Görüş Bildir
Haberler
Titanic Batmadan 14 Yıl Önce Kitabının Yazıldığını Biliyor muydunuz?

Titanic Batmadan 14 Yıl Önce Kitabının Yazıldığını Biliyor muydunuz?

Onur Kızıloglu
02.01.2015 - 09:24 Son Güncelleme: 04.01.2015 - 01:12

1861 yılında doğan Morgan Robertson, gençliğinde denizcilik de dahil birkaç meslek icra eder. Daha sonraları işini bırakan Robertson, yazar olmaya karar verir. İlk yazılarından onu mutlu edecek kadar para kazanmayı da başarır. Yeni bir deniz romanı yazmak isteyen Robertson, 1897 gecesi bir romana başlar ve inanılmaz tesadüfün (!) temellerini atar. 

Kitabının adını ''Titan Kazası / Nafile'' olarak belirleyen Robertson, Titanic batmadan tam 14 yıl önce yazdığı romanında Titanic'in adeta kehanetini yazmıştır. İşte korkunç benzerlikleriyle Titan-Titanic Kazaları

Kaynak: https://www.facebook.com/TarafsizDuny...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tanrı Bile Batıramaz !

Tanrı Bile Batıramaz !

Titanic hakkında en çok duyduğumuz klasik sözlerden birisi geminin batmasının imkansız olmasıdır. İlginçtir ki Robertson'ın hayali Titan'ı için de aynısı söylenmektedir.

Rotalar Aynıydı

Rotalar Aynıydı

Titanic İngiltere Southampton'dan ABD New York'a gidiyordu. Gariptir ki 14 yıl önceki Titan da İngiltere Southampton'dan ABD New York'a gidiyordu.

Gemilerin Özellikleri Aynıydı

Gemilerin Özellikleri Aynıydı

Titanic'in kapasitesi 3 bin kişilikti. Robertson'ın Titan'ı da öyle.

Titan, Titanic'ten 4 metre daha kısaydı. (252metre/248metre)

Titan 70.000 ton ağırlığındaydı, Titanic 66.000

Her ikisinin de 3 pervanesi vardı.

Kazalar da Aynı

Kazalar da Aynı

Her iki gemi de aynı güzergahta yol aldığı gibi, aynı saatlerde ve aynı biçimlerde batmıştır. 

Titan, New Foundland açıklarında gece yarısında batarken, Titanic de gece 11:40'da New Foundland'a hemen hemen aynı koordinatlarda batmıştır. İkisini batıran sebep de buz dağının fark edilememiş oluşudur ve ikisi de buz dağını son anda fark edip sağ taraftan darbe almaktadır. Titan 25 knot hızla giderken Titanic 22.5 knot hız yapmıştır.

Ölümler de Aynıydı

Ölümler de Aynıydı

Her iki gemide de büyük can kaybına sebep olan etken yetersiz filika sayısıdır. Robertson'ın Titan'ında 24 filika bulunurken, Titanic'te 22 filika bulunmaktadır ve gemilerin batmazlığına güvenilerek ikisinde de filika sayısı düşük tutulmuştur. Bununla beraber Titanic'te 1513 kişi ölürken, hayali Titan'da 1500 kişi ölmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizinle Çalmak Bir Şerefti !

Sizinle Çalmak Bir Şerefti !

Her ikisi de batarken, orkestra ilahi çalıyordu. (Yok artık ! )

Kehanete 5 Kala !

Kehanete 5 Kala !

Robertson'ın hayali gemisi Titan, batmadan bir gece önce başka bir gemiyle çarpışıp o gemiyi batırmıştı. Neyse ki Titanic böyle bir kaza yaşamadı. Tabii  ''New York'' adlı gemiyle kazayı kıl payı kurtarmasını saymazsak !

Ne Mi Oldu ?

Ne Mi Oldu ?

Aslında hiçbir şey. Bay Robertson'ın kitabı tutmadı. İşin daha da vahim kısmı, Robertson, Titanic battıktan 3 sene sonra daha yaşadı. Ancak hiç kimse Robertson'ın kitabındaki kehanetleri görmedi. Kendisi de psikolojik travmalardan kurtulamayıp hayata gözlerini yumdu. Yazdığı başka bir eserinde de denizaltı ve periskoplardan bahsetmekteydi fakat ileri görüşlü oluşunu ancak günümüzde fark edebiliyoruz.

Tabii Titanic'in batışına ruhani anlamlar katanlar kadar maddi anlamlar yükleyenler de var. Örneğin; Titanic ve kız kardeşi Olympic'in sigortalanıp kasti batırıldığı gibi söylentiler. Ne olursa olsun, Titanic efsane kalmaya devam edecek.

Not: Bazı ufak bilgi yanlışları varsa mazur görünüz, Türkçe kaynakların birçoğu garip bilgi karışıklığıyla dolu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
153
65
39
12
9
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mutatis Mutandis

Biz aşk filmi diye izliyoruz ama altından neler çıkıyor neler