Görüş Bildir
Haberler
Türk Birliği Neden Gerekli

Türk Birliği Neden Gerekli

Ertuğrul Esen
07.11.2014 - 03:15 Son Güncelleme: 07.11.2014 - 18:57

Türk Birliği

Türk Birliği, tüm Türki cumhuriyetler ile Türkiye'nin aynı çatı altında Avrupa Birliği modelinde birleşmesini öngören bir düşünce ve belki de ütopyadır. Bu galeride sözü edilen birliğin getireceği artılardan bahsedeceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geniş Sınırlar

Geniş Sınırlar

Böyle bir birliğin oluşması halinde Türk Dünyası'nın bir sınırı Yunanistan'da diğer sınırı ise Çin Halk Cumhuriyeti'nde olacaktır. 

Bölgesel Değil Küresel Güç

Bölgesel Değil Küresel Güç

Böyle bir birliğin zamanla Dünya çapında sözü geçen bir birlik olacağı kesindir. Ve bu durumda hem Türkiye hem de diğer Türk Devletleri güçlerine güç katacaklardır.

Yeraltı Zenginlikleri

Yeraltı Zenginlikleri

Bildiğiniz üzere Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan gibi devletler doğalgaz ve petrol yataklarıyla dolu. Bu zenginlik birlikte hareket edildiğinde daha iyi değerlendirilip birlik içinde ki devletleri daha zengin hale getirebilir, kalkındırabilir.

Tek Para Birimi

Tek Para Birimi

Tıpkı Avrupa Birliği'nin uyguladığı modelde ki gibi her ülke kendi para birimini yine kullanacak ancak ortak bir para birimi tedavüle girecek ve bu sayede birliğe üye ülkeler uluslararası alanda değerli bir para birimine sahip olmuş olacaklar. Böylece birliğin ve üye devletlerin ekonomileri sağlamlaşacak. Eurp örneğinde bunu görüyoruz. Neden olmasın ?

Askeri Alanda Gelişmeler

Askeri Alanda Gelişmeler

Birlik olunması halinde dosta güven düşmana korku salacak bir orduya da sahip olabilir ve bu orduyu daha düzenli hale getirebiliriz. Böylelikle askeri anlamda da dünya çapında sözü dinlenen forsu yüksek bir birlik olunabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğitim

Eğitim

Özellikle üniversite öğrencileri için harika fırsatlar oluşturulabilir birlik bünyesinde. Hatta daha sonradan başka ülkelerden öğrenciler birlik içinde ki üniversitelerde okumak için özellikle gelebilirler. Ve belki de bir eğitim merkezi haline gelebilir Türk Birliği.

Sanayi

Sanayi

Birliğin kurulmasıyla büyük bir iş gücüne ve yüksek bir iş sermayesine sahip olunacağı için sanayi alanında da büyük gelişmeler kaçınılmaz olacaktır. Bu sayede gerisinde kaldığımız devletleri yakalar ve hatta münhasır medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz.

Turizm

Turizm

Tüm bu ülkelerin (Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan) tarihi ve doğal güzellikleri bir araya getirildiğinde bu toprakların bir turizm cenneti olması kaçınılmaz bir gerçek. 

Ve daha bir sürü şey..

Ve daha bir sürü şey..

Türk Birliği biz Türk Devletlerini ve Türk milletini ehlileştirir, dinginleştirir ve daha bir sürü şey..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0