Görüş Bildir
Haberler
Ürdün'den 'İntikam' İnfazı

Ürdün'den 'İntikam' İnfazı

Deniz Gök
03.02.2015 - 21:08 Son Güncelleme: 04.02.2015 - 11:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ürdün Rişavi ve Kerbuli'yi idam etti

IŞİD'in rehin tuttuğu Ürdünlü pilot Kasasbe'yi öldürmesinin ardından Ürdün de pilotla takas edilmesi planlanan Sacide Rişavi'yi ve Ziyad Kerbuli'yi idam etti.

IŞİD'in uçağının düşmesi sonucu Aralık ayında rehin aldığı Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe ile 2005 yılında Ürdün'de canlı bomba olarak saldırı girişiminde bulunan Sacide Rişavi ile takası gündeme gelmişti. Kasasbe'nin yakılarak öldürüldüğünü gösteren videonun IŞİD tarafından yayınlanmasının ardından Ürdün de Rişavi'yi sabah saatlerinde idam etti.

Rişavi, 2005 yılında Ürdün'de canlı bomba olarak saldırı girişimde bulunmuş, ancak üzerindeki bombalar patlamadığı için yakalanmıştı. IŞİD'in Rişavi'nin serbest bırakılması talebi üzerine Ürdün, pilotunun serbest bırakılmasını istemiş pilot Kasasbe'nin durumunun iyi olduğuna dair delil istemişti.

"İntikam ve ceza"

"İntikam ve ceza"

Hükümet sözcüsü Muhammed el Momani tutukluların yerel saatle 04.00'da idam edildiğini açıkladı.

Ürdünlü yetkililer, IŞİD'in öldürdüğü pilotun intikamının alınacağını açıklamıştı.

Ürdün ordusu sözcüsü Memduh el Ameri de 'Pilot pilot Muaz Safi el-Kesasibe'nin kanı yerde kalmayacak. Ceza ve intikamımız en az Ürdünlülerin acısı kadar büyük olacak' demişti.

IŞİD, esir aldığı Ürdünlü pilot olduğunu söylediği bir kişinin diri diri yakıldığı görüntüleri dün internette yayımlamıştı.

Ürdün Devlet Televizyonu, pilot Muaz Safi el-Kesasibe'nin 3 Ocak tarihinde öldürüldüğünü belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Amerikan istihbaratının IŞİD'in yayımladığı görüntüleri incelemeye başladığı duyuruldu.

ABD Başkanı Barack Obama, videonun doğrulanması durumunda bunun IŞİD'in 'barbarlığı ve ahlaksızlığının yeni bir kanıtı' olacağını söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Ürdünlü pilotun öldürülmesini kınadı.

'Ürdünlü Pilot Muaz Kasasbeh’in DEAŞ Terör Örgütü Tarafından Katledilmesi Hk.' başlıklı açıklamada; 'Hiç bir insani değerle bağdaşmayan bu vahşi cinayeti nefretle kınıyor, Kasasbeh ailesine, kardeş Ürdün Krallığı’na ve Ürdün halkına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Terörizmle mücadelede Ürdün ve uluslararası toplumla tam dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz' denildi.

BBC Türkçe ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0