Görüş Bildir
Haberler
Türlü Türlü Ağrılarınızdan Kolayca Kurtulmanıza Yardımcı Olacak 8 Akupresür Baskı Noktası

etiket Türlü Türlü Ağrılarınızdan Kolayca Kurtulmanıza Yardımcı Olacak 8 Akupresür Baskı Noktası

Vücudumuzdaki ağrıları hafifletmenin birçok farklı yolu olduğunu biliyoruz. Doğru beslenme, yeterli uyku, egzersiz ve dinlenme sayesinde vücudumuzdaki bazı ağrıları rahatlatabiliyoruz. 

Bir başka yöntem ise binlerce yıldır Çin'de kullanılan baskı uygulama yöntemi akupresür. Sizler için kendi kendinize de uygulayabileceğiniz en temel akupresür noktalarını Healthy Holistic'ten derledik. Hatırlatmakta fayda var; ilaç kullanmamayı tercih etmiyor olabilirsiniz fakat ciddi ağrılarınız için mutlaka doktorunuzla görüşün.

Kaynak: http://www.healthy-holistic-living.co...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle akupresür tedavisi nedir ve tam olarak ne işe yarar?

Öncelikle akupresür tedavisi nedir ve tam olarak ne işe yarar?

Akupresür, aku-baskı, Çin'den gelen ve 5000 yıl öncesine dayanan eski bir şifa yöntemidir. Ağrıyı hafifletmek, bedeni detoks etmek ve yüz ve sırt kaslarını yumuşatmak için vücudun bazı bölgelerindeki basınç noktalarına ve meridyenlere baskı uygulama tekniğini baz alır. 

Akupresür noktaları uyarıldığında, kas gerginliğini serbest bırakır, kan dolaşımı artar ve iyileşmeye yardımcı olmak için vücudun yaşam gücü enerjisini arttırırlar. 

Fiziksel ağrıyı azaltmak ve vücudunuzdaki ruhsal dengesizliklere yardımcı olmak için bu doğal yöntemi kullanmanın bazı noktaları ise şöyle;

Üçüncü göz noktası

Üçüncü göz noktası

Bu baskı noktası, alnınızda iki kaşınızın arasında bulunur. Baş ağrılarını, burun tıkanıklığını ve sinüs problemlerini bu noktaya baskı uygulayarak azaltabilir, geçirebilirsiniz. Bunlara ek olarak, üçüncü göze baskı uygulamak uykusuzluk, stres, endişe bozukluklarına ve ruhen sakinleşmenize yardımcı olur. Bu tür rahatsızlıklarınız olduğu zaman bu kaşlar arasındaki alana yavaşça ve yaklaşık bir dakika süreyle basınç uygulayın.

Perikardiyum noktası

Perikardiyum noktası

Bu baskı noktası, iç ön koldaki bileğin üç parmak altında iki tendon arasında bulunur. Bu bölgeye baskıyı uygulamanın mide bulantısını, araç, tekne veya yol tutmasını, karpal tünel sendromunu ve baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olduğu bilinmektedir. 

Masaj yaparken iki tendon arasında aşağı doğru basınç uygulayın, masaj yapın ve 4-5 saniye boyunca alanı uyarın.

Tai Chong noktası

Tai Chong noktası

Bu baskı noktası ise ayak parmağınızın üst kısmında, ayak baş parmağı ve ikinci ayak parmağının buluştuğu yerde bulunur. 

Bu bölgeye baskı uyguladığınız zaman, yorgunluk, baş ağrısı ve göz problemlerini iyileştirebilirsiniz. Her iki ayağınızdaki noktaya da aynı anda 2 dakika boyunca yavaşça bastırın ve bunu günde üç kez tekrarlayın.

Dinginlik denizi noktası

Dinginlik denizi noktası

Bu alan göğsünüzün ortasında, göğüs kemiğinizin bittiği yerden dört parmak yukarıda bulunur. 

Buraya baskı uygulamak, kronik yorgunluk, depresyon, stres ve korku sorunlarına yardımcı olur. Bu alanı parmak uçlarınızı kullanarak bir dakika boyunca yavaşça yukarı ve aşağı ovalayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vadilerin birleşme noktası

Vadilerin birleşme noktası

Bu akupresür noktası başparmak ve işaret parmağı arasında bulunur. Bu bölgedeye basıncı uygulamak, diş ağrılarını, boyun ve omuz ağrısını, zaman zaman migren ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur. 

1 dakika boyunca dairesel hareketler ile masaj yapabilirsiniz.

Rüzgarın evi noktası

Rüzgarın evi noktası

Bu basınç noktasını boynunuzun arkasında, kafatasının altındaki oyuğun ortasında bulabilirsiniz. Bu masaj noktasını baş ağrılarını ve boğaz yanmasını rahatlatmak ve burun kanaması sırasında kullanabilirsiniz.

Bu bölgeye parmak uçlarınızla sert bir şekilde basınç uygulayın ve iki dakika bekleyin.

Kunlun dağları noktası

Kunlun dağları noktası

Bu nokta ayak bileği eklemi ve Aşil tendonu arasında yer alır. Bu bölgeye baskı uygulamak mesaneyi çalıştırır ve ağrıyı ortadan kaldırır. Ayrıca lomber (bel kısmındaki) omurgayı güçlendirmeye yardımcı olur. Bir dakika boyunca baskı uygulayarak masajı yapabilirsiniz.

Eğri havuz noktası

Eğri havuz noktası

Bu, kolunuzu büktüğünüz zaman kolunuzun dirseğinize daha yakın olan tarafında yer alan bir masaj noktasıdır. Buraya yapılan baskı kabızlık, ishal ve karın kramplarını, boğaz ağrısı ve dirsek sorunlarını hafifletmeye yardımcı olur.

Dirseğinizi bükün ve bu noktaya bir dakika boyunca saat yönünde bir hareketle sertçe bir masaj yapın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
320
68
24
16
8
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın