Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Eurovision’a Geri mi Dönüyor?

Türkiye Eurovision’a Geri mi Dönüyor?

Fatih Melek
21.07.2017 - 18:28

Sertab Erener’in Instagram canlı yayınıyla ateşlenen Türkiye’nin Eurovision’a geri döneceği dedikoduları dün itibarıyla bir yüz de kazandı. Kulislerde konuşulanlara göre bu sene ülkemizi temsil edecek isim Fatma Turgut. Peki Türkiye’nin bu sene Portekiz’de düzenlenecek Eurovision’a gerçekten katılma ihtimali ne?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sertab Erener’den İddialı Açıklama

Sertab Erener’den İddialı Açıklama

Ülkemize tek birinciliğini getiren gururumuz Sertab Erener, Instagram canlı yayınında şu sözleri söyledi: 'Önümüzdeki yıl sanırım artık TRT yeniden Eurovision’a girmeye başlıyor. Biz yani ülke olarak katılıma başlayacağız. Bunu da buradan haber vereyim. İnşallah birinci olur ama bir tarafımdan inşallah olmaz diye düşünüyorum ki tek birinci ben olayım diyorum.”

Neden Fatma Turgut?

Neden Fatma Turgut?

Fatma Turgut, Model’in solisti olarak kendini ispatlamış bir isim ve canlı vokal performansının da iyi olacağına şüphe yok. İki senedir kazananların şov yerine müzik ve sese odaklandığını düşünürsek doğru bir tercih olabilir. Üstelik Hadise’yle yaşanan kıyafet krizine benzer problemlerin çıkmayacağı garanti gibi.

Neden Rock?

Neden Rock?

Bizim aklımızda ağırlıklı olarak etnik pop şarkılarıyla Hadise ve Sertab kalsa da aslında Türkiye’nin Eurovision macerası en çok rock türüyle hatırlanıyor. Katıldığımız son üç yılda TRT’nin tercihinin bu türde olması da dedikoduları güçlendiriyor.

Sertab Erener - Fatma Turgut Bağlantısı

Sertab Erener - Fatma Turgut Bağlantısı

Model’in ikinci albümüyle patlama yapmasını sağlayan iki isim Sertab Erener ve Demir Demirkan olmuştu. Dolayısıyla Fatma Turgut’un katılması söz konusuysa Sertab’ın ilk haber alanlardan biri olması son derece muhtemel. Bu da açıklamasındaki özgüvenin sebebi olabilir.

Fatma Turgut’un Twitter Aktivitesi

Fatma Turgut’un Twitter Aktivitesi

Fatma Turgut dün itibarıyla Eurovision’ın resmi Twitter hesabını ve üç tane yerli Eurovision fan hesabını takibe başladı. Bu da bir ilginin olduğunu kanıtlar gibi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TRT’de Değişen Yönetim

TRT’de Değişen Yönetim

TRT’nin yeni genel müdürü geçtiğimiz günlerde İbrahim Eren oldu. Değişen yönetim elbette değişebilecek kararlar anlamına geliyor. Eurovision’ı düzenleyen EBU (Avrupa Yayın Birliği) da TRT’nin yeni genel müdürünü bir tweet ile tebrik etti.

Şarkıyı Kim Yazar?

Şarkıyı Kim Yazar?

Model’in çoğu şarkısı Can Temiz imzasını taşıyor. Fatma Turgut’un solo şarkısı “İlkbaharda Kıyamet”i ise Can Temiz ve Demir Demirkan beraber yazdılar. Fatma Turgut ve Can Temiz arasındaki ortaklık oldukça kuvvetli olsa da Demir Demirkan, şarkı yazarı olarak tekrar Eurovision’a katılma fırsatını kaçırmayacaktır. Özellikle de İngilizce olursa. Ne de olsa kendisi birinciliği kazanan şarkımız “Everyway That I Can”in yazarı.

Türkiye Eurovision'a Neden Katılmıyor?

Türkiye Eurovision'a Neden Katılmıyor?

Türkiye’nin yarışmaya tepkisi 2011 yılında Yüksek Sadakat ile finale çıkamadığımızda doğdu. Halk oylamasıyla son sıradan finale gitmeye hak kazanabilirken, jüri oylarının daha düşük olmasıyla elendik. Dolayısıyla Türkiye jüri oylamasının politik olduğunu iddia ederek tepki gösterdi. Çekilme kararı da bu sene verildi ancak 2012’de yarışma, kardeş ülke Azerbaycan’da olduğu için bir sene daha katıldık. İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa’nın her sene otomatik olarak finale katılması da Türkiye’nin katılmama sebeplerinden biri olarak sıralandı. Ancak yarışmanın takipçileri Eurovision’daki LGBT görünürlüğünün gitgide daha muhafazakarlaşan TRT’yi rahatsız ettiğini düşünüyor.

Katılmamıza Teknik Bir Engel Var mı?

Katılmamıza Teknik Bir Engel Var mı?

Aslında EBU kurallarına göre yarışmayı yayınlamayan ülkelerin ertesi sene katılamayacağı söyleniyor. Ancak senelerdir Türkiye’nin dönmesini destekleyen EBU’nun, eğer varsa bu kuralı esnetmeye hazır olduğu kesin gibi.

Başka Kimler İlgileniyor

Başka Kimler İlgileniyor

Güncel sosyal medya paylaşımlarına göre Edis ve Aynur Aydın da hayranların Eurovision eforlarını takip ediyorlar. Ayrıca Atiye de halen en çok konuşulan olası katılımcılardan.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
37
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cookielyon

yüksek sadakatın o çalıntı şarkısıyla finale çıksaydık yazık olurdu

Gizem Yenikler

bekleyip,göreceğiz.

cookielyon

aynur aydın gitmeli, fatma turgutu depresif şarkılar dışında düşünemiyorum