Görüş Bildir
Haberler
Tüm Dünyada Konser Alanlarını Dolduran Buluşma: Selda Bağcan ve Boom Pam

etiket Tüm Dünyada Konser Alanlarını Dolduran Buluşma: Selda Bağcan ve Boom Pam

Musical Dio
30.04.2020 - 17:00

'Şaşıranlara tekrar hatırlatmalı; kendisi onlarca irili ufaklı festivalin yanında 1987'de dünyanın en büyük açık hava festivali olan Glastonbury'de de sahne almış birisi...' Kıymetini eller bildi dediğimiz, 65 yaştan sonra festival festival sahne gelen Selda Bağcan ve Boom Pam ile merak ettikleriniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Göçmen bir anne babanın 1948 yılında Muğla’da doğan kızları. Ailesi ile birlikte Anadoluyu gezerken, 10 yaşında gitar çalmaya başladı.

70’lerin başında halk türkülerimiz yorumluyor, şarkılar yapıyordu.

Fakat şöhret onun için kolay elde edilen, basit bir 'star' hikayesi asla olmayacaktı. Belki bunu o zamanlar fark etmiş, belki de henüz hiçbir şeyi bilmiyordu...

Ankara’da Cem Karaca, Barış Manço’nun sahen aldığı Beethoven adlı mekanda çıkmaya başlıyor. İstanbul’a gidince onu plakçılar beğenmedi, o da Ankara Radyosuna gitti. 45’likleri yok satmaya başladı.

Ankara’da Cem Karaca, Barış Manço’nun sahen aldığı Beethoven adlı mekanda çıkmaya başlıyor. İstanbul’a gidince onu plakçılar beğenmedi, o da Ankara Radyosuna gitti. 45’likleri yok satmaya başladı.

Zeki Müren bile şarkılarını takdir ediyordu. Koçero şarkısı yüzünden 84’te tutuklandı. Tahliyesinde ise Zeki Müren onu aradı. 1987’ye kadar yaptığı protest müzik tarzı yüzünden birkaç kez daha tutuklandı, kendisine pasaport verilmedi.

Sene 90’lara geldiği zaman Selda Bağcan Uğur Mumcu’ya yazdığı Uğurlar Olsun şarkısı ile gönüllerde taht kurdu. Sonrasında İngiltere’de çıkardığı albüm sayesinde dünyada iyice tanınır hale geldi. 

 Fakat kısa bir süre sonra Glastonbury dahil birçok festivalde yer aldı, sonrasında ise Türkiye’yi turladı ve ücretsiz konserler verdi.

Kısa bir süre sonra ünlü müzisyen/prodüktör MOS DEF, Selda Bağcan sample'ını bir şarkısında kullandı ve bu şarkı Grammy'lerde aday gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öyle ki Selda Bağcan şarkıları artık elektronik müziğin geçtiği her alanda bas bas çalınıyordu. Selda Bağcan canlı verdiği performanslarda milyonlarca kişiyle birlike 'YUH YUH' çekiyordu.

İşte bu dönemden sonra İsrailli funk/rock/Balkan müzik grubu Boom Pam kendisi ile birlikte 'backing band' tarzında konserler vermeye başladı. Eşsiz sesi ve yorumu ile Selda Bağcan Türkiye'de kıymeti pek bilinmese de tüm dünyada festivallerin aranan ismi oldu.

2003 yılında kurulan Boom Pam, Selda Bağcan ile ortak hayat görüşlerine sahip olmanın verdiği iş birliği gücü ile birçok canlı alanda unutulmaz performanslar verdi.

Boom Pam'in ilk Türk ilhamı Selda Bağcan olmamıştı diyebiliriz aslında. Çünkü grup 1968 yılında Erkin Koray'ın çaldığı Çiçekdağı parçasına da albümlerinde yer vermişlerdir.

Çok yakın zamanda bu işbirliğini MIX Festivalde'de görme fırsatı bulduk. Ne diyelim, geç bulduğu şöhreti umarız daha uzun uzun sürdürür canımız Selda Bağcan!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
79
4
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kadir33

bir çok sesi mükemmel olan sanatçılarımız var ama selda bagcan ve ahmet kaya başka

Gizem Yenikler

Çok beğeniyorum sesini de kendisini de.

pazartesi

Dip not: ayrıca fizik mühendisi. Dört dil biliyor. Başta gitar ve bağlama olmak üzere yedi farklı enstrümanı iyi derecede çalabiliyor. Her yönüyle bir Homo s... Devamını Gör