Görüş Bildir
Haberler
Tutuklu 3 Akademisyen İçin İstenen Ceza Belli Oldu: 7,5 Yıla Kadar Hapis

Tutuklu 3 Akademisyen İçin İstenen Ceza Belli Oldu: 7,5 Yıla Kadar Hapis

Deniz Gök
24.03.2016 - 21:26 Son Güncelleme: 25.03.2016 - 09:40

'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan 3 akademisyen hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Akademisyenlerin 7,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soruşturma savcısı, akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1,5 yıldan 7,5'ar yıla kadar ayrı ayrı hapsini talep etti. 

10 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın onayına sunuldu.

Olayın geçmişi

'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, 10 Mart'ta Eğitim Sen İstanbul 6 No'lu Şube'de yeniden bir basın açıklaması yaparak barış talebinde ısrarcı olduklarını açıklamışlardı.

Bu açıklamanın ardından akademisyenler hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ve sevk edildikleri mahkeme tarafından 15 Mart'ta 'Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla tutuklanmalarına karar verilmişti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
178
90
29
21
14
13
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dürüst

eee diğer akademisyen piçler nolcak devamını bekliyoruz

Pasif Kullanıcı

Ee ne olacak bunları tutuklayınca? Katılmadığın bi fikir varsa tersine algı yaratırsın, ki çok da başarılı bi hükümetimiz var iş algı yürütmeye geldiğinde ne... Devamını Gör

Mekan Nevsehir

burda akademisyenler fikir üretmiyo devletine vatanina ihanet ediyo ekmek yedigi canaga pisliyo bunlara birsey yapmasaydi devlet dahami demokrat olacaktik.... Devamını Gör

KotRot

Cihatçılar içeri ! Akademisyenler dışarı !