Görüş Bildir
Haberler
Türksat, İMC TV'nin Sözleşmesini Feshetti

etiket Türksat, İMC TV'nin Sözleşmesini Feshetti

Onedio Medya
26.02.2016 - 15:41 Son Güncelleme: 27.02.2016 - 11:06

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türksat'a gönderdiği yazıda, İMC TV frekansının 'terör örgütü propagandası' gerekçesi ile iptal edilmesini istemiş, RTÜK'ün CHP ve HDP'li üyeleri savcılığın talebine tepki göstermişti. Kanalın ekranları Can Dündar ve Erdem Gül ile söyleşi esnasında karardı... İMC TV ile Türksat AŞ arasındaki sözleşmenin feshedildiği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Gazeteciler Sendikası / Twitter

Anadolu Ajansı'nın haberine göre başsavcılığın 24 Şubat'ta Türksat'a gönderdiği yazıda, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne, İMC TV aracılığıyla terör örgütü PKK/KCK propagandası yapıldığı için şikayette bulunulduğu ve ilgili televizyon kanalıyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

PKK/KCK'nın amaç ve faaliyetlerine ilişkin bilgilerin de yer verildiği yazıda, İMC TV'de terör örgütü propagandası yapılıp yapılmadığının tespiti için Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan eşitli tarihlerde kanala ait yayınların istendiği, yayın çözümlerinin ve bilirkişi raporlarının da Türksat'a yollandığı kaydedildi.

HDP'li ve CHP'li RTÜK üyelerinden tepki

HDP'li ve CHP'li RTÜK üyelerinden tepki

Konuyu değerlendiren HDP'li RTÜK üyesi Ersin Öngel, 'Savcının TÜRKSAT’a gönderdiği yazıdaki talebi hukuka ve medya özgürlüğüne aykırılık içermektedir. En nihayetinde İMC TV RTÜK’ten lisans almış bir yayıncı kuruluştur. Dolayısıyla yayın denetimi savcılığa değil RTÜK’e aittir” dedi. 

CHP'li RTÜK üyesi İsmet Demirdöğen ise, “Bir televizyon kanalının lisanslı yayın yapıp yapamayacağına RTÜK karar verir. Savcılığın değerlendirmesi sübjektif ve işgüzar bir değerlendirmedir” yorumunda bulundu.

Canlı yayın esnasında yayın kesildi

Canlı yayın esnasında yayın kesildi

Can Dündar ve Erdem Gül ile söyleşi sırasında yayın kesildi. (Fotoğraf: İsmail Saymaz / Twitter)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saat 15.20 sıralarında kanalın uydu yayını kesilirken, internet üzerinden yapılan yayın ise devam ediyor.

İMC TV Genel Yayın Yönetmeni: 'Hukuksuz bir durumla karşı karşıyayız'

Bianet’e konuşan imc tv Genel Yayın Yönetmeni Defne Asal, kendilerinin de henüz ne olduğunu anlayamadıklarını, araştırdıklarını söyledi.

“Birden bire yayın gitti. Henüz neden olduğunu anlamadık. Bize gönderilen herhangi bir tebligat yok. Savcılığın kararını da zaten haberlerden öğrendik. Hukuksuz bir durumla karşı karşıyayız. Savcılığın böyle bir şey talep etmeye hakkı yok. Ticari bir kurum olan TÜRKSAT’a siyasi baskı yapılıyor.”

Türksat: 'Sözleşmesi feshedilerek yayın iletimi sonlandırılmıştır'

Türksat: 'Sözleşmesi feshedilerek yayın iletimi sonlandırılmıştır'

Türksat AŞ'den yapılan açıklamada, yetkili idari organlar tarafından verilen yayın lisansı olan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara kapasite tahsis eden Türksat AŞ'nin, 6112 sayılı Kanun anlamında içerik denetimi yapma görev ve sorumluluğunun bulunmadığı ifade edildi. Bu kapsamda İMC TV ile sözleşme imzalandığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Ancak şirketimize gönderilen yargı organı yazısı ve ekinde bulunan bilirkişi raporu ile muhatap şirketin PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilmiştir. Milli güvenliğimize yönelik açık tehdit oluşturan yasa dışı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini övücü yayınlar yaptığı yargı organı ile tespit edilen İMC logolu TV ile sözleşmenin devamının beklenmesinin mümkün olmaması, hukukun genel prensipleri ve akdedilen sözleşmenin ilgili maddeleri kapsamında sözleşmesi feshedilerek yayın iletimi sonlandırılmıştır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

#imcTvSusturulamaz etiketi sabah saatlerinden bu yana sosyal medyanın gündeminde...

#imcTvSusturulamaz etiketi sabah saatlerinden bu yana sosyal medyanın gündeminde...

Twitter'da TT listesine giren '#imcTvSusturulamaz' etiketiyle ilgili saat 16:00 itibariyle 13 bin tweet paylaşıldı.

AA, İMC TV ve Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
213
149
39
39
31
19
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mert81

ya chp'ye oy veren biri olarak chp'nin her olayda bu vatan hainleri ile bir olduğunu görünce çıldırıyorum. ulan adamlar 7/24 pkk propagandası yapıyor siz ise... Devamını Gör

isimsizim

Bir kanal gidip Amerika'da El-Kaide propagandası yapabilsin yada İlgiltere'de İRA yada o kadar uzaklara gitmeyelim Fransa'da İşid yayını yapabilsin sonra özg... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hdp'nin itarızına birşey demiyorum ama şu chp var ya tam bir kürt partisi olmuş.Atatürkle alakasi olmayan bu partiye oy atmayın.