Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’nin Muhteşem Manzaralı Her Biri Birbirinden Özel Seyir Terasları Listesi

Türkiye’nin Muhteşem Manzaralı Her Biri Birbirinden Özel Seyir Terasları Listesi

Yeter Şirin
18.11.2023 - 09:16

Kanyon, göl ya da doğasıyla bakmaya doyamadığımız seyir teraslarını ele alıyoruz bu yazıda sevgili okur. Belki yıldızlara dokunacağımızı hayal edeceğimiz ya da ruhumuzun daha da özgürleştiğini hissedeceğimiz bu seyir teraslarını gelin birlikte inceleyelim. 💫

Kaynak: https://www.flypgs.com/blog/turkiye-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ulubey Kanyonu Seyir Terası

1. Ulubey Kanyonu Seyir Terası

Dünyanın en büyük ikinci kanyonunun Uşakta olduğunu bilmeyenler olabilir ama bu kanyon bu özelliği sayesinde bahar ve yaz aylarında binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor. 77 km uzunluğa sahip kanyonda 150 metre uzunluğuna sahip olup 135 metrekarelik bir alanı kapıyor. 

Adres: Dilaver, Eskibaş değirmen yolu küme evleri no:11, 64900 Ulubey/Uşak

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Konumu: “Cam teras ve kanyon manzarası olan bi mekan, haşhaşlı börek yemenizi mutlaka tavsiye ederim.”

2. Safranbolu Kristal Teras

2. Safranbolu Kristal Teras

Türkiye’nin ilk cam seyir terası olan Kristal Teras dünyada yapım tarihi olarak ikinci sırada yer alıyor.  Ayrıca Karabük UNESCO tarafından dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında olunca bu durum şaşırtıcı olmuyor. 75 ton ağırlığı kaldıracak kadar güçlü olan teras 80 metre yüksekliğinde. Adımlarınız ilerledikçe manzaraya hayran kalacağınız terasta zipline ile adrenalin patlaması yaşayabilirler.

Adres: Safranbolu Karabük TR, İncekaya Cd., 78600

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Safranbolu ziyaretinizde muhakkak görmelisiniz.”

3. Çamlıca Kulesi Seyir Terası

3. Çamlıca Kulesi Seyir Terası

İstanbul Üsküdar’da bulunan Çamlıca Kulesi radyo ve Tv kulesi olmasının yanı sıra 360 derece seyir terası olarak da kullanıyor. Boğaza nazır kulenin restoranında yemek yiyebilirsiniz.

Adres: Küçük Çamlıca Çilehane Yolu Caddesi, Oyma Sokak No:1, 34696 Üsküdar/İstanbul

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Çamlıca Kulesi’ne çıktım ve gerçekten harika bir deneyimdi. Şehrin kalbinde yüksekten bakmanın verdiği his gerçekten büyüleyiciydi. Restoran kısmına gelirsem içecek ve tatlı deneme fırsatım oldu. İçecekler standarttı ama tatlılalar gerçekten kötüydü. Her şeye rağmen puan kırmadım çünkü zevk aldığım bir deneyimdi, kesinlikle tavsiye ediyorum.”

4. Kastamonu Azdavay Çatak Kanyonu Seyir Terası

4. Kastamonu Azdavay Çatak Kanyonu Seyir Terası

Kastamonu Küre Dağları Milli Parkı içinde bulunan Azdavay Kanyonu ilçe merkezine 7 km uzaklıkta… Maalesef toplu ulaşımla buraya ulaşmak imkansız o yüzden özel aracınızla gitmeniz gerekiyor. 

Adres: Merkez, Çavuş Sk. No:9, 37750 Azdavay/Kastamonu

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Gayet iyi bir adet bank bulunuyor akşam manzarası harika görünüyor!”

5. Artvin Hatila Vadisi Seyir Terası

5. Artvin Hatila Vadisi Seyir Terası

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz Artvin Hatila Milli Parkı Türkiye’nin en yüksek seyir cam terasına sahip. Aynı isimli derecen 220 metre yükselikte bulunan 50 metrekare genişliğe sahip teras yükseklik korkunuz varsa size unutulmaz bir adrenalin deneyimi yaşatabilir bilginize… 

Adres: Çarşı, Kadir Halvaşi Sk. No:8, 08000 Taşlıca/Artvin Merkez/Artvin

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Cam terasa kadar yol güzel, yol üstünde Çoruh Nehri manzarasını görebilirsiniz, cam terastan manzara harika, cam terastan sonra yol bozuyordu hiç gitmedim. Artvindeyseniz gelin görün.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gaziantep Rumkale Cam Seyir Terası

6. Gaziantep Rumkale Cam Seyir Terası

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde bulunan Rumkale Hıristiyanlık ve tarih bakımından değerli bir konuma sahip. Günümüzde ise tekne turları düzenlenerek Aziz Nerses Kilisesi, Barşavma Manastırı, çok sayıda yapı kalıntısı, su sarnıçları, kuyu ve hendeği görebilirsiniz.

Adres: Karagöz, Kasap Sokak, 27970 Yavuzeli/Gaziantep

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Gaziantep merkezde yaklaşık 1 saat sürüyor yollar genel olarak güzel çok az viraj var ve Yavuzeli ilçesinin içinden geçmelisiniz. Otoparka 30 lira karşılığında park edip buraya 1-2 dk yürüyerek ulaşıyorsunuz. Kişi başı 10 lira vererek cam terası ziyaret edebilirsiniz. Cafe gibi bir yer de mevcut burda.'

7. Erzurum Tortum Gölü Seyir Terası

7. Erzurum Tortum Gölü Seyir Terası

Erzurum’da bulunan Tortum Gölü Türkiye’nin en uzun cam terasına sahip. Tortum Gölü ve kanyonun görkemli manzarasına karşı çay içmenin keyfi ayrı olacak. Gölün üzerinde bulunan teras 143 metre uzunluğa, 12.5 metre uzunluğa, 545 metrekare kapalı ve 565 metrekare açık alana sahip. 

Adres: Gölbaşı, 25440 Pirinkalyar mevkii/Uzundere/Erzurum

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “2 Eylül 2023’de ziyaret ettim. Kesinlikle ziyaret edilmeli gezilip manzara izlenebilir. Aynı yer avrupa da olsa akın akın tur otobüsleri çalışır ve fiyatıda 100€ olur ve  bizlerde orayı görmek için sıra bekleriz. Mekana varana kadar bir çok noktadan da görüntü alınabilir, fakat burada cam terasta olmanın farklılığı bulunmaktadır. Giriş ücreti 15TL gayet makul. Mekanın dahada geliştirilebilir.  Yiyecek çeşitliliği artırılabilir.  Fiyatlar uygun. İşletmeci Harun beyin şahsi çabaları burayı tanıtmaya yetersiz kalıyor. Tanınabilirliği  sadece gezginlere kalmış.”

8. İstanbul Sapphire Seyir Terası

8. İstanbul Sapphire Seyir Terası

İstanbul Avrupa Yakasında bulunan Sapphire bir alışveriş merkezinin 54. katında bulunan bir seyir terası. Boğaz olmak üzere Haliç, Ayasofya ve Belgrad Ormanlarını 360 derece ile görebileceğimiz bu seyir terası ayrıca gün batımı ve doğumunda da oldukça etkileyici.

Adres: Çeliktepe, No:, İsmet İnönü Cd. No:1, 34413 Kâğıthane/İstanbul

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Konumu: “Sapphire AVM’nin 261 metre yüksekliğinde bulunan vista kafe ve bistro harika bir manzaraya sahip. İnsan hayatında bir kere burada yemek yiyip harika bir vakit geçirmeli. Fiyatlar manzara ve atmosfer için makul. Mutlaka gitmelisiniz.”

9. Kahramanmaraş Ali Kayası Seyir Terası

9. Kahramanmaraş Ali Kayası Seyir Terası

Yeni açılan Ali Kayası Cam Teras etrafında herhangi bir tesis şu an yok ama terası ziyaret edebilirsiniz. Benden size tavsiye konum ne kadar bu olsa da Kayseri yol ayrımında Başkonuş ayrımından devam etmeniz, menzelit yolundan yaklaşık 5 km sonra Ali Kayasına gidiş yolunu bulursunuz. 

Adres: Bulutoğlu, 46000 Onikişubat/Kahramanmaraş

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Muhteşem doğasının yanında çevre dağlarına tırmanıp yine muhteşem manzaralar eşliğinde Kaya mağaraları tırmanma ve trekking için biçilmiş yer Kahramanmaraş merkeze yakın ve ulaşımın da gayet rahat olması nedeni ile günübirlik de olsa gidip görülesi yerlerden...”

10. Siirt Tillo Kalesi Cam Seyir Terası

10. Siirt Tillo Kalesi Cam Seyir Terası

Botan Vadisi manzarasını eşsiz bir şekilde izlemek için Tillo Kalesi Cam Seri terasıyla daha da unutulmaz hale geliyor. Terasın 7 metre uzunluğu ve 5 metre genişliği bulunuyor. 

Adres: 56872 Taşbalta/Aydınlar/Siirt

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Güneş Hadisesi’ne ve harika manzaraya tanıklık etmek üzere ziyaret ettiğiniz Tillo’da harika bir gün geçirmek için cam teras olmazsa olmaz. 📸 Giriş 5 TL olup oldukça şık bir manzarası vardır.”

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
21
20
17
17
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın