Görüş Bildir
Haberler
Tuğçe Albayrak'ın Beyin Ölümü Gerçekleşti

Tuğçe Albayrak'ın Beyin Ölümü Gerçekleşti

adem kara
27.11.2014 - 09:12

Almanya'da, tacize uğrayan iki Alman kıza yardım etmek isterken, tacizcilerin saldırısı sonucu komaya giren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak’ın beyin ölümü gerçekleşti.

15 Kasım’da Almanya'nın Offenbach kentinde, Tuğçe Albayrak isimli Türk, tacize uğrayan iki Alman kıza yardım etti ve arkadaşları ile birlikte onları tacizcilerden kurtardı. Sonrasında Sırp kökenli tacizciler Tuğçe ve arkadaşlarına saldırdı. Aldığı darbeler sonucu kafatasında kırıklar ve beyninde ödem oluşan Tuğçe Albayrak, 11 gündür yoğun bakımda tutuluyordu. Çarşamba günü 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak’nin beyin ölümü gerçekleşti.

Tuğçe'nin ailesi buna rağmen yaşam destek ünitesinin kapatılmasına izin vermedi. Savcılık, ailenin yaşam destek ünitesinin kapatılmasına izin verdikten sonra otopsi isteyecek.

Tuğçe'nin, bir restoranda tacize uğrarken yardım ettiği iki Alman kıza hâlâ ulaşılamadı. Polis olayın en önemli görgü tanığı olan kızları bulmaya çalışıyor.

Yardım ettiği için dövüldü

Üniversite öğrencisi Tuğçe Albayrak ve arkadaşları15 Kasım Cumartesi günü, Offenbach'da bir fast- food restorana gitti. Tuğçe ve arkadaşları restoranın alt katındaki tuvaletten iki genç kızın yardım isteyen çığlıklarını duydu. Tuğçe Albayrak aşağıya indiğinde üç gencin, iki Alman kızı taciz ettiğini gördü. Araya girerek genç kızları kurtardı. Restorandaki diğer kişilerin de yardımıyla saldırganlar dışarı çıkartıldı. Yemeklerini bitirip restorandan çıkan Tuğçe ve arkadaşlarına, aynı gençler hakaretler yağdırarak saldırdılar. Sırp kökenli gençlerden Sanel J. önce Tuğçe'nin yanındaki arkadaşına tokat attı, daha sonra Tuğçe'yi yumrukladı. Aldığı darbenin etkisiyle yere düşen Tuğçe olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Olay Alman basınında da büyü yankı uyandırdı.

Kaynak: DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0