Görüş Bildir
Haberler
Gökyüzü Tutkunları Buraya: Gece Yıldızları ve Gezegenleri En İyi Gözlemleyebileceğiniz 8 Seyir Tepesi

Gökyüzü Tutkunları Buraya: Gece Yıldızları ve Gezegenleri En İyi Gözlemleyebileceğiniz 8 Seyir Tepesi

Merlot Vinho
30.08.2022 - 15:05

Gökyüzünü izlemek, antik dönemden beri tutkun olduğumuz bir şey fakat büyük şehir hayatı bu tutkuya bir nebze ket vurmuş durumda. Sizler için gözlerden uzak yıldız izleme keyfini doya doya çıkaracağınız harika seyir alanları bulduk. 

İşte doğayla iç içe 8 seyir alanı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Saklıkent Gözlemevi - Antalya

1. Saklıkent Gözlemevi - Antalya

Yıldız gözlemek sizin için profesyonel bir tutkuysa, Antalya'nın 2.550 metre yükseklikteki Saklıkent Gözlemevi tam size göre. Yüksek rakımı ve gelişmiş teleskopları ile gökyüzünü yakın plandan izleme şansı tanıyan alan, özellikle astronomi ve uzay bilimleriyle ilgilenenler tarafından sıklıkla kullanılıyor. Sadece yıldız izlemekten çok daha fazlasını sunan gözlemevi, aynı zamanda fikir alışverişi yapmak ve kamp alanında yeni insanlarla tanışmak için güzel bir fırsat sunuyor.

2. Kartal Gölü Tabiat Koruma Alanı - Muğla

2. Kartal Gölü Tabiat Koruma Alanı - Muğla

Yıldızların altındaki harika bir alan olan Kartal Gölü Tabiat Koruma Alanı, doğanın huzurunu tam olarak hissedeceğiniz muhteşem manzaralara sahip. 1.903 metre rakıma sahip olan göl, Muğla'ya bağlı ve özellikle açık hava yıldız fotoğrafçılığı için ideal. Kendine has alpin bitki örtüsü, kapalı doğal alanı ve buzul vadileri ile seyretmeye doyamayacağınız bu alanda endemik pek çok bitki türüyle karşılaşabilirsiniz.

3. Teke Dağı Milli Parkı - Ankara

3. Teke Dağı Milli Parkı - Ankara

Ankara Beypazarı'nın popüler kamp rotalarından olan Teke Dağı Milli Parkı, muhteşem doğası ile gözden uzaklaşmak için en ideal alanlardan. Şehir merkezine uzak olması nedeniyle ışıklardan uzak olan park, geceleri yıldız gözlemcileri tarafından sıklıkla kullanılıyor. 100 hektarlık bu büyük alanda kendinize ardıç ağaçlarıyla dolu bir tepe bularak, yıldız izleme keyfinin tadını çıkarabilirsiniz. Ancak bu özel bölgenin kendine has bir yaban hayatı olduğunu unutmamalı ve buna zarar verecek hareketlerden kaçınmalısınız!

4. Kızıl Vadi - Kapadokya

4. Kızıl Vadi - Kapadokya

Gökyüzü izlerken bir yandan ruhunu dinlendirmek isteyenler için harika lokasyonlardan olan Kızıl Vadi, Kapadokya'nın göbeğinde bir cennet. Bütün stresinizden kurtulmak ve şehrin gürültüsünden uzak huzur bulmak isterseniz Kızıl Vadi'deki muhteşem gün batımına şahitlik edebilirsiniz. Tertemiz havası ve benzersiz doğası ile her mevsim başka bir manzaraya tanıklık eden alanda herhangi bir ışık olmadığı için bütün galaksiyi net şekilde görebilirsiniz.

5. Hatila Vadisi Milli Parkı - Artvin

5. Hatila Vadisi Milli Parkı - Artvin

Doğanın kucağında benzersiz bir milli park olan Hatila Vadisi, Artvin'in yıldız izlemek için en iyi yerlerinden biri. Tam bir doğal cennet olan vadide, binlerce farklı bitki ve canlı türü mevcut. Aynı zamanda gökyüzünü Türkiye'de en net gözleme imkanı sunan alanlar arasında sıralanıyor. İçinde pek çok derenin bulunduğu bölgede pek çok tepe mevcut, fakat pansiyon ve benzeri konaklamalar bulunmuyor. Dolayısıyla doğanın içinde kamp yaparak harika vakit geçirmek istiyorsanız, gökyüzü izlemek için burayı tercih edebilirsiniz. Tabii kamp yaparken ateş yakma konusundaki güvenlik önlemlerine uymak şartıyla!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Frig Vadisi - Kütahya, Afyon, Eskişehir

6. Frig Vadisi - Kütahya, Afyon, Eskişehir

Tek bir seyir tepesi yerine pek çok farklı yükseltiden oluşan Frig Vadisi, coğrafyadaki dümdüz vadi kavramından oldukça uzak. Zamanında Friglerin kaldığı bu alan aslında 'Frig Diyarı' anlamında kullanılıyor. 400 kilometrelik dev bir alanı kapsayan vadide harika trekking rotaları bulunduğundan, bu tepeler gün doğumunu ve gün batımı izlemek için de harika bir fırsat sunuyor. Özellikle antik kalıntılar arasında gökyüzünü izlemek isterseniz, Frig Vadisi'nin muhteşem tepelerinden birini ziyaret edebilirsiniz.

7. Çandır Seyir Tepesi - Muğla

7. Çandır Seyir Tepesi - Muğla

Muğla'nın en güzel seyir noktalarından olan Çandır Seyir Tepesi, sadece gökyüzünü izlemek için değil, gün batımında oluşan muhteşem renklere şahitlik etmek için de uğrak mekanlardan biri. Harika fotoğraflar çekmeye izin veren tepe, uçsuz bucaksız manzarası ve kentin yoğun ışıklarından uzak konumu ile gökyüzünü net şekilde görmenize imkan tanıyor. Bu harika tepeye ulaşırken kullanılan yol da bir o kadar büyüleyici.

8. Sivri Dağ Milli Parkı - Antalya

8. Sivri Dağ Milli Parkı - Antalya

Beydağların en yüksek zirvelerinden biri olarak geçen Sivri Dağ Milli Parkı, Türkiye'de yıldız izlemek için en güzel alanlardan biri. Antalya Konyaaltı'na bağlı olan milli park, dağ eteklerinde kamp yaparak hem doğayı seyretme hem de gökyüzünü izleme şansı tanıyor. Zirveye çıkıp gecelemek için mutlaka dağcılık tecrübeniz olması önerilse de farklı bir deneyim yaşamak ve doğanın içinde yıldızların altında uyumak için burayı tercih edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
5
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın