Görüş Bildir
Haberler
Türü Korku Olmasa da Korkudan Sizi Koltuğunuza Çivileyecek Birbirinden Olağanüstü Filmler

Türü Korku Olmasa da Korkudan Sizi Koltuğunuza Çivileyecek Birbirinden Olağanüstü Filmler

Beyza
17.12.2023 - 18:01

Korku türünde olmamasına rağmen gerilim unsurlarıyla dolu olan ve sizi adeta koltuğunuza çivileyecek filmleri listeledik. Bu filmler, gerilim dozunu öyle bir seviyeye çıkarıyor ki izlerken nefes almayı unutabilirsiniz. 

Şimdiden keyifli seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Happening (2008)

20. The Happening (2008)

IMDb: 5

Özet: Tuhaf, korkunç ve emsali görülmemiş bir kriz Central Park'ta patlak vermiştir. Lisede bilim hocası olan genç adam, eşi ve küçük kızı, bu mistik olaydan nasıl kurtulacaklarını düşünmek zorundadırlar. 

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo

19. Brightburn (2019)

19. Brightburn (2019)

IMDb: 6,1

Özet: Çizgi romanlar çağında yaşamak bizleri süper kahramanların var olması fikrine sıcak bakmaya itmekte. Dünyayı korumak, dünyalıları gözetmek ve adaleti sağlamak için kurgusal bir süper kahramanın ete kemiğe bürünerek aramızda yaşaması fikri pek çok kişi tarafından olumlu karşılanabilir. 

Yönetmen: David Yarovesky

Oyuncular: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn

18. Mother! (2017)

18. Mother! (2017)

IMDb: 6,6

Özet: Herkesin yan komşusu olabilecek olan sıradan çiftin hayatı, evlerine gelen istenmeyen misafirden sonra altüst olur. Çiftin ilişkisini sınayacak olan bu misafir evin tüm huzurunu bozacaktır... Misafirin eşinin de aralarına katılmasıyla birlikte işler beklenmeyen bir yön alacak ve gizlenen amaçların ne olduğu sorgulanmaya başlanacaktır...

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris

17. Hard Candy (2005)

17. Hard Candy (2005)

IMDb: 7

Özet: On dört yaşındaki Hayley Stark, otuz iki yaşındaki fotoğrafçı Jeff Kohlver ile internet üzerinden üç hafta süreyle chat yaptıktan sonra, kendisi ile bir kafede buluşur. Yaş farkına rağmen bir süre flört ederler. 

Yönetmen: David Slade

Oyuncular: Patrick Wilson, Elliot Page, Sandra Oh

16. Kids (1995)

16. Kids (1995)

IMDb: 7

Özet: 16 yaşındaki Telly ile en iyi arkadaşı Casper, New York'ta yaşayan ve zamanlarının çoğunu yollarda geçiren iki gençtir. Parklarda paten kayan, uyuşturucu ve alkol kullanan ve sırf eğlenmek için hırsızlık yapan iki arkadaştan Telly'nin hayattaki en büyük eğlencesi daha önce kimseyle birlikte olmamış kızları bulup onlarla birlikte olmaktır. 

Yönetmen: Larry Clark

Oyuncular: Leo Fitzpatrick, Chloë Sevigny, Justin Pierce

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Enter the Void (2009)

15. Enter the Void (2009)

IMDb: 7,2

Özet: Filmi, Tokyo’da küçük çaplı işler çeviren uyuşturucu satıcısı Oscar’ın gözünden izliyoruz. Oscar bir gece bir polis baskınında yakalanır ve vurulur. Ölüm döşeğinde, ruhu dünyadan ayrılmaya direnir ve kız kardeşi Linda’yı korumak üzere kızın peşine düşer.

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy

14. The NeverEnding Story (1984)

14. The NeverEnding Story (1984)

IMDb: 7,3

Özet: Bastian, okul zorbaları tarafından işkence gören, kasvetli bir hayat yaşayan genç bir çocuktur. Bir gün okul arkadaşlarının zorbalığından kaçan Bastian bir kitapçıya sığınır. Burada kitapları incelemeye başlar ve yaşlı kitapçı ile sohbete koyulur. 

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Oyuncular: Barret Oliver, Noah Hathaway, Tami Stronach

13. Easy Rider (1969)

13. Easy Rider (1969)

IMDb: 7,3

Özet: İki maceraperest motorcu Amerika’nın güneyine doğru dumanlı bir yolculuğa çıkarlar. Yolculukları esnasında Amerikan ruhunu rüzgar gibi arkalarına alıp, ülkenin farklı yüzleriyle karşılaşırlar. Otostopçular, değişik mola yerleri ve hayatlarına girip çıkan her şey onları yollara daha fazla bağlar.

Yönetmen: Dennis Hopper

Oyuncular: Dennis Hopper, Jack Nicholson, Peter Fonda

12. Man Bites Dog (1992)

12. Man Bites Dog (1992)

IMDb: 7,4

Özet: Bir gazeteci ekibinin Ben'i takip ettiği sahte bir belgesel çekilmektedir. Esasen bir katil olan Ben özellikle yaşlı ve orta yaşlı insanları hedef olarak seçmektedir. Bir müddet sonra gazeteciler de bu cinayetlerde yer almaya başlarlar.

Yönetmen: Remy Belvaux, André Bonzel, Benoît Poelvoorde

Oyuncular: Benoît Poelvoorde, Jacqueline Poelvoorde Pappaert, Nelly Pappaert

11. Eyes Wide Shut (1999)

11. Eyes Wide Shut (1999)

IMDb: 7,5

Özet: Bill Harford ve karısı Alice Harford'ın dış dünyaya mutlu bir yansıyan bir evlilikleri vardır. İlişkilerinde her şey yolunda gibi görünmektedir. Bir gün katıldıkları bir davette Alice, başka erkeklerle sohbetlere dalar. Bunu fark eden Bill, hem sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf bir tepki gösterir. 

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman, Madison Eginton

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Butterfly Effect (2004)

10. The Butterfly Effect (2004)

IMDb: 7,6

Özet: Yıl 2002... Evan Treborn, özellikle yoğun strese yaşadığı anlarda baygınlık geçirmektedir. Bunun nedeni ise karanlık geçmişidir... Treborn çocukluğunda cinsel tacizlere maruz kalmış ve kuvvetli psikolojik travmalar yaşamıştır. Treborn tesadüf eseri zamanda yolculuk yapıp geçmişe dönebildiğini fark eder ve geçmişinin bu bölümlerini silmek için uğraşmaya başlar. 

Yönetmen: Eric Bress, J. Mackye Gruber

Oyuncular: Ashton Kutcher, Amy Smart, Elden Henson

9. Deliverance (1972)

9. Deliverance (1972)

IMDb: 7,7

Özet: Dört arkadaş Georgia nehrine kanolarıyla biraz haftasonu hareketi için gelirler. Amaçları biraz eğlenmek, macera yaşamak ve şehirden uzaklaşmaktır. Ancak içlerinden bazıları özellikle köylülerle alay eden bir tutum içindedirler. 

Yönetmen: John Boorman

Oyuncular: Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty

8. The Goonies (1985)

8. The Goonies (1985)

IMDb: 7,7

Özet: Çevresiyle uyumsuz bir grup genç birlikte geçirecekleri son birkaç günde eve kapanıp yeni ve eğlenceli bir uğraş bulabilmenin peşindedir. Macera peşinde koşan ve her biri birbirinden farklı karakterlerden oluşan bu grup bir gün tavan arasında tanınmamış bir korsan tarafından yazılan gizemli bir hazine haritasıyla karşılaşırlar.

Yönetmen: Richard Donner

Oyuncular: Sean Astin, Josh Brolin, Corey Feldman

7. The Boy in the Striped Pajamas (2008)

7. The Boy in the Striped Pajamas (2008)

IMDb: 7,7

Özet: 2. Dünya Savaşı’nın kara günlerinde, arkadaş olmaya çalışan iki çocuğun hikayesi. 8 yaşındaki Bruno ailesiyle Berlin'den ayrılır ve Polonya'da yaşamaya başlar. Babasının işi için taşındıkları bu yerde bir de arkadaş edinir. Arkadaşı tellerin arkasında kalan bir Yahudi'dir.

Yönetmen: Mark Herman

Oyuncular: Asa Butterfield, Vera Farmiga, David Thewlis

6. All Quiet on the Western Front (2022)

6. All Quiet on the Western Front (2022)

IMDb: 7,8

Özet: Savaşın ilk günlerinde coşkuyla siperlerde yer alan Paul ve silah arkadaşları, savaş devam ettikçe kendilerini korku ve büyük bir çaresizliğin içinde bulur.

Yönetmen: Edward Berger

Oyuncular: Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Aaron Hilmer

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Revenant (2015)

5. The Revenant (2015)

IMDb: 8

Özet: Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralanan Glass'ı, yavaşlamamak adına ekibi ölüme terk eder. 

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson

4. Jaws (1975)

4. Jaws (1975)

IMDb: 8,1

Özet: Küçük bir tatil beldesi olan Amity Adası obur, beyaz bir köpekbalığı tarafından ziyaret edilmeye başlanır. Yaşanan birkaç ölüme rağmen belediye başkanının kârı ve turizmi önde tutan tavrı nedeniyle olay fazlaca su yüzüne çıkarılmaz. 

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss

3. Gone Girl (2014)

3. Gone Girl (2014)

IMDb: 8,1

Özet: Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadır. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. 

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

2. Shutter Island (2010)

2. Shutter Island (2010)

IMDb: 8,2

Özet: Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. 

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley

1. Requiem for a Dream (2000)

1. Requiem for a Dream (2000)

IMDb: 8,3

Özet: Uyuşturucu bağımlısı bir genç, televizyon bağımlısı annesi ve aralarında günden güne yükselen bir uçurum... Uyuşturucu batağı içerisindeki Harry’nin hayattaki tek amacı daha fazla uyuşturucuyken; umutsuz annesini hayata bağlayan tek şey en sevdiği yarışma programıdır.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Jared Leto, Ellen Burstyn, Jennifer Connelly

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kyle-reese

Jaws korkudur zaten,ayrıca 2000 öncesi tavsiyr verilmesi hiç ilginç olmuyor