Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Afrika'ya Petrol Aramaya Gidiyor

Türkiye Afrika'ya Petrol Aramaya Gidiyor

Batuhan
09.11.2015 - 16:05

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, Malezya'nın Petronas şirketi ile Gabon'da petrol arama projesine başlamayı planladıklarını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Besim Şişman, yaptığı açıklamada, TP'nin yurtdışı ve yurt içinde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri anlattı.

‘AFGANİSTAN ZOR BİR ÜLKE'

TP'nin Afganistan'da iki arama projesi bulunduğunu ifade eden Şişman, 'Üçüncüsünün imza töreni belki önümüzdeki günlerde olacak ama Afganistan zor bir ülke. Bürokrasiyi aşmak çok zor' dedi.

Afganistan'ın Türkiye açısından önemli ve kritik bir ülke olduğuna işaret eden Şişman, 'TP tarafından 70 milyon dolar yatırım olacak. Fiyatlar düştü, bu çerçevede taahhütlerimizi aşağı çekelim diye görüşmelerimiz devam ediyor ama olmazsa da yine Afganistan'da işimizi yapacağız. Devletin şirketi olarak orada var olmamız lazım' diye konuştu.

İLK PROJE OLACAK

Şişman, TP'nin Malezya'nın Petronas şirketi ile Gabon'da petrol arama projesi başlatacağını ve bunun TP'nin Sahraaltı Afrika'da gerçekleştireceği ilk proje olacağını anlattı.

Proje ile ilgili son aşamaya gelindiğini belirten Şişman, 'Gabon hükümetinden birkaç prosedür ile ilgili onay bekliyoruz. Sonlandığında, Petronas'ı da ikna edebilirsek, İstanbul'da imza töreni yapmayı düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

‘TRAKYA'DAKİ ÇALIŞMAYI AGRESİF ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYORUZ'

Trakya'daki arama çalışmalarında daha çok konvansiyonel olmayan petrol ve doğalgaz projelerine yoğunlaştıklarını ifade eden Şişman, 'Trakya'daki çalışmayı agresif şekilde sürdürüyoruz. Bütün yatırımlarımızda kısıtlamalar yaptık ama stratejik aramalara dokunmadık' dedi.

Şişman, aramalar hakkında 2016 yılının sonuna doğru daha net veriler elde edeceklerine vurgu yaparak, kamuoyunu doğru bilgilendirmek istediklerini ve bu sebeple projeleri sükunet içinde sürdürdüklerini belirtti.

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
6
2
2
1
0
0