Görüş Bildir
Haberler
Topuk Dikenine Ne İyi Gelir? Bitkisel Tedavi Önerileri…

Topuk Dikenine Ne İyi Gelir? Bitkisel Tedavi Önerileri…

Şebnem Sucu
11.10.2021 - 12:52

Osteofit yani topuk dikeni bir çeşit kemik büyümesidir. Topuk ve taban çukuru arasında kalsiyum birikmesi ile gelişir. Bu birikintiler kemik çıkıntısına neden olmaktadır. Yatarken değil fakat yatağınızdan kalktığınızda acı verici ağrılar ayağınızın üzerine basmanıza engel olabilir. İltihap oluştuğunda ısı artışı, şişlik gibi semptomlara neden olan topuk dikeni rahatsızlığında durumun şiddetine göre ameliyat, egzersiz ya da iltihap gidermeye yönelik çeşitli tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Bunlara ek topuk dikeni durumunda bitkisel tedavilerden de yararlanılabilir. Peki, topuk dikenine ne iyi gelir? İşte topuk dikeni hakkında merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Topuk dikeni, genel olarak kas ve bağ dokusundaki gerginliğin uzun süre devam etmesi üzerine görülmektedir. Sert yüzeylerde yürümek, zıplamak ya da koşmaktan gelişen uzun süreli gerginliğe bağlı ortaya çıkar. Topukta meydana gelen her ağrı topuk dikeninden kaynaklanamamakla birlikte obezite, artrit ve ortopedik ayakkabılara bağlı gelişebilir. Topuk dikenine ne iyi gelir merak edenler için bitkisel tedavileri araştırdık. Peki, topuk dikenine ne iyi gelir? İşte bitkisel tedavi önerileri…

Topuk Dikenine Ne İyi Gelir?

Topuk Dikenine Ne İyi Gelir?

Topuk dikeni tedavisinde ağrı kesici kremlerle masaj ve soğuk uygulamaları sık tercih edilmektedir. Masaj ayak parmaklarını geriye doğru çekerek, topuk üzerine beş dakika kadar masaj uygulanmasının ardından ağrı kesici kremler eşliğinde yapılmalıdır. Etkili sonuçlar için gün içinde 4-5 kez uygulamak önemlidir. Bu süreçte sıklıkla istirahat etmek gerekir. 

Topuk dikeni tabanlığı da ağrıların azalmasına fayda sağlar. Topuk dikenine iyi gelen etkili uygulamalardan biri de egzersizlerdir. Yapılabilecek egzersizler; havlu egzersizi, top ve taban egzersizi, baldır germe, kemer egzersizi ve su şişesi yuvarlama gibi ayağınızı rahatlatacak egzersizlere dayanır. Böylelikle bölgedeki yumuşak dokularda esneme ve uzama oluşarak şikayetlerde azalma görülebilir.

Topuk Dikeni İçin Bitkisel Tedavi Önerileri

Topuk Dikeni İçin Bitkisel Tedavi Önerileri

Birçok derde deva olan elma sirkesi, kemikte biriken fazla kalsiyumu çekerek rahatlama sağlar. Her akşam ayaklarınızı elma sirkesi ile yıkayabilir ya da bir miktar elma sirkesi ilave ettiğiniz suda ayaklarınızı dinlendirebilirsiniz.

Karbonat

Harika bir cilt peelingi olan karbonat, dişleri beyazlatmadan,  cilt lekelerini açmaya varıncaya kadar birçok yarar sağlar. Ayrıca karbonat, topuk dikeninin neden olduğu sivri uçlu kemik büyümesinin rahatlamasına da yardımcı olur. 1 çay kaşığı karbonatı su ile karıştırın ve macun kıvamı alması için karıştırın. Topuğunuza sürün.

Epsom Tuzu

Topuk dikeni için önerebileceğimiz diğer bir doğal ürün ise epsom tuzudur. Bir kovaya 3 yemek kaşığı epsom tuzu ilave edin. Ayaklarınızı bu suyun içerisinde yarım saat kadar bekletin. Düzenli olarak uyguladığınızda ağrıları azaltabilirsiniz.

Doğal Yağlar

Lavanta, biberiye, zeytinyağı ve hindistan cevizi gibi uçucu yağlar iltihap gidericidir. Aynı zamanda topuklarınızın yumuşaması açısından iyi birer nemlendiricilerdir. Yağlardan herhangi birini ısıttıktan sonra nazik hareketlerle topuğunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Soğan Kürü

Soğanın içinde yer alan antibiyotik etki topuk dikenine de fayda sağlar. 1 adet soğanı pişirdikten sonra ılımasını bekleyin ve ayağınıza sürün, streç filmle sarın. Gece yatmadan önce yapmanız daha faydalı olacaktır. Sabah uyandığınızda sabunlu ılık su ile ayağınızı yıkayabilirsiniz.

Limon

Topuk dikeni tedavisinde uygulanabilecek etkili doğal ürünler arasında limon da yer almaktadır. İçerdiği antioksidanlar ile bağ dokularında yenilenme ve iyileşmeye destek olur. Gece uyumadan önce limon dilimlerini ayağınıza sarın. Pamuklu bir çorap giyin ve uyuyun. Sabah ayağınızda rahatlama fark edeceksiniz.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın