Görüş Bildir
Haberler
Turizmde En Büyük Kaybı 185 Milyar Dolarla ABD Yaşıyor! Bakın Türkiye Kaçıncı Sırada

Turizmde En Büyük Kaybı 185 Milyar Dolarla ABD Yaşıyor! Bakın Türkiye Kaçıncı Sırada

R.G.
14.01.2021 - 13:24

Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, koronavirüs salgını nedeniyle turizmde gelir kaybeden ülkeleri sıraladı. Buna göre 185 milyar dolar kayıpla ABD birinci, 25.5 milyar dolarla Türkiye 11. sırada yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünyada turizmde en büyük gelir kaybına uğrayan ülkeleri hesapladı.

Turizm gazetesinde yer alan habere göre en çok ziyaretçi alan ülkelerin salgın öncesi 2019’daki turist ve elde ettikleri turizm geliri ile 2020’de salgından dolayı turizmde uğradıkları kayıpları derleyen Yavuz, ekonomisi neredeyse tamamen turizme dayalı Macau, Tayland gibi ülkelerle önemli turizm geliri sağlayan ABDİspanya , Fransa gibi ülkelerin kayıplarının çok büyük boyutlara ulaştığını belirtti.

Türkiye ise 25.5 milyar dolar kayıpla 11. sırada

Türkiye ise 25.5 milyar dolar kayıpla 11. sırada

Salgın nedeniyle dünya turizminin uğradığı bir trilyon dolarlık kaybın 185 milyarı ABD'de gerçekleşti. Salgın öncesinde 90 milyon kişiyle dünyanın en çok ziyaretçi alan ülkesi Fransa, turizm geliri kaybında 50 milyar dolar ile üçüncü, Türkiye ise 25.5 milyar dolar kayıpla 11. sırada yer aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1913

bu tablodan çıkardığım tek doğru sonuç,parasız turistlerin hepsi türkiyeye,paralılar avustralyaya gitmiş.

Crystal Maiden

Paralı parasızdan ziyade mesele cimri cömert olmaları yani harcayıp harcamamaları

xxx

Haber o kadar saçma bir şekilde yazılmış ki. Her ülke %70 turist kaybına uğruyor ve gelen turistlerin kişi başı harcamaları da önceki seneye göre eşit miktar... Devamını Gör

Resho

O para birimin yereldeki karşılığına ve satın alma gücüne bakarsan Türkiye 1. sırada.