Görüş Bildir
Haberler
Trump Seçmene Seslendi: 'Benden Nefret de Etseniz Oy Vermek Zorundasınız'

Trump Seçmene Seslendi: 'Benden Nefret de Etseniz Oy Vermek Zorundasınız'

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 seçimleri öncesi düzenlediği mitinglerle seçmeni ikna etmeye çalışıyor. New Hampshire’daki mitinginde seçmenlerine mali güvencelerinin 2020’de yeniden seçilmesine bağlı olduğunu söyleyen Trump, 'Beni sevseniz de benden nefret etseniz de bana oy vermek zorundasınız” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarihi bir ekonomik yükseliş vaadiyle Beyaz Saraya’a seçilen Trump sık sık 2016 Başkanlık seçimini kaybetmiş olsaydı piyasaların çökeceğini söylüyor.

Trump, 2020’de bozguna uğraması halinde Amerikalılar’ın 401k olarak adlandırılan bireysel emeklilik hesaplarının boşa gideceğini söyledi.

"Çin’le anlaşma yapmaya henüz hazır değiliz"

"Çin’le anlaşma yapmaya henüz hazır değiliz"

Cumhuriyetçi Başkan ayrıca Çin’le ilgili politikalarını da savundu. Trump 250 milyar dolarlık Çin ithal ürününe yüzde 25 oranında gümrük vergisi koymuştu. Trump geri kalan 300 milyar dolarlık Çin ithal ürününe de yüzde 10 oranında gümrük vergisi uygulama tehdidinde bulunuyor.

Trump Noel tatili öncesinde fiyat artışını önlemek için bu ürünlerin neredeyse yarısına vergi uygulanması kararını askıya aldı.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığı bilgiye göre, Trump ticaret savaşının Çin’e milyonlarca kişiye iş kaybettirdiğini bu nedenle Pekin’in bir ticaret anlaşması yapmayı istediğini, ancak Amerika’nın bu konuda acele etmediğini söylüyor. Trump mitinginde “Çin’le anlaşma yapmaya henüz hazır değiliz” dedi.

"Kanunla verilen kendini koruma hakkını zorlaştıramam"

"Kanunla verilen kendini koruma hakkını zorlaştıramam"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump, Teksas Eyaletinin El Paso kenti ve Ohio eyaletinin Dayton kentlerinde 31 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıların ardından ilk kez miting düzenledi. Bu saldırılar Kongre’de silah güvenliği konusunda hızla adım atılması çağrılarının yükselmesine neden olmuştu.

Trump, ABD’nin vatandaşlarının kanunla verilen kendilerini koruma hakkını zorlaştıramayacağını söyledi ancak akıl hastalarının kaldığı tesislerin kapasitesinin arttırılması gerektiğini savundu. Trump bunun maliyetinin nasıl karşılanacağını ise söylemedi.

Trump ayrıca Avrupa Birliği’nin (AB) Çin’den daha küçük ama daha kötü olduğunu söyledi.

Ekonomi politikalarını onaylayanlar çoğunlukta

Ekonomi politikalarını onaylayanlar çoğunlukta

Trump partisi içindeki adaylık yarışında New Hampshire’ın desteğini alırken 2016 Başkanlık seçimlerinde eyaletten Hillary Clinton’a destek çıkmıştı.

New Hampshire Üniversitesi Anket Merkezi, Ağustos ayında New Hampshire’lı yetişkinlerin Trump’ı yüzde 42 oranında onaylarken yüzde 53 oranında onaylamadıklarını ortaya koydu. Yüzde 49 Trump’ın ekonomiyi ele alış biçimini onaylarken yüzde 44’ü onaylamıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
134
53
33
12
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gameister

Erdoğanda her seçim öncesi halkı iç savaşla tehtit ediyor, yani diktatör ruhlu siyasetçilerin sıkça başvurduğu bir yöntem biz alıştık birazda amerikalılar ... Devamını Gör

Aşkito muyum ben

Adam amerikalilara söylemiş ama ben taaa buradan sinirlendim. Sen kimsin lan göt?!

Murat Bey

Tayyip Amerikan versiyon :)