Görüş Bildir
Haberler
Urfi Çetinkaya Kimdir? Kırmızı Bültenle Aranan Urfi Çetinkaya Nerelidir, Nerede Yakalandı?

Urfi Çetinkaya Kimdir? Kırmızı Bültenle Aranan Urfi Çetinkaya Nerelidir, Nerede Yakalandı?

Urfi Çetinkaya, son günlerde sosyal medyada vatandaşların en çok merak ettikleri isimler arasında yer alıyor. Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın 11 Nisan 2023 tarihinde düzenlenen operasyonla yakalanmasının ardından hayatı ve kim olduğu da merak konusu oldu. Peki, Urfi Çetinkaya kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? 

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Urfi Çetinkaya Kimdir?

Urfi Çetinkaya Kimdir?

Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen darbede arananlar listesindeydi. 

18 Mayıs 1988'de polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan Urfi Çetinkaya, vurularak tekerlekli sandalyeye bağlı hale geldi. 

1989 yılında İstanbul, Silivri'de bulunan bir çiftlik evine düzenlenen operasyon sonucu yakalandı ve tutuklandı. Çetinkaya, 6 ay sonra tahliye edildi. 

1991 yılında İspanya'daki 46 kilo eroinin sahibi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. İfadesine başvurulan Çetinkaya daha sonra serbest bırakıldı. 

2000 yılında düzenlenen 'Matador' adlı operasyonda yakalanan Çetinkaya, cezaevine girdi. Bu kez de 2003 yılında tahliye edildi. 

Emniyet Teşkilatı tarafından düzenlenen 'Son Tango' adlı operasyonla yeniden tutuklanan Çetinkaya, 2012 yılında sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edildi.

Urfi Çetinkaya Tutuklandı mı?

Urfi Çetinkaya Tutuklandı mı?

Son yıllarda ismi İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti ile anılan Çetinkaya'nın ortak oldukları iddia edildi. Ortaklıklarının yanı sıra, yurt dışına gönderilen ve yakalanan 5 ton eroinin 2 ton 200 kilosunun Urfi Çetinkaya'ya ait olduğu da öne sürüldü.  

Dava dosyasına firari savcı Zekeriya Öz'e Urfi Çetinkaya ve Naci Zindaşti tarafından rüşvet veridiliği iddiaları da eklendi. 

Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan, hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Urfi Çetinkaya'nın yakalanması için harekete geçildi. 11 Nisan 2023 tarihinde TEM ve Özel Harekat polisleri tarafından İstanbul'un Sarıyer ilçesinde düzenlenen bir operasyonla Çetinkaya gözaltına aldı. Gözaltına alınışı Türk Polis Teşkilatı tarafından duyuruldu.

Detayları Haberimizde Bulabilirsiniz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

bu ne lan godfather 2'de hyman roth gibi ahı gitmiş vahı kalmış hala para peşinde.

Kuzey

Organizasyonun yenilenme zamanı gelmiş baronların oylarıyla eleme adayı olarak seçilmiş miadını dolduran Gidiyor bazıları iyilikle bazıları Kıbrıs'ta olduğu ... Devamını Gör

Yigit Karabey

Buna inanan var mi!!!! istanbulun gobeginde villada!!!! neymis , olaganustu calismalarla yakalanmis.....lan bi gidin ya...ne karsiliginda teslim oldu acaba!!... Devamını Gör