Görüş Bildir
Haberler
Uber ve Airbus Helikopter Taksi İçin Güçlerini Birleştiriyor

Uber ve Airbus Helikopter Taksi İçin Güçlerini Birleştiriyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Popüler ulaşım servisi Uber, faaliyet alanları arasına hava ulaşımını da ekliyor. Şirket, Sundance Film Festivali süresince ABD’nin Utah eyaletinde hızlı, şık ve oldukça pahalı helikopter yolculukları yapma imkânı sunacak. Uber, gökyüzü macerası için Avrupalı havacılık devi Airbus ile güçlerini birleştirecek.

The Wall Street Journal’a verdiği röportajda Airbus CEO’su Tom Enders, işbirliğinin şu an için bir “pilot proje” olduğunu ve nereye gittiğine bakılacağını belirtti. Enders, Uber helikopter servisi için gerçekleştirdikleri işbirliğinin heyecan verici olduğunu da ekledi.

Uber daha önce de helikopterle yolculuk imkânı sunsa da, bunu kalıcı bir servise dönüştürmeyi tercih etmemişti. 

Şirket 2013’te New York’un Manhattan bölgesinden şehir dışındaki yazlık Hamptons bölgesine helikopter seferleri düzenlemişti. Yine aynı yıl Austin’de düzenlenen Formula 1 ABD Grand Prix’i sırasında da Uber, yarış pistine helikopterle gitmek isteyenlere hizmet sunmuştu. Şirket, Hamptons seferleri için yolculardan 3 bin dolar ücret almıştı.

Sundance Film Festivali sırasında gerçekleştirilecek seferlerde yolculara helikopter pistine gidiş ve pistten dönüş sırasında karada da hizmet sağlanacak. Servisin operasyonu Air Resources isimli Utah merkezli bir şirket tarafından yürütülecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın