Görüş Bildir
Haberler
Twitter Yasağıyla Birlikte Aynı Ligde Yer Aldığımız 14 Ülke

Twitter Yasağıyla Birlikte Aynı Ligde Yer Aldığımız 14 Ülke

diazepam
21.03.2014 - 14:37 Son Güncelleme: 21.03.2014 - 14:44

Twitter'ın ülkemizde yasaklanması ile dünyada yeni bir lige girmiş olduk; 'Twitter'ı yasaklayan ülkeler ligi'. Esasen bu ligin üçüncü ülkesiyiz, burada yer verdiğimiz ülkelerden sadece ikisi Twitter'ı komple yasaklamış durumda. Geri kalanlar ise müdahale edenler, yasaklayıp açanlar, kısmi izin verenler gibi kategorilere ayrılıyor. Yani 2002'deki Dünya Kupası'ndan bu yana bir kere daha dünya üçüncüsü olduk, hayırlısı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin

Çin

Sadece Twitter değil, Facebook, Google Plus gibi birçok siteye de erişim bulunmuyor. Hapisteki gazeteci sayısında sıkı bir çekişme içinde olduğumuz Çin ile bu ligde buluşmak çok da şaşırtıcı olmadı. Hem zaten günde 1 dolara haftada 55 saat çalışıp da bir de Twitter'a girecek vakti nereden bulacaksınız ki?

Kuzey Kore

Kuzey Kore

Çin ile sınır komşuluğu var, Twitter yasağı ile bizimle de yasak komşusu olmuş durumda. Ülkede neredeyse internet yasakken Twitter'ın açık olmasının bir mantığı yok zaten. Her yerde bilgisayar var ancak bu bilgisayarları Paint programında Kuzey Kore bayrağı çizimi, Kim Jong Un portresi çizimi gibi faydalı işlerde kullanıyorlar.

İran

İran

Bir kapatıp bir açanlardan. 2009’da Devlet Başkanlığı seçimlerinden önce yasaklandı ancak, 2013 Eylül’ünde açıldı. Twitter'ın 2 milyon kullanıcısının bulunduğu İran şu an bu konuda bizden iyi durumda. Türkiye İran olur mu sorusunun yerini sanırız İran Türkiye olur mu sorusu almaya başlayacak.

Suriye

Suriye

İç savaşın pençesinde kıvranan Suriye'de de Twitter erişimi sınırlı. Ancak savaşta ölmemeye, savaşta ölmezse açlıktan ölmemeye çalışan insanların Twitter gibi bir derdinin olduğunu zannetmiyoruz. Yine de bu şartlarda bu konuda bizden iyi durumdalar.

Burma

Burma

100 kişiye haritada yerini gösterin desek bulamayacağı Burma'da da Twitter konusunda yasaklamalar mevcut. Ancak Budist-Müslüman kavgalarının yaşandığı, halkın karnını doyurma telaşında olduğu Burma'da da Twitter gündem maddesi değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pakistan

Pakistan

Twitter konusunda benzeştiğimiz bir başka ülke ise Pakistan. Bu ülkede de Twitter tamamen olmasa da kısıtlanmış durumda ve devlet kontrol etmeye çalışıyor. Hindistan ile sınır törenleri görülmeye değer olan Pakistan sosyal medya liginde bizimle aynı grupta ama bizden daha iyi durumda.

Hindistan

Hindistan

Asya'nın bir başka güzide ülkesi Hindistan'da Twitter ile mücadele edenlerden. 1 milyara yaklaşan nüfusa sahip ülke zaten genel demokrasisi bakımından da Asya'nın parlayan yıldızı sayılmaz.

Kazakistan

Kazakistan

Türki Cumhuriyetlerin genelinde yer alan sosyal medyaya mesafeli duruş Kardeş ülke Kazakistan'da da karşılık bulmuş durumda. Tamamen fişini çekmeseler de Twitter konusunda özgür sayılmaz.

Özbekistan

Özbekistan

Kazaklar yasaklar da Özbekler durur mu? Bir başka Twitter yasaklısı ülkeler komşumuz da Özbekistan.

Mısır

Mısır

Gösteri olunca kapatan ortalık sakinleşince açanlardan. Tahrir gösterileri sırasında sosyal medya üzerinden birbirleriyle haberleşemesinler diye Hüsnü Mübarek yönetimi tarafından kapatılmıştı. Ama şimdilerde tamamen özgür olmasa da tamamen yasak da değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunus

Tunus

Arap Baharı'nın Twitter'ı vurduğu ilk ülke. Mısır ile aynı gerekçelerle zaman zaman Twitter üzerinde oyunlar dönüyor.

Belarus

Belarus

Avrupa'nın nazar boncuğu. Avrupa'da Twitter'ın özgür olmadığı tek ülke. Gerekçesi nedir bilmiyoruz ama Belarus'ta da hükümet Twitter'a takmış durumda.

Suudi Arabistan ve Körfez Ülkeleri

Suudi Arabistan ve Körfez Ülkeleri

Kadınların araba kullanmasının dahi yasak olduğu bir ülkede Twitter'ın tamamen yasaklanmamış olması şaşırtıcı.

Küba

Küba

Nasıl ki Belarus Avrupa'nın nazar boncuğu, Küba da Amerika kıtasının nazar boncuğu. Ülkede Twitter'ın özgür olduğunu söylemek mümkün değil.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0