Görüş Bildir
Haberler
Twitter'dan Milyoner Olmaya Giden Yol

Twitter'dan Milyoner Olmaya Giden Yol

Batuhan
21.08.2014 - 10:37 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 14:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan Milyoner Olmaya Giden Yol

Henüz 24 yaşındaki Kris Sanchez, yılda 10 milyon dolara yakın para kazandığı, dünyanın en değerli 10 Twitter hesabından birini nasıl kurmuş olabilir?

Adı Kris Sanchez, henüz 24 yaşında. Bundan beş yıl önce @UberFacts adında bir Twitter hesabı açtı ve şu anda 7,16 milyon takipçiye sahip. Bu hesap dünyadaki en değerli 10 Twitter hesabından birisi olarak kabul ediliyor. Kris Sanchez bunu nasıl başarmış olabilir?

Sanchez her gün yaklaşık 80 kadar tweet atıyor. Bunlar; “Her yıl yılanlar 100 bin insanı öldürüyor” veya “Küçük yaşlarda insanları detaylı çizen çocuklar daha akıllı oluyor” gibi kısa tespitler. Zaten hesap adını buradan alıyor.

Sanchez bu hesabında ilk mesajları atmaya başladığında pek çok insan bu bilgileri retweet (RT) ediyor ve hesap hızla takipçi kazanıyor. Ancak bunun yeterli olmayacağını bilen Sanchez çok ünlü olmayan ancak Twitter‘da takipçi sayısı yüksek olan hesaplara tweetlerini RT etmesi için aylık 50-100 dolar arasında değişen ödemeler yapmaya başlıyor. Tam bu noktada bir dönüm noktası yaşanıyor ve Paris Hilton UberFacts’ın tweetlerinden birini RT ediyor.

UberFacts’ın takipçi sayısı arttıkça firmaların da ilgisini çekmeye başlıyor ve kısmen ilginç verilere sahip reklam değeri taşıyan tweetler için Sanchez’e ödeme yapmaya başlıyorlar. Sanchez kazandığı para ile Twitter’a ayda 5.000 dolar bütçe ayırıyor ve hesabına ait içeriklerin öne çıkmasını sağlıyor. Gerisi çığ gibi büyüyor ve ve UberFacts’ın şu anda 7,16 milyon takipçisi artmaya devam ediyor.

Sanchez’in artık küçük bir takımı da var. Hesaptan atılan tweetler günde 90 milyon kez görüntüleniyor ve her biri 500 ila 1000 arasında RT ediliyor.

Sanchez Twitter hesabından yılda 500.000 dolar para kazanmakta. Bu yıl içinde yayınladığı iOS uygulaması ilk 10 gün içinde 1 milyon kez indirilmiş ve Sanchez bu uygulamadan yılda 3 ila 4 milyon dolar arasında gelir elde etmeyi hedefliyor. Android uygulaması ile yakında yayınlanmak için hazırlanıyor. Bu güne kadar Sanchez’e UberFacts hesabını satması için milyonlarca dolar değerinde teklifler gelmiş ancak Sanchez hiçbirini kabul etmemiş.

(TechInside)

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/twitter-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın