Görüş Bildir
Haberler
Twitter, Yeni Anasayfa Tasarımıyla Bilgi Verme Vizyonunu Öne Çıkarıyor

Twitter, Yeni Anasayfa Tasarımıyla Bilgi Verme Vizyonunu Öne Çıkarıyor

ATKN
16.04.2015 - 09:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter, yeni anasayfa tasarımıyla daha dışa açık bir sosyal ağ olmak konusundaki istediğini gözler önüne seriyor. İlk olarak ABD’de kullanıma açılan yeni anasayfa tasarımı, siteye üye olmadan veya giriş yapmadan Twitter’daki gündemin takip edilmesini sağlıyor.

Kullanıcı sayısı bakımından Facebook’un çok gerisinde olan Twitter, bir yandan kullanıcı sayısını artırmaya çalışırken bir yandan da kendini üye olmadan da içeriğin rahatça keşfedilebileceği bir ağ haline getiriyor. Yeni tasarımda içerikler 10 kategori altında keşfedilmeye hazır bir şekilde sunuluyor.

Yeni tasarımda arama çubuğunu üst kısımda konumlandıran Twitter, 3 sütunlu bu tasarımla eski anasayfa tasarımına göre oldukça başarılı bir adım atmış. Zira kullanıcıları çok daha fazla site üzerinde tutabilir ve Twitter’dan diğer sitelere olan trafiği de artırabilir.

Facebook-Twitter arasındaki bilgi sunma savaşı

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, doğası gereği Twitter’dan daha ağır bir dışa açılım gerçekleştirmişti. Ancak şimdilerde haber sitelerini dahi kendi içine dahil etmeyi dahi planlıyor ve gündemin en hızlı şekilde aktığı Twitter’a karşı rakip olmak istiyor.

Bu durumun farkında olan Twitter’ın önümüzdeki dönemde haber içeriklerini sunmak konusunda yeni adımlar atacağını da tahmin ediyorum ki, resmi açıklamada bunun da ipuçları veriliyor.

Şimdilik ABD’de ve web sitesinde geçerli olan yeni anasayfa tasarımının önümüzdeki dönemde diğer ülkelere de açılması bekleniyor.

Webrazzi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0