Görüş Bildir
Haberler
Tuz Yemeyi Tamamen Keserseniz Bedeninizde Neler Değişiyor?

Tuz Yemeyi Tamamen Keserseniz Bedeninizde Neler Değişiyor?

Ayça
02.11.2020 - 10:41

Diyetimizde sadece az yemek yeterli olmuyor. Tuza da dikkat edelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kilo almaya başlayabilirsiniz.

1. Kilo almaya başlayabilirsiniz.

İyotlu tuz hormonlarınız için önemlidir ve tuz alımınızı tamamen keserseniz, iyot kaynaklarınız sınırlı hale gelir. Sonuç olarak belki kilo alabilirsiniz, şişkin bir suratınız olabilir, kuru cilt ve yorgunluk gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.

2. Kalbinizi etkileyebilir.

2. Kalbinizi etkileyebilir.

Düşük sodyum diyetinin özellikle kalp sorunları olan kişiler için birçok fayda sağladığı gösterilmiştir. Tabii bu herkes için geçerli olmayabilir. Az yemek yiyip çok fazla tuz kullanmanın kalp rahatsızlıklarına neden olduğunu gösteren belli başlı araştırmalar da mevcuttur.

3. İnsülin direncini artırabilir.

Araştırmalar beslenmemizde yeterince sodyum almadığımızda bunun insülin direncimizi etkileyebileceğini göstermiştir. Bu durum vücudumuzun insüline iyi cevap vermeyeceği ve yüksek kan şekerine yol açabileceği anlamına gelir.

4. Dehidrasyon belirtileri yaşayabilirsiniz.

4. Dehidrasyon belirtileri yaşayabilirsiniz.

Kanınızda sodyum seviyesi düştüğü zaman dehidrasyon ile aynı belirtileri yaşayabilirsiniz. Bu nedenle ağız kuruluğu, baş dönmesi, susuzluk ve az tuvalete çıkma gibi belirtiler gözlemleyebilirsiniz.

5. Mide bulantısı hissetmeye başlayabilirsiniz.

Tuz yememek kolesterol seviyeleri üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Yaşayabileceğiniz büyük semptomlardan biri de mide bulantısıdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
36
35
27
20
20
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sefa Döner

Zaten yediğimiz kuruyemiş sebze süt ürünlerinde meyvelerde yeterince tuz yok mu?Mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum. Şeker ve tuzu bıraktığımdan beri ... Devamını Gör

gaydırı guppak

diyet yaptığım dönem diyetisyene net olarak söylediğim şey şeker un falan umrumda değil ama nolur tuzumu kesme olmuştu :D

yeşim argunşah

Bi daha mı gelcem dünyaya