Görüş Bildir
Haberler
Turist Akınına Uğramadan Önce Görmeniz Gereken 15 Muhteşem Yer

Turist Akınına Uğramadan Önce Görmeniz Gereken 15 Muhteşem Yer

GrskNly
26.09.2016 - 14:56

Rahatlamak ve dinlenmek için tatil yapıyoruz. O zaman neden popüler yerler yerine bizi kalabalıktan, karmaşadan uzak tutacak yerleri seçmiyoruz? Bu imkanı sağlayacak muhteşem yerleri Bright Side aracılığı ile sizler için derledik.

Kaynak: https://brightside.me/article/15-gorg...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jose Ignacio, Uruguay

1. Jose Ignacio, Uruguay

Sadece 300 kişinin yaşadığı Jose Ignacio, her sene kış aylarında Shakira gibi birçok Latin Amerikalı ünlüye ev sahipliği yapıyor. Bundan dolayı çok sayıda lüks restoran ve otele sahip bu yerde ünlülerin özel hayatını gizlemeleri oldukça zorlaşıyor. Süper starların magazinlere haber olacak tatilini kaçırmak istemeyeceğinizi düşünüyoruz.😉

2. Koh Rong, Kamboçya

2. Koh Rong, Kamboçya

Eğer şehir havasından uzak bir yer istiyorsanız beton yığınlarının, gürültünün, arabaların olmadığı bu ada tam olarak size göre!

3. Bangladeş

3. Bangladeş

Zengin tarihi ve kültürüyle şaşılacak bir güzelliğe sahip ülke Bangladeş! Dünya'nın en uzun sahili gibi birçok 'en'e sahip olmasına rağmen turizm, ekonominin yok sayılabilecek kadar küçük bir bölümünü oluşturmaktadır.

4. Sofya, Bulgaristan

4. Sofya, Bulgaristan

Nefes kesen tarihi yapılarının sizi hayretlere düşüreceğini garanti edebileceğimiz bu şehir diğer Avrupa başkentlerine kıyasla oldukça da ucuz. Bilirkişilere göre ise çok kısa bir zaman içinde keşfedilip tam bir turist yuvası haline geleceği düşünülen Sofya için acele etmelisiniz.

5. Ambergris Caye Adası, Belize

5. Ambergris Caye Adası, Belize

Zengin bir tarihe sahip olan ada zaman zaman korsanlara, maya medeniyetine ve balina avcılarına ev sahipliği yapmıştır. Dalgıçların ilgi odağı olan Ambergris Caye, Dünya'nın ikinci en uzun sığ kayalığına sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Myanmar

6. Myanmar

Burma olarak da bilinen bu küçük ülke Güneydoğu Asya'da yer alıyor. Kelime olarak hızlı anlamına gelen Myanmar, 2010 yılındaki 300,000 turist sayısını üç yıl sonra 2 milyonun üzerine çıkararak bu anlamın hakkını vermiştir. Görülen o ki Inle Gölü'nde tekne yolculuğu yapmak ve Shwedagon Paya'da gün batımını izlemek için çok da zamanınız kalmıyor.

7. Roatan, Honduras

7. Roatan, Honduras

2005 yılında yolcu gemilerinin de ziyaret etmeye başladığı Roatan, Mesoamerican Barrier Resif'ini görmek isteyen dalgıçların ortaya çıkmasıyla popüler olmaya başladı. Siz de bu harika yeri ziyaret ederek balık tutma ve Cayos Cochinos takımadalarını keşfetme şansı yakalayabilirsiniz.

8. Puglia, İtalya

8. Puglia, İtalya

Masmavi denizi, kırmızı toprakları, altın gün batımı ve en önemlisi misafirperver halkıyla aklınızda yer edecek bir tatil olacak. Plajda keyif yapmanın yanında dikkatinizi çekeceğini düşündüğümüz, Bari Kalesi, Santa Croce Bazilikası ve Rignano Garganico Arkeoloji Müzesi'ni de gezmeyi unutmayın.

9. Zambiya ve Zimbabve

9. Zambiya ve Zimbabve

Zambiya ve Zimbabve sınırları arasında Dünya'nın en görkemli şelalelerinden olan Viktorya Şelaleleri'nin bulunmasına ek olarak Hwange Milli Park da bu sınırlara oldukça yakın. 14.600 kilometre kare büyüklüğündeki bu devasa park vahşi Afrika hayvanları yanında 30.000'den fazla file de ev sahipliği yapıyor.

10. Busan, Güney Kore

10. Busan, Güney Kore

Güney Kore'nin ikinci büyük şehri olan Busan, sahip olduğu sahillerin sayesinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Halka açık olan kuş barınakları, balık pazarları ve sanat müzeleriyle ünlü bu şehri gördüğünüze pişman olmayacaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Manila, Filipinler

11. Manila, Filipinler

Lezzetli mi lezzetli bir o kadar da ucuz yemekleriyle bilinen Manila, aynı zamanda Filipinler'in en büyük ikinci şehri olma özelliğine de sahip. Diğer büyük şehirlerde 3 öğün için ödeyeceğiniz 95 dolar değerindeki yemeklere orada sadece 18 dolara sahip olabilirsiniz. Eski kiliseleri, sarayları, manastırları ve müzeleriyle de gönlünüzde taht kuracağına eminiz.

12. Phu Quoc, Vietnam

12. Phu Quoc, Vietnam

Kar beyazı kumsalla ve zümrüt yeşili ağaçlarla çevrili bu adaya cennetten bir parça desek abartmış olmayız herhalde. Kristal gibi parlayan kusursuz denizi adete sizi rahatlatmak için yaratılmış. Hem tatil yapabileceğiniz hem de doğa ile iç içe kalabileceğiniz harika bir ada.

13. York, İngiltere

13. York, İngiltere

Bir İngiliz Kasabası'nda olmazsa olmazlara: barlara, çay evlerine, kiliselere, kahve dükkanlarına sahip olan tarihi şehir York! Bu şehri ilgi çekici hale getiren yapı 500 yıldan fazla bir geçmişi olan görkemli bir katedral. Birkaç yıla turist akınına uğrayacağı düşünülen bu kasaba için daha fazla geç kalmamalısınız. 😉

14. Kep, Kamboçya

14. Kep, Kamboçya

Kep, 1908 Yılı başlarında Fransızlar için elit yaşamın vazgeçilmezi durağıydı. İlginç restoranları ve pahalı villalarıyla meşhur olan bu yer iç savaş nedeniyle yıkıntılar arasında kalmasına rağmen bugünlerde kafa dinlemek için harika bir yer.

15. Salinas Grandes, Arjantin

15. Salinas Grandes, Arjantin

Oldukça büyük boyutlara sahip olan bu tuzla 250 km uzunluğunda 100 km genişliğindedir. Yağmur yağdığı zaman dev aynalara dönüşen tuzlar sizleri fazlasıyla şaşırtacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
176
85
21
7
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Ünal

Peki admin kardeş para ?