Görüş Bildir
Haberler
Üniversitede Akademik Hayat: Vize ve Finallere Hazırlanmak için İpuçları

Üniversitede Akademik Hayat: Vize ve Finallere Hazırlanmak için İpuçları

parlakbirgelecek.com
28.04.2014 - 19:42 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 21:04

Üniversitede Akademik Hayat: Vize ve Finallere Hazırlanmak için İpuçları

Öğrenciler için üniversite hayatının en yoğun ve stresli günleri vize ve final dönemleri. Ders notlarını okumak, ek okumaları yapmak ve kaçırılan dersleri telafi etmek, kısa bir süre içinde çok sayıda yükümlülüğü tamamlama zorunluluğu anlamına geliyor. İşleri son dakikaya bırakıp yorucu, stresli ve her derse yeterince zaman ayıramayacağın bir hafta yerine uzun zamana yayılmış kısa çalışmalar hem başarılı hem de daha az stresli olmana yardımcı olacak. Vize ve finallere kolaylıkla hazırlanmana ve daha başarılı olmana yardımcı olabilecek birkaç ipucu hazırladık:

·       Her dersin ardından, iki ders arasında ya da akşam odana döndüğünde notlarını tekrar gözden geçir. Görece zor olan ya da daha fazla çalışman gereken derslerde ise notlarını tekrar düzenleyerek yazman hem öğrenmene hem de daha kolay hatırlamana yardımcı olacaktır. Günün sonunda o güne ilişkin dersleri tekrar etmen konuların üzerinde düşünmeni ve daha kolay anlamanı sağlayacaktır. Bunların yanı sıra daha verimli  ve etkili ders çalışma yöntemlerini öğrenmek için Zekice Çalışma Yöntemleri yazımızı okuyabilirsin.

·       Fizik, Matematik ve Kimya gibi derslerin ardından örnek problemler veya sorular üzerinde çalışmak, formülleri birkaç kez yazarak tekrar etmek ve mümkünse o formüllerle ilişkili sorular çözmek konuyu daha iyi öğrenmeni ve daha kolay hatırlamanı sağlayacaktır. Formülleri ezberlemen konusunda Ezber Bozan Ezber Teknikleri yazımız da sana yardımcı olabilir.

·       Her hafta tüm derslere ilişkin tekrar yapman ya da ilgili dersten önce geçmiş notlarını gözden geçirmen hem gelecek dersle geçmiş dersler arasında bağlantı kurmanı kolaylaştıracak hem de daha rahat öğrenmeni sağlayacaktır.

·       Dersle ilgili ek okumalar ya da bağlantılı makaleler veya tezler varsa bunları sınavlardan önce yapmak yerine her konuyla bağlantılı olan okumaları dersin sonrasında yapman daha hızlı öğrenmeni ve konuyu daha iyi anlamanı sağlayacaktır.

·       Grup çalışmalarına katılmak ya da arkadaşlarınla ders üzerine konuşmak öğrendiğin bilgilerin tazelenmesini ve ders dışında bir kez daha duyarak öğrenmeni sağlayacaktır.

·       İlk vizelerden önce hocana sınavın türü, soruların biçimi ve sınavın hangi konuları içerdiğine ilişkin sorular sormak sınava daha kolay hazırlanmana yardımcı olacaktır. İlk vizelerin ardından ise soruların ve sınavın şekli ile hocanın tarzını öğrenmiş olursun.

·       Her dersle ya da konuyla ilgili önemli noktaları, hocanın üzerinde durduğu başlıkları bir not defterine kaydetmek vize ve finallere hazırlanırken yardımcı olmasının yanı sıra dersle ilgili tekrarlar yaparken de faydalı olacaktır. 

Bunların yanı sıra dikkat etmen gereken bazı noktaları da senin için listeledik:

·       Sınavlardan bir gece önce çalışmaya başlamanın ve sabahlamanın tüm konuları yeterince öğrenmeni engelleyeceğini unutmamalısın. Bu konu hakkında Gece Boyu Ders Çalışma(k)! yazımız sana yardımcı olabilir.

·       Ders çalışmak için rahat bir yer seçmek de uzun süre çalışman konusunda sana kolaylık sağlayacaktır. Sakin bir kafe, kütüphane ya da kendi odanda çalışabilirsin; fakat öncelikle nerede daha rahat odaklandığını öğrenmelisin.

·       İyi bir çalışma başarılı olmanı sağlayacaktır. Odaklanmak konusunda Odaklanma Becerilerini Geliştir yazımızı okuyarak hem becerilerini geliştirebilirsin hem de daha kısa sürede daha verimli çalışabilirsin.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
3
2
2
1
0