh halinizi doğrudan düzenler aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

9. Hindistan cevizi

Hindistan cevizinde bulunan yağ, içerdiği maddeler sayesinde nöroprotektif etki sağlar. Kalori bakımından zengin tatlıların içinde sıkça bulunuyor olsa da bunları tüketmek yerine sürekli kullandığını gıdalara katmaya özen gösterebilirsiniz.

10. Bitter çikolata

Kakao, ruh ve konsantrasyonda anlık bir artış sağlar ve beyninize olan kan akışını geliştirerek daha canlı ve enerjik hissetmenize yardımcı olur.

11. Kabak çekirdeği

Beyindeki serotonin üretimini teşvik etmeye yardımcı olan bir amino asit olan triptofanın en iyi kaynaklarından biridir.

12. Midye

12. Midye

Yetişkinlerde eksik olan B1 vitamininin kaynağıdır. Beyindeki hücreleri izole eder ve yaş ilerledikçe bilinci daha sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Ayrıca ruh halini düzenlemede yardımcı olan çinko, iyot ve selenyum içerir.

13. Yoğurt

13. Yoğurt

Kalsiyum, beyninizdeki nörotransmitterlerin çalışmasını sağlar, ki bu da sizdeki memnuniyet duygularını artırabilir. Sonuç olarak, yetersiz kalsiyum alımı kaygı, depresyon, sinirlilik ve hafıza bozukluğuna yol açabilir.

14. Kuşkonmaz

14. Kuşkonmaz

Bu sebze, beyindeki ana duygu durumunu düzenleyen nörotransmitterlerden biri olan serotoninin oluşumunda temel oluşturan, triptofanın en iyi kaynaklarından biridir. Kuşkonmaz ayrıca, depresyonla mücadele edebilen besin maddesi olan yüksek folat seviyesine sahiptir.

15. Kefir

15. Kefir

Kefir, gününüzü probiyotiklerle zenginleştirmenin, bağırsağınızdaki iyi bakteri miktarını artırmanın kolay bir yoludur. General Psychiatry Annals'da yayınlanan araştırmalarda probiyotik takviyesi ile ruh halindeki gelişmeler arasında güçlü bir korelasyonun olduğunu bulgulandı.

Besinler size yardımcı olurken biraz da dans edelim mi?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
21
8
7
6
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kadir Dündar

Eğer hindistan cevizi mutluluk veriyorsa, survivor yarışmacıları 7/24 bir taraflarına pollyanna kaçmış gibi dolaşmaları lazım adada :D

miss sunshine

Çikolata, çikolata ve daha fazla çikolata...

Zülal Bayoğlu

midyenin böyle bi özelliği olduğunu anlamıştım zaten