Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna Vatandaşı Gülsüm Halilova Türkiye'ye Girişi Sırasında Bekletildi

Ukrayna Vatandaşı Gülsüm Halilova Türkiye'ye Girişi Sırasında Bekletildi

Rusya - Ukrayna Savaşı'nda yaptığı yayınlar ve haberler ile tanınan Ukrayna vatandaşı gazeteci Gülsüm Halilova'nın İstanbul'da gözaltına alındığı iddia edildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Önlerini kesmek ve özgür bırakmamak'

'Önlerini kesmek ve özgür bırakmamak'

Rusya Ukrayna savaşındaki yayınlarıyla tanınan gazeteci Gülsüm Halilova, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’ten İstanbul’a geldi. Halilova'nın havlimanında bekletildiği öğrenildi.

Bunun üzerine Halilova'nın arkadaşı Nazgul Kenzhetay konuya ilişkin açıklama yaptı. Kenzhetay, olayın aslını şöyle anlattı:

'Gülsüm Kırım’ı terk edince Rusya onu ve birçok Kırım Tatarını (kendi vatandaşı gibi) arama listesine dahil etti. Rusya’nın amacı işgale boyun eğmeyen herkesi zor durumda bırakmak. Önlerini kesmek ve özgür bırakmamak. 

Türkiye’ye Rus kaynaklı şikayetler gelmiş olmalı ki, Gülsüm’ün İstanbul girişinde saatlerce bekletildi. Ancak gözaltı söz konusu değil. Türk yetkilerilerinin ve Ukrayna misyonlarının devreye girmesiyle sorun çözüldü

Gülsüm sağ salim Türkiye’ye giriş yaptı. Yanlış anlaşılma giderildi'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
5
5
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Orçun

E hani sen o güzelim kahraman vatanını bırakıp kaçmayacaktın canısı ? Vah vah sanırım önce İngiltere sonra ABD'den tepki görünce Zelenski sizinde etekleriniz... Devamını Gör

Sonütücü99

Amerika'nin kucagindaki sözde gazetecilerden biri bu da. Bekletilmek ne geri sutlanmali böyleleri

sanane

İpini koparan geliyor aq