Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin İlk EXPO'su Açılıyor

Türkiye'nin İlk EXPO'su Açılıyor

ATKN
22.04.2016 - 11:22

Olimpiyatlar ve Dünya Kupası'nın ardından en büyük organizasyon kabul edilen Dünya Botanik EXPO'su, 160 yıllık EXPO tarihinde ilk kez bugün Türkiye'de açılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olimpiyatlar ve Dünya Kupası'nın ardından en büyük organizasyon kabul edilen Dünya Botanik Expo'su, 160 yıllık Expo tarihinde ilk kez Türkiye'de açılıyor.

Antalya'nın Aksu ilçesi sınırları içinde kurulan bin 121 dönümlük sergi alanında bugün resmen açılacak EXPO 2016 Antalya, 191 gün boyunca açık kalacak.

Teması 'çiçek ve çocuk', sloganı 'gelecek nesiller için yeşil bir dünya' olan EXPO 2016 Antalya ile Türkiye, tarihi ve kültürel mirasını, biyoçeşitlilik yönünden zenginliğini, tarımsal ve ekonomik potansiyelini dünyaya tanıtma imkanına sahip olacak.

Organizasyon çerçevesinde 6 ay boyunca ulusal ve uluslararası konserler, kongre ve sempozyumlar, dans gösterileri, müzikaller, tiyatrolar, atölye çalışmaları, milli ve özel gün ile ramazan ayı etkinlikleri, sokak eğlenceleri gibi programlar düzenlenecek.

Kentin turizm dinamiklerine yeni bir zenginlik olarak katılacak EXPO 2016 Antalya'yı yaklaşık 8 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

120 türde yaklaşık 25 bin ağaç dikildi

120 türde yaklaşık 25 bin ağaç dikildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Projesi yaklaşık 3 yıldır süren EXPO 2016 Antalya cuma günkü açılışa hazırlanırken, proje yaklaşık 1,7 milyar liraya mal oldu.

Türkiye ve diğer ülkelerin bahçe kültürlerinin sergileneceği bir EXPO olması nedeniyle, alanın bitkilendirilmesi ve yeşil dokusu büyük önem arz ediyor.

Sergi alanına çalı bitkileri hariç 120 türde yaklaşık 25 bin ağaç dikildi. Bunlar arasında İzmir'in Ödemiş ilçesi Bademli köyünden getirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toprakla buluşturulan 945 yıllık zeytin ağacı ile sanatçılar tarafından dikilen ağaçlar da yer alıyor.

Sergi alanında 650 bin metrekare yeşil alan, 300 bin metrekare 'ayak basılacak alan', 80 dönüm de göl alanı bulunuyor.

Osaka'dan sonra en yüksek katılımlı EXPO

Osaka'dan sonra en yüksek katılımlı EXPO

Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) verilerine göre, EXPO düzenlenen A-1 kategorisindeki botanik EXPO'lar içinde en yüksek katılımın olduğu şehir, Japonya'nın Osaka kenti oldu. Osaka'ya 1990 yılında 78 ülke katıldı.

EXPO 2016 Antalya da Osaka'nın ardından katılımcı ülke sayısı bakımından en yüksek katılımın gerçekleştiği ülke oldu.

EXPO 2016 Antalya'ya katılmak üzere bugüne kadar 51 ülke sözleşme imzaladı.

Erdoğan ve Davutoğlu'nun katılımıyla açılacak

Erdoğan ve Davutoğlu'nun katılımıyla açılacak

EXPO 2016 Antalya'nın resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yapılacak.

Açılış törenini Erdoğan ve Davutoğlu'nun yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çelik, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vincente Loscertales ile bazı büyükelçiler ve diğer davetliler katılacak.

Açılış kapsamında su, ses ve ışık gösterileri düzenlenecek, sanatçı Sertap Erener konser verecek.

Gece 02.00'ye kadar açık olacak

Altı ay açık kalacak EXPO 2016 Antalya sergi alanına girişler, 0-8 yaş arası çocuklar, gaziler ve şehit yakınları dışındakilere ücretli olacak. Alan, saat 10.00'dan 02.00'ye kadar açık kalacak.

AA ve expo2016.org.tr

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın