Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonluk Yarışındaki Fenerbahçe'ye Konyaspor'dan Kocaman Darbe

Şampiyonluk Yarışındaki Fenerbahçe'ye Konyaspor'dan Kocaman Darbe

Mustafa Boztepe
09.04.2016 - 18:53 Son Güncelleme: 09.04.2016 - 20:57

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, zorlu Torku Konyaspor deplasmanına konuk oldu. Torku Konyaspor 2. ve 85. dakikalarda bulduğu gollerle Fenerbahçe karşısında 2-1 galip geldi. Fenerbahçe'nin tek golü 41. dakikada Fernandao'dan geldi. Bu skorla Fenerbahçe 60 puanda kalırken Konyaspor puanını 53'e yükseltti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lig bu akşam bitmedi. Beşiktaş’ın da puan kaybedeceğini düşünüyorum

Lig bu akşam bitmedi. Beşiktaş’ın da puan kaybedeceğini düşünüyorum

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Torku Konyaspor’a deplasmanda 2-1 yenilen Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira, yayıncı kuruluşta maç sonu açıklamalarda bulundu.

Portekizli teknik adamın sözleri şöyle;

“Zor bir maçtı. Defansif anlamda iyi organize olan ve kontra ataklarla gol arayan bir takımla oynacağımızı biliyorduk. Maçın başında gol yedik. İki hakem hatasından gol yedik. İlk olarak el vardı sonrasında ofsayt vardı. Sakin kalmaya çalıştık.Pozisyonlar üretip, 1-1’i bulduk. İlk yarıda sahanın iyisi bizdik.

İkinci yarıya kazanmak için çıktı. Rakibimiz maçın başında ve sonunda gol bularak galip geldi. Futbol böyle bir oyun. Burada alınan sonuç, sahada oynanan oyunu yansıtmıyor. Beraberlik üzücü olacakken, yenilgi daha da üzücü oldu. Lig bu akşam bitmedi. Beşiktaş’ın da puan kaybedeceğini düşünüyorum. Bizim de zor maçlarımız var. Bundan sonra neler olacağını göreceğiz.

Volkan Şen oyundan çıkana kadar iyi performans gösterdi. Ama çok yorulmuştu. Geriye koşup defansa yardım edemeyecek haldeydi. Birebirde giden ve hızlı olan bir oyuncu ama bunları yapacak gücü yoktu. Alper’e inanıp, onu oyuna aldık. Sonucu bilerek değişiklikleri eleştirmek kolay. Kazanmak için bir şeyleri değiştirmek zorundaydık. İyi mücadele ettik ama istediğimiz sonuçla ayrılamıyoruz.

Aykut Kocaman: Oldum dememek gerekiyor

Aykut Kocaman: Oldum dememek gerekiyor

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Aykut Kocaman'ın maç sonunda yaptığı açıklamalar şöyle:

'Çok istekli bir rakip vardı karşımızda, mutlak kazanması gerekiyordu. Bizi kendi sahamıza doğru ittiler. Maçın başında gelen gol, bizim oyun ritmimizi bozdu. İkinci yarıda topu kullanma süremizi yükseltmek zorundaydık. Fenerbahçe golü bulunca demoralize olduğumuzu söyleyebilirim. Soyunma odası öyleydi. İkinci yarı düşündüğümüz gibi oldu. 60-65'ten sonra fizik gücümüz, bizim lehimize önemli bir faktör oldu'

'OLDUM DEMEMEK GEREKİYOR'

'Türkiye Ligi zor bir lig. Takımlar birbirine yakın. Oldum dememek gerekiyor. Pozisyon olarak önemli bir noktadayız. Bundan daha güçlü bir rüzgar alamayız üçüncülük anlarında. İnsanlar en büyük hatalarını da oldum dediği anlarda yapıyorlar. Umarım bu yüksek başarı dalgası bizi yolumuzdan saptırmaz. Hem oyuncu grubuma, yürekten teşekkür ediyorum, aynı zamanda çok güçlü bir destek veren taraftarımıza da bir kez daha teşekkür ederim'

Torku Konyaspor 2-1 Fenerbahçe

Torku Konyaspor 2-1 Fenerbahçe
  • Konyaspor, Fenerbahçe ile Süper Lig'de oynadığı 30. maçtaki üçüncü galibiyetini aldı (1B 26M)

  • Konyaspor 2016 yılında oynadığı 18 maçta 14 galibiyet aldı, hiç yenilmedi.

  • Fenerbahçe, Konyaspor ve Osmanlıspor maçlarında attığı toplam 30 şutta sadece altı defa kaleyi buldu.

  • Konyaspor'un ligde attığı son altı golün üçü maçların ilk 10 dakikasında, üçü de son 10 dakikasında geldi.

  • Aykut Kocaman, teknik direktör olarak Fenerbahçe'ya karşı iç sahada çıktığı sekiz lig maçında sadece 2 kez yenildi (4G 2B).

Konyaspor'dan galibiyet paylaşımı

Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi üzerine Beşiktaşlı Gökhan Töre'den Mevlana'lı paylaşım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig 28. hafta mücadelesinde Torku Konyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, deplasmandan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Sarı-lacivertliler böylelikle Osmanlıspor beraberliğinin ardından son 2 haftada 5 puan kaybetmiş oldu.

Maçın henüz 2. dakikasında ev sahibi Konyaspor, tartışmalı pozisyonda Dimitar Rangelov ile golü buldu ve 1-0 öne geçti. Ancak konuk ekip Fenerbahçe 41. dakikada Fernandao'nun golüyle skoru 1-1'e getirdi ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi.

İkinci yarıda üstünlük golü için bastıran Fenerbahçe, bir türlü aradığı pozisyonları yakalayamazken maçın 85. dakikasında Torku Konyaspor geliştirdiği kontra atakla golü buldu.

Fenerbahçe savunmasının hazırlıksız yakalandığı anda Ali Çamdalı topu ağlara göndererek skoru 2-1'e getirdi ve maçın sonucunu da tayin etti.

Torku Konyaspor bu sonuçla ligde yenilmezlik serisini 11 maça çıkarırken Fenerbahçe'nin eski hocası Aykut Kocaman, şampiyonluk yolundaki sarı lacivertli ekibe ağır bir darbe indirmiş oldu.

Fenerbahçe bu sonuçla 60 puanda kalırken Torku Konyaspor 53 puana ulaştı. Sarı lacivertliler hafta içinde ezeli rakibi Galatasaray ile erteleme maçında karşı karşıya gelecek.

HTSpor, Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
4
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın