Görüş Bildir
Haberler
Uber, ABD'de Kurumsal Pazarın Yarısını Ele Geçirdi

Uber, ABD'de Kurumsal Pazarın Yarısını Ele Geçirdi

Onedio Medya
08.04.2015 - 11:51 Son Güncelleme: 08.04.2015 - 12:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uber , ABD pazarında 2015 birinci çeyrekte, şehir içi ulaşım ekonomisi açısından “devrim” olarak nitelenen bir başarı gösterdi, en azından ülkenin en büyük seyahat ve harcama yönetimi platformlarından Certify’ın 2015 birinci çeyrek harcama raporuna göre. Milyonlarca işletmenin seyahat, konaklama ve yeme-içme gibi harcamalarını takip ederek hazırlanan raporda, taksi ve limuzin pazarının Uber sayesinde hızlı dönüşümüne dikkat çekiliyor. 2015 birinci çeyrekte bu pazardaki payı yüzde 47 ‘ye yükselen Uber’in karşısında taksilerin (limuzin ve ücretli servisler de dahil) payı yüzde 52 ‘ye geriledi. Uber rakibi Lyft ise pazarın ancak yüzde 1 ‘ine ulaşabildi.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde pazarın yalnızca yüzde 15 ‘ini elinde tutan Uber için bu gerçekten hızlı bir büyüme ve o dönemde pazarın yüzde 85’ine sahip olan taksiler için de hızlı bir düşüş. Rapora göre buna önemli etkenlerden biri Uber’in taksilere göre daha ucuz olması. Belirtilen dönem içinde Uber ile yapılan yolculukların ortalama ücreti 31,24 dolar ken, taksiler için aynı sayı 35,40 dolar.

Uber tarafından yapılan açıklamada, şirketin kurumsal pazara açılımına liderlik eden Uber for Business yöneticisi Max Crowley, bu pazarda en hızlı büyüyen servislerinin, en düşük fiyat tekliflerini sunan UberX olduğunu söylüyor.

Uber’in kurumsal taraftaki popülerliği şehirlere göre değişiyor. Uber’in evi San Francisco’da payının yüzde 71, Dallas’ta dominant, Los Angeles ve Washington’da ise taksileri yakalamış durumda. Yakın zamanda Uber aracı sayısının taksileri geride bıraktığı New York’ta ise kurumsal pazar biraz daha geriden geliyor. Uber’in buradaki payı yalnızca yüzde 21, taksilerin ise yüzde 79.

Uber for Business servisi geçtiğimiz ve Uber’in hizmet verdiği 56 ülkede sağlanmaya başlanmıştı.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/04/08/uber-a...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0