Görüş Bildir
Haberler
Ücretsiz Sertifika Alabileceğiniz En Eğlenceli Online Eğitim Veren Kurslar!

Ücretsiz Sertifika Alabileceğiniz En Eğlenceli Online Eğitim Veren Kurslar!

Entel Feridun
11.04.2022 - 07:15

Online eğitim veren kursların sayısı son yıllarda epey çoğaldı. Ücretsiz online eğitimler ve sertifika veren programlar bulmak kolaylaştı ancak birçoğu oldukça yorucu eğitimler veriyor.  Peki kişisel gelişimimiz için en doğru ve keyifli ücretsiz sertifika veren programları nasıl buluruz, diye soruyorsanız bu içerik çok işinize yarayacak!

Kendini geliştirmek isteyen genç ya da yetişkin, her yaştan kişiye hitap eden bu eğlenceli ve bilgilendirici ücretsiz online eğitim kurslarına bir göz atın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Open University, OpenLearn

10. The Open University, OpenLearn

'The Open University' adlı kurs içerisinde OpenLearn uygulaması ile ücretsiz sertifika alabileceğiniz birden fazla program içeriyor. Bu kurslar dil öğrenmek ya da dil yeteneğini geliştirmek isteyenler için oldukça uygun içeriklerde kurgulanmıştır. İngilizcenizi geliştirmek ya da uzun zamandır yeni bir dil öğrenmek istiyorsanız The Open University size yardımcı olacaktır. Üstelik ücretsiz sertifika uygulaması ile dil seviyeniz konusunda bir belgeye de sahip olabilirsiniz.

The Open University, OpenLearn web sitesine tıklayarak gidebilirsiniz.

9. Open Culture, Online Courses Archives

9. Open Culture, Online Courses Archives

'Open Culture', dünya çapında birçok üniversiteden yaklaşık bin 200 eğitimi ücretsiz olarak kullanıcısına sunuyor. Bu kurslar her yaştan kişiye hitap ediyor. Örneğin öğrenciyseniz sitede size yönelik tam 800 kurs bulunuyor. Bunlar tamamen kariyerinize ve hayat standartlarınızı geliştirmenize fırsat veren kurslar. 300 adet dil kursu ve binlerce üniversite alan dersleri anlatan kurs veriliyor. Aynı zamanda sitede 500 adet ücretsiz erişebileceğiniz e-kitap yer alıyor. 

Open Culture, Online Courses Archives web sitesine tıklayarak gidebilirsiniz.

8. Coursera

8. Coursera

'Coursera', burs başvurusu ve koşulsuz ücretsiz erişimden oluşan yüzlerce kurs içeriği içeriyor. Burada matematik, kişisel gelişim ve üniversite alan derslerinize yönelik birçok ücretsiz kurs bulabilirsiniz. Yanı sıra Coursera'da ücretli bazı kurslarda bulunuyor. Bu kurslar profesyonel ders içerikleri, bedensel ve zihinsel gelişim ile ilgili birçok eğitim içeriği olarak tanımlanabilir.

Coursera web sitesine tıklayarak gidebilirsiniz.

7. Alison

7. Alison
cdn01.alison-static.net

'Alison', hem ücretli hem de ücretsiz kursların yer aldığı bir online eğitim programıdır. Burada lise ve üniversite dersleriniz ile eş zamanlı ilerleyen kurslar bulabilirsiniz. Binlerce ücretsiz sertifikalı kursların yanı sıra sitede ücretli dersler de bulunmaktadır.

Alison web sitesine tıklayarak gidebilirsiniz.

6. edX

6. edX

'edX', Harvard ve MIT işbirliği ile kurulan herkese açık online bir eğitim platformudur. Geniş içerik seçeneği ve Linkedln uyumlu olması nedeniyle sıkça tercih ediliyor. Şimdiye dek 34 milyondan fazla kişinin eğitim aldığı bu adreste 2 bin 800 adet kurs seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Üstelik bu sitedeki aktivitelerinizi Linkedln hesabınız ile bağlayabilir ve kariyer sahiplerinin çalışmalarınızı görmesini sağlayabilirsiniz. 

edX web sitesine tıklayarak gidebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. ODTÜ Bilgeİş

5. ODTÜ Bilgeİş

'ODTÜ Bilgeİş' Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından kurulan geniş içerik yapısına sahip bir ücretsiz kurs programıdır. Program Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen bir proje olarak hayata geçmiştir. Burada her kullanıcıya 100 tane kurs fırsatı sunulmaktadır. Bu kursları tamamlayan kişilere ODTÜ tarafından ücretsiz sertifika verilmektedir. Kurslar grafik tasarım, blog yazma ve yönetim ile ilgili detaylı profesyonel içeriğe sahiptir. 

Bazı ücretsiz verilen kurslar: 

  • InDesign ile Broşür Tasarımı

  • Adobe Illustrator CC 2015 Kullanarak İnfografik Tasarımı

  • Adobe Photoshop Temelleri

  • WordPress Kullanarak Web Sitesi Hazırlama

  • Ürün Fotoğrafçılığı

  • Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

  • İşiniz İçin Sosyal Medya

ODTÜ Bilgeİş web sitesine tıklayarak gidebilirsiniz.

4. İİENSTİTÜ

4. İİENSTİTÜ

'İstanbul İşletme Enstitüsü (İİENSTİTÜ)', tarafından başlatılan bu ücretsiz eğitim programı oldukça beğenilen bir program olmayı başardı. Hem ücretli hem de ücretsiz eğitim programları bulunduran İİENSTİTÜ, 2020 yılında 1 buçuk milyondan fazla kişiye eğitim verdi. Kurslar başarılı içerikleri ile kişisel gelişiminize yardımcı oluyor. 

Bazı kurs içerikleri arasında stres yönetimi, blog yazarlığı, senaryo yazarlığı, Instagram’da etkili satış yapma teknikleri ve Facebook ve Instagram reklamcılığı yer alıyor.

İİENSTİTÜ web sitesine tıklayarak gidebilirsiniz.

3. Global Enstitü

3. Global Enstitü

'Global Enstitü', Türkçe ücretsiz eğitimler yayınlayan bir programdır. Buradaki tüm eğitimler ücretsiz olmasına karşın eğitimi tamamlayan kişilere bir sınav uygulanır. Bu sınavı veren herkes ücretsiz olarak sertifika almaya hak kazanır. İçerisinde en çok tercih edilen eğitimler yaşam, sağlık, kişisel gelişim ve bilişim alanlarıdır. 

Global Enstitü web sitesine tıklayarak gidebilirsiniz.

2. Saylor Academy

2. Saylor Academy

Saylor Academy ücretsiz sertifika veren kurs programı olarak birden fazla alanda içeriğe sahiptir. İletişim, sanat ve tarih gibi ilgi alanınıza uygun birçok farklı kurs bulabileceğiniz bu web sitesinde eğitimlerinizi tamamladıktan sonra final sınavı yapılmaktadır. Sınavı geçen herkes sertifika almaya hak kazanır. Sitede yeni nesil alanlardan olan Bitcoin, yazılım ve programlama gibi konular da anlatılmaktadır. 

Saylor Academy web sitesine tıklayarak gidebilirsiniz.

1. Khan Academy

1. Khan Academy

'Khan Academy', ücretsiz eğitim veren kurs ve sertifika programları arasında en donanımlı geniş içeriğe sahip programdır. Kursların yer aldığı web sitesinde 10 binden fazla farklı dallarda eğitim bulabilirsiniz. Mühendislikten, ticarete ve sanata birçok alana hitap eden ücretsiz online kurslar yer almaktadır. Aynı zamanda bu eğitimler 41 farklı dile çeviri yapma özelliği ile herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir program olarak görülüyor. Web sitesinde Türkçe dil desteği de yer alıyor.

Khan Academy web sitesine tıklayarak gidebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
7
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?