Görüş Bildir
Haberler
Toplama Kamplarında Yaptıkları Akılalmaz İşkencelerle Ünlenen 14 Kadın Nazi Gardiyan

Toplama Kamplarında Yaptıkları Akılalmaz İşkencelerle Ünlenen 14 Kadın Nazi Gardiyan

Nazi toplama kamplarında, Yahudi esirlere akıl almaz işkenceler yapıldı ve pek çoğu acı dolu bir şekilde ölümle tanıştı.

Toplama kamplarında görev alan caniler ise sadece yüreği taşlaşmış erkeklerden oluşmuyordu, hatta kadın toplama kamplarının çoğunda kadın gardiyanların hükümranlığı vardı denilebilir.

Onlarca kadın gardiyanın içinden 14 tanesi var ki, maalesef en beter işkencelerin ve ölümlerin altında imzaları var...

Kaynak: http://weheartvintage.co/2014/06/05/t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Frieda Walter

1. Frieda Walter

Frieda Walter, ünlü toplama kampı Bergen Belsen'de görev yaptı. Yaklaşık 1.5 sene başgardiyan olarak toplama kampında bulunan Walter, mahkumlar üzerinde önemli bir etkiye sahipti. 

Bergen Belsen'de 1945’in başlarında aşırı kalabalık, yetersiz sağlık koşulları, gıda, su ve barınak eksikliği yüzünden tifüs, verem, dizanteri gibi salgın hastalıklar baş gösterdi. Bu salgın esnasında aldığı kararlar nedeniyle onbinlerce esirin ölmesine sebep olan Walter, savaştan sonra tutuklandı.

2. Hilde Liesewitz

2. Hilde Liesewitz

Hitler'e olan bağlılığı ve sadakati sayesinde Berger Belsen'in kısmi yöneticiliğini yapan Liesewitz, yaptığı işkencelerden ziyade yaptırdıkları ve planladıkları ile tanınıyordu. Fiili eylemlerden kaçınan ve yapılacakların emrini veren Liesewitz, 1946 yılında tutuklandı.

3. Gertrude Feist

3. Gertrude Feist

Gertrude Feist, Berger Belsen'de genç kızların olduğu bölümde gardiyan olarak görev yaptı. Liesewitz'in emirlerini harfi harfine uyguladı ve yaptığı işkencelerden ötürü 5 yıl hapse mahkum edildi.

4. Gertrude Saurer

4. Gertrude Saurer

Dönemin ünlü Dachau Toplama Kampı'nda görev alan Saurer, 1940 yılından itibaren Hitler ve ideolojilerine tam bağlılıkla görev yaptı. Binlerce insanın direkt olmasa da dolaylı olarak ölümünden sorumlu tutuldu ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

5. Anna Hempel

5. Anna Hempel

Anna Hempel de Berger Belsen Toplama Kampı'nda görev alan gardiyanlardan birisiydi. Üst kademede olan ve hem planlayan hem de uygulayan kişilerden birisi olarak birçok kişinin korkulu rüyası idi. Savaş sonunda 10 yıl ceza aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Herta Bothe

6. Herta Bothe

Bergen Belsen'in sadisti olarak bilinirdi. Hitler'in favori kadınlarından birisi olan Bothe, kamplarda terör estirmiş kadınlar arasında anılır. Savaştan sonra yargılanmış ve 10 sene hapse mahkum olmuştur.

7. Hildegard Lohbauer

7. Hildegard Lohbauer

Lohbauer, sıradan bir gardiyan olarak görevine başlasa da akıllı bir kadın olmanın avantajıyla kısa zamanda yükseldi. Bulunduğu mevkiyi de kullanarak Yahudi esirleri manipüle etme ve onları yola getirme stratejisini izledi. Fakat, kendi emir ve isteklerine uymayanları işkence ederek öldürme emri verdiği için savaş sonunda 15 yıl hapis cezası aldı.

8. Ilse Forster

8. Ilse Forster

Ilse Forster, savaş öncesinde fabrikada çalışıyordu ve II. Dünya Savaşı'nın çıkmasıyla birlikte askeriyeye katıldı. Daha sonra toplama kamplarında görev yaptı ve bir kadının direkt ölümüne neden oldu. Savaştan sonra 10 yıl hapse mahkum edildi.

9. Helene Kopper

9. Helene Kopper

Helene Kopper, Polonya doğumlu. Savaş öncesinde Gestapo karşıtı olduğu için tutuklansa da sonralarda tam bir Hitler hayranı oldu. İdeolojilere herkesten fazla sahip çıkan ve tam anlamıyla gözünü hırs bürüyen Kopper, toplama kamplarında terör estirdi.

Savaş sonrasında 15 yıl ceza aldı.

10. Ilse Koch

10. Ilse Koch

Buchenwald Toplama Kampı'nda mahkûmlara karşı sadist davranışları ve acımasızlığından dolayı Buchenwald Cadısı olarak ünlenmiştir. Ayrıca insanlık tarihinin en acımasız kadınları arasında yer alır. Dövmeli vücutlara düşkünlüğü ile tanınan Ilse Koch öldürttüğü esirlerin derilerindeki dövmeleri kesip (bazen de derileri kendisi süsleyip) çanta, eldiven, gece lambası, hatta işlemeli iç çamaşırı yapmıştır.

20 yıl hapse mahkum edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Herta Ehlert

11. Herta Ehlert

Herta Ehlert, savaş öncesine sıradan bir satış görevlisiydi. Savaş patlak verince orduya giren Ehlert, birçok toplama kampında görev yapsa da asıl ününe Auschwitz'de kavuştu. Mahkumlara yaptığı psikolojik işkencelerle tanındı ve savaştan sonra 15 yıl hapse mahkum edildi.

12. Elizabeth Volkenrath

12. Elizabeth Volkenrath

Elizabeth Volkenrath, toplama kamplarının gördüğü azılı canilerden belki de en önde gelenlerinden. Berger Belsen'in müdürlüğünü de yaptı ve görev aldığı sürede 45000'e yakın insan öldü.

Savaştan sonra hapis cezası almadı.

Asılarak idam edildi.

13. Juana Bormann

13. Juana Bormann

Juana Bormann, 1938 yılında katıldığı SS birliklerinde hızla yükseldi ve birçok toplama kampının müdürü olarak görev yaptı. 1944 yılında Auschwitz'e transfer oldu ve esirleri, aç köpeklere öldürten bir cani olarak ünü yayıldı.

Savaş sonrası hapse konulmayıp, asılarak idam edilenlerden.

14. Irma Grese

14. Irma Grese

Irma Grese 1936 yılında annesinin intiharının ardından, Nazi Partisi'ne üye oldu. II. Dünya Savaşı sırasında da gardiyanlık yapmaya başladı. Auschwitz'e kadın gardiyan olarak transfer edilmesinden sonra Kıdemli Amir olarak ve kamptaki ikinci en yüksek rütbeli kadın olarak yaklaşık 30.000 Yahudi kadın esirden sorumlu oldu. Savaştan sonra Almanya yenildiğinde, Grese ve bir avuç SS subayı kaçmak yerine kampta kalmayı tercih etti, sonrasında da İngilizler tarafından esir edildiler. Kampındaki Yahudiler'i zevk için öldürme, aç köpekleri onlara saldırtma, binlerce insanın gaz odalarına gitmesinden sorumlu olma gibi pek çok suçtan idama çarptırılan Grese, bukleli saçları nedeniyle 'Güzel Canavar'  lakabıyla tanınıyordu. İdam edileceği gece boyunca Nazi şarkıları söyledi, idamı sırasında da celladın yanlış hesaplamasından dolayı idam sehpasından düştüğü anda boynu kırılmadı, üç dakika boyunca yavaş yavaş boğularak öldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
175
45
42
32
29
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mrs. Nobody

Sondakini cellat bilerek yapmış bence. Haksız da sayılmaz hani...

Hakan Memişoğlu

aslında hepsi idam edilmeliydi..

esen-miray-yilmaz

Bunların neresi kadın? Kalplerinin çirkinliği yüzlerine yansımış erkek suratlı ruh hastaları. Muhtemelen testosteronları oldukça yüksektir. Hah!